Skocz do zawartości

Wędkarski Świat - z gazety odeszli J. Kolendowicz i M. Szymański

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma sensu na forum publicznym. Takie stwierdzenie w zupełności wystarcza. Jak ktoś jest czegoś twarzą albo Head of coś ... to całym sobą reprezentuje to co robi i personalnie na własne plecy musi nie raz przyjąć też baty ....

Ja mam jeszcze wrażenie , że teksty , przynajmniej te które przeczytałem , mało merytoryczne a bardziej o D.... Maryny. Co do druku ,mamy takie samo wrażenie ,a w tekście  vice to Marek Szymański jest przedstawiony jako zatwardziały tetryk, no chyba ,że się mylę. Czasopismo zaś zmierza ku świetlnej przyszłości z podniesionymi czołami redaktorów  ;)  

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Nowy numer WŚ urósł do 98 stron z 82 poprzednio. To pierwsze co mi się rzuciło w numerze kwietniowym. Natomiast Wędkarstwo 360 pierwszy numer 25 marca na 124 stronach.

Do tego w kiosku pojawił się we czwartek chyba, czyli 14.03 a nie jak wcześniej koło 6 dnia miesiąca... Kupiłem do pociągu i powiem, że kilka stron jest faktycznie ciekawych.
  • Like 1

Z WŚ jestem od lipca 2001, prenumeratę mam do października, i już widać, że brakuje wielkich tego naszego świata, artykuły już nie te, w jednym z nich odrzuciło mnie kilka zdań, gdzie gość pisze o swoim kiju za kilka stów i takim najlepiej łowić, ale tańszego też się chyba coś znajdzie, Krzyszczyk z Savage Geara to już przegięcie z wciskaniem jedynych słusznych gum. Za 4 dni okaże się co będę prenumerował, ale coś czuje, że dni WŚ są policzone.

Edytowane przez katystopej
  • Like 3

Tak mnie drapie jedna sprawa. Miałem to olać ale gdzieś to siedzi. Pisałem do wś ponad 8 lat. Napisałem kilka tekstów. Gdzieś tam jak byłem mniejszy i miałem więcej czasu dawało mi to trochę kopa. Drapnąłem trochę tekstów raz lepszych, raz gorszych, jak to w życiu bywa. Dostawałem numer jako współpracownik. I pewnego dnia numer nie przyszedł. Ani me, ani be ani pocałuj mnie w dupę. Tak sobie myślę, że nowy naczelny mógłby skrobnąć coś w stylu dzięki szmaciarzu za te 3 teksty Nara żegnaj. Nie mnie to oceniać. Chciałem gdzieś kupić wś, bo cóż robić na kiblu jak nie czytać gazety ale na żadnej stacji tego nie widziałem, ani nigdzie nie rzucił mi się w oczy. Jakoś przetrwam, może przeżyję ale...

• Like 9

Myślę że teraz będzie ciężko i to bardzo. Szczególnie Wędkarski Świat dostanie po tyłku.

No jakbym miał stawiać to orzechy przeciw dolarom, że właśnie WŚ będzie miał najtrudniej.

WW to tuba medialną pzw, leśne dziadki, koła, szkółki raczej utrzymają się na rynku.

WMH ma zawsze atut w postaci filmów. Chociaż tam chyba najbardziej czuć reklamę i to w zwykłych tekstach.

W360 ma potencjał i dobrych autorów więc myślę, że wgryzie się w rynek.

No i pozostaje WŚ które musi utrzymać czytelnika i przekonać go (oraz nowych) że warto pozostać przy ich lekturze.

Kiedyś się chwalił, że przerobił Mercedesa "beczkę" na terenówkę i w WŚ był "przepis" na uterenowienie W123.

Jak pamiętam te przeróbki polegały na wstawieniu wyższych sprężyn i założeniu opon zimowych.

nie na wielu mu to się zdało bo "beczka" była w automacie, często na śniegu nie mógł ruszyć a co dopiero wyjechać z parkingu Ząbrowo/Pustary  ;)