Czoper Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jak w temacie...jaką farbę proponujecie???najwygodniej by mi było w spray..wyciąłbym szablon i hejaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam, jak najbardziej jest to dobry sposób, tylko trochę nietrwały, lepiej po zrobieniu szablonu wypełnić go czarnym permanentem np.Fibracolor (jeśli ponton jest jasny), bądź białym markerem np.Paint Marker Pentela do PCV (jeśli ponton jest ciemny).Koszt mazaków ~ 15-20zł kupić je można w dobrze zaopatrzonych sklepach papierniczych, trwałość bez problemu kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Z tego co wiem to trwałość markerów jak i farb jest bardzo krótka bo się łuszczą i odchodzą od powierzchni. Ja się zdecydowałem na wydrukowanie numerów na banerze w firmie reklamowej i chcę to przykleić do pontonu. z tego co wiem jest to sposób trwały i wygląda w miarę dobrze. koszt również niewielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Czoper wydrukuj sobie szablon w odpowiedniej wielkosci i pomaluj markerem. Sposob prosty i dobry. Jak cos sie zetrze to bez problemu mozesz poprawic. Caly sezon plywalem z tak w ykonanymi napisami i bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Z tego co wiem to trwałość markerów jak i farb jest bardzo krótka bo się łuszczą i odchodzą od powierzchniŁowię z zielonego Kolibri - napis markerem trzyma trzeci sezon i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 No i gitara...jutro kupię markery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja używam gumowe nr z foli wykonane w zakładzie produkującym druki reklamowe...po roku używania i każdorazowego zwijania gumisia po wędkowaniu stwierdzam iż nie jest to zbyt trwały sposób znakowania, klej zaczął puszczać, pojawiły się bąble z powietrzem. Ogólnie estetyka mocno spadła. Jestem ciekaw jak będą wyglądały na wiosnę po pół roku bytowania w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fryc203 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja polecam farbę chlorokauczukową. Zrobiłem szablon i namalowałem nr na pontonie taką farbą i po roku składania, rozkładania nic się z nią nie dzieje. Jedyna wada, to na pewno będzie trudno ją usunąć jak ktoś będzie chciał sprzedać ponton. A jeszcze długo schnie ok 4dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Naście lat temu malowałem na Stomilowskim Passacie 4K napisy zwykłym białym sprejem renowacyjnym (na tą chwilę już niedostępny raczej)wypełniając szablon. Przetrwało kilka sezonów łowienia i te naście lat przechowywania w worku. Na dzień dzisiejszy nadal są całe, trzymają kolor i nic nie odchodzi. Jedynie po bliskim przyjrzeniu się można zauważyć, że lakier jest popękany jak by pajęczynka na jego powierzchni, co nie nie wpływa na trwałość i estetykę po napompowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Czoper
Jak w temacie...jaką farbę proponujecie???najwygodniej by mi było w spray..wyciąłbym szablon i hejaaa
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi