luksaj Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 czesc mogli bysicie mi pomoc w wyborze kolowrotka do jerkbaits , zastanawiam sie nad curado ale tez nie wiem jaki model,moze poradzicie mi cos ,potrzebuje cos dobrego bo jak kupic to cos co jest warte i sprawia przyjemnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Curado fajne ale chyba do małych jerków i lżejszych plecionek, zobacz ranking kołowrotków na rynku japońskim tam jest kilka wymienionych... drogich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 No wlasnie zapomnialem napisac o limicie finansowym to jest okolo 300 €.Mialem na mysli cos w tych granicach , bo na tamte klejnoty mnie raczej nie stac. Wracajac do curado to sa 3 wersje 101D ,201DPV ,201DHSV i tu nie wiem co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 ja ma 201 dpv, ale next tajm to bym brał ten szybszya z tych z rankingu to to abu revo stx-l wygląda na ok i kosztuje tylko 170$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 faktycznie ten ABU Revo STX-L moze i to cos dla mnie, w Bass Pro shops kosztuje $199.95. Jesli ktos moze mi powiedziec cos wiecej na temat tego kolowrotka bylbym wdzieczny .Zastanawiam sie teras nad Curado 201DHSV i Revo STX-L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ok , wszystko jasne nie przeczytalem calego Ranking multiplikatorów na rynku japońskim i efekt, brak wiedzy, poslucham waszych rad i kupie ABU Revo wedlug tego co pisalicie to niezla maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja bym brał oba jak masz aż 400e. miałbyś do lekkich i ciężkich. Na większość okazji, a zresztą co ja się wymądrzam jak sam też neofita jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 czesc mogli bysicie mi pomoc w wyborze kolowrotka do jerkbaits , zastanawiam sie nad curado ale tez nie wiem jaki model,moze poradzicie mi cos ,potrzebuje cos dobrego bo jak kupic to cos co jest warte i sprawia przyjemnosc A do jakiej gramatury przynęt, do jakiej wędki? Czy okrągły również wchodzi w grę? Jeśli masz 400EUR to wybór jest spory Daj proszę odpowiedź na powyższe pytania. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wedka-BIONIC blade Bass Pro Shops tez jestem przed kupnem i wacham sie miedzy 6`6 H 12-25 lbs 3/8-1 1/2 lub 6`6 MH 10-20 lbs 3/8-1 ale raczej ta.Co do przynent to Jerki (slider , fatso , jack ),i raczej nie chcialbym zeby wartosc kolowrotka przekroczyla 300€ bo kij kosztuje 79.99€ ,wole kolowrotek niskoprofilowy.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wedka-BIONIC blade Bass Pro Shops tez jestem przed kupnem i wacham sie miedzy 6`6 H 12-25 lbs 3/8-1 1/2 lub 6`6 MH 10-20 lbs 3/8-1 ale raczej ta.Co do przynent to Jerki (slider , fatso , jack ),i raczej nie chcialbym zeby wartosc kolowrotka przekroczyla 300€ bo kij kosztuje 79.99€ ,wole kolowrotek niskoprofilowy.dzieki Cześć,Moim zdaniem dwie podane przez Ciebie wędki wykluczają łowienie na jacka. Jedynymi przynętami, które można by obsłużyć to małe wersje slidera i fatso (10cm). Ponadto jeśli chodzi o sprzęt jerkowy to skłaniałbym się do 1 1/2 oz i mocy 25lb. Myślę, że to wystarczająco i wędka będzie należała do segmentu lekkiego jerkowania. Co do kołowrotka to uważam, że 300EUR to baardzo dużo. Osobiście nie wydawałbym tyle. Kupiłbym coś do max. 200 USD. Wybrałbym Metanium XT 2005 (Chronarch CH101B) lub Curado CU201DPV. Najważniejszy jest prawidłowy dobór całości zestawu castingowego tak by wędka grała z multiplikatorem i multiplikator z wędką. Rozważanie o dwóch odrębnych elementach to błąd. Multiki kupiłbym na eBayu bo różnica cen w porównaniu ze sklepami internetowymi jest spora. Co do Revo to trzeba sprawdzić, bo to nowość więc trudno jednoznacznie wypowiadać się na ten temat. Ja myślę, że jak do jerków to nawet Revo S by wystarczył ale ... to trzeba zweryfikować. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 czesc Remku, powiecmy ze sie zdecyduje na curado 201DPVTO, jaka wedke doradzilbysmi ,tylko cos ze sklepu Bass Pro shops bo mam latwy dostemp i nie musze chodzic i szukac,bo ja to sie glubie juz w tym wszystkim ,a co do ebay to nie mam zaufania do towarow z drugiej reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ale koniecznie ma obsługiwać Jacka? Czy poprzestaniesz na slider i fatso 10s? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 raczej pod jacka bo mam druga wedke co do slider 10 i fatso 10 raczej mi obsluzy 6`0 MH 3/8-3/4 20lbs i kolowrotek Daiwa Fuego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 ja bym na twoim miejscu zamowil daiwe coastal inshore i st. croix premier 6'6 do 25 lb i 1 1/2 OZ ps. pytanie z innej beczki, gdzie jezdzisz na szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Czesc . wszystkie sugestie co do kolowrotka i wedki mile widziane bo staram sie dobrac cos dobrego i nie po kosmicznych cenach, ale tez nie za tanie bo cena i jakosc raczej ida w parze. A co do szczupakow to ( Orellana ,Cijara , Bolarce ,La Jarosa , Valmayor ,Buendia , Entrepeñas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 dzieki za wody, sa tez duze, czy takie pistolety po 75 cm? co do podanego tackle, to mozesz kupowac w ciemno, wedka i kolwrotek sa bez zarzutu a jak checsz wydac duza kase na high-end do jerkowania, to powiem tylko, ze szkoda pieniedzy na bardzo drogi sprzet ... za zaoszczedzone pieniadze lepiej pojechac na caspe i przetrzepac dupe sandaczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 @Luksaj, ...Wedka-BIONIC blade Bass Pro Shops tez jestem przed kupnem i wacham sie miedzy 6`6 H 12-25 lbs 3/8-1 1/2... - posiadam tą mocniejszą wędkę Bionic Blade i pod żadnym pozorem nie nadaje się ona do Jacka, ani tym podobnych jerków. Maximum dla tego kija (1 1/2oz) to fatso i slider 10. Broń boże nic cięższego. Poza tym jest to ciekawy kij, dobrze uzbrojony i fajnie się nim jerkuje lżejszymi przynętami.Pokazywałem uchwyt tego kija w pierwszym odcinku Taaakiej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 ja jak do tej pory to wyciagalem przecietnaki 70 cm - 85 cm, ale kumplom wpadaja ciekawsze okazy i po 14 kg. A Orellana to najlepsze miejsce w hiszpani pod wzglendej (jakosci i ilosci) odbywaja sie tam zawody krajowe jak i miedzynarodowe w lowieniu szczupaka ,najlepsze miejsce blizej mnie to LA Jarosa pod wzglendem (jakosci- to jest rezerwat pstragowy na ktory wydawane sa limitowane dzienne pozwolenia dla 25 osob ale oprucz pstragow jest bardzo duza populacja szczupakow tuczonych na pstragach hodowlanych )tak ze sa tu ciekawe miejsca i ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 a wracajac do sprzetu to dalej nic nie wiem i jestem w kropce , mam smaka na tgo curado i na dodatek mam go w zasiegu reki jedynie nie wiem jaki kij dobrac ,prosze szybko doradcie mi cos bo wlasnie wpadl nowy material do sklepu (BPS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi