SPIDERLING84 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 WitamPlanuje zakup seryjnego kija, do rzecznego łowienia (dość wyrośniętych) boleni oraz brzan. Łowię tylko woblerami 4-5g, u?źywając ?źyłki. Mam pewien problem, poniewa?ź nie jestem pewien, czy wędki kt?łre obsłu?źą tego typu przynęty, będą miały wystarczającą moc aby skutecznie stłamsić agresywne zrywy wspomnianych ryb. P?łki co, w obrębie mojej obserwacji są: - Team Dragon 2,75m 7-21g (akcja Medium Fast)- Robinson Diaflex 2.75 10-30- Cormoran Black Star Speed Power 2.74m 6-35g- Konger Equs Salto 290g (5 – 18g)- Konger Equs Bravo 290 (3 – 14) Czy te wędki mają wystarczająco du?źo mocy? Czy kije muszą być szybkie, skoro nie chcę przerzucić wabika na niemiecki brzeg? Mo?źe lepszy byłby parabolik? Bardzo proszę o opinię oraz ewentualne podpowiedzi co do innych wędek. (planuję przeznaczyć na zakup około 500zł.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 W tej cenie m?łgłbyś ju?ź trafić jakiegoś batsona na forum 12lb takiego do 21g.Brzana to silna ryba o jakiś dobry parabolik wskazany jak najbardziej Z tych co wymieniłeś konger nie byłby zły ale ten mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Skoro seryjny ma być - co prawda nie ma wśr?łd twoich propozycji i nie wiem, czy jeszcze w tej długości jest produkowany, ale świetnie mi się sprawdzał Diaflex 3m, bodaj?źe do 35 gram. Bardzo przyzwoicie uzbrojony, daleko miota boleniowe przynęty i ma moc do wyjęcia ka?źdego aspiusa. A i swego czasu dało się go wyhaczyć w cenie ok 300-350 złociszy.Robinson Diaflex 2,75m do 30 gram jest kijem bardzo sztywnym i boję się, raz, ?źe rzuty tak lekkimi jak piszesz przynętami będą kr?łtkie, a dwa, ?źe bolki będą się po prostu od niego odbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ja bym poszukał starego Cormorana Power Gripa 2-15g lub 5-20g, stary czyli taki z lat 90' Trafiają się, lecz trzeba trochę poszukać, z reguły za 250 zł są do przygarnięcia. A to śmieszne pieniądze jeśli zna się wartość u?źytkową tych patyk?łw. Wiem co m?łwię bo sam mam dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jak seryjny kij to mo?źe poszukaj cos ze stajni >st.croix< tez jest sporo modeli a do 500zł jest bardzo realna szansa na kupno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Moze faktycznie cos z st croix widzialem ze ktos sprzedaje teraz cos podobnego do twoich wymagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 O Bravo zapomnij. To nie kij na takie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze się waham, czy wybrać Kongera Salto, czy za Waszą namową poszukać Batsona lub St. Croix’a na forum. Do rozpoczęcia sezonu pozostało jeszcze trochę czasu… Kolega Rheinangler ma do sprzedania kijek Seeker 2.6m 10-40g o mocy 10-25lb. Czy ten kij nadawałby się? Czyli jednak odchodzę od „seryjniak?łw” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ten Seeker to ciekawa konstrukcja, taka trochę uniwersalna, zapewne by był,zwłaszcza pod plecionką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ten Power Grip Cormorana, to jest chyba nie do zdobycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Z całm szcunkiem mogę polecić diaflexa classic cw10-30gr i 2,75m. U?źywam takiego od 3 lat do boleni, a i pstrągi te?ź obsłu?źy. Dobrze trzyma rybsko na kiju, nie męczy rąk po kilku godzinym łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ten Power Grip Cormorana, to jest chyba nie do zdobycia Trzy dni temu był na Forum; http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=27008&am p;start=0& trzeba być czujnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Jachu ale to lekka artyleria i brzanka by go pewnie zdemolowała .Tu coś trzeba w granicach 25-30g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Jachu ale to lekka artyleria i brzanka by go pewnie zdemolowała .Tu coś trzeba w granicach 25-30g . Oj byś się zdziwił, na takiego powergripa wyjąłem na kt?łryś Klubowych SMP w Słubicach brzanke tak pod 70cm kijek nawet nie jęknął, takie same czy większe bolenie to te?ź nie problem, śmigać mo?źna przynętami do 30g spokojnie, Opis tego kija; http://extreme-fishing.pl/cormoran-powergrip-ultralight-270- 2-10g/Mo?źe nie do końca takiego bo ciut delikatniejszego, ale większość opinii, kt?łre są w nim (tym opisie) zawarte, jest prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Czyli taki mały mocarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 (edytowane) ..... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jednak zdecydowałem się na Batsona Batson IST 1144F. Mam nadzieję, ?źe spełni moje oczekiwania Dziękuję bardzo za wszystkie rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jednak zdecydowałem się na Batsona Batson IST 1144F. Mam nadzieję, ?źe spełni moje oczekiwania Seryjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Blank seryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Tak nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Z innych seryjnych <_< to jest taki specjalny Talon 9'MXF 20Lb. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi