Skocz do zawartości

Nasze zawody i polecanie nawzajem.

Montano

Rekomendowane odpowiedzi

Świadczymy usługi obróbki metali w szerokim zakresie i usługi projektowe stalowych oraz mechanicznych elementów konstrukcyjnych, w programach CAD a także z projektów powiżonych 
Działam w zakresie m.in.:
- obróbka tokarska na maszynach CNC (skrawanie),
- obróbka tokarska na maszynach konwencjonalnych do średnicy 1500mm,

- obróbka frezerska w wielu płaszczyznach,
- obróbka termiczna: spojenie metalu metodami spawania: spawanie MIG ,TIG,
- kształtowanie arkuszy blachy na walcach,
- precyzyjne wycinanie elementów z blachy na pożądany kształt za pomocą precyzyjnych urządzeń,
- gilotynowanie blachy,
- cięcie stali piłami taśmowymi,
- cięcie wypalarkami tlenową CNC Stigal VX Stardard o stole roboczym 2500x6000 mm, możliwość cięcia blach o grubościach od 6 -100mm,

- kompleksowe wykonawstwo stalowych wielkogabarytowych elementów mechanicznych konstrukcyjnych.

stanowisko- kotwiczka OWNER/wykształcenie- architekt/urbanista

Bardzo ciekawy wątek, przeczytałem uważnie i dawno się tak nie uśmiałem. Podejdę do tematu poważnie.

Z zawodu jestem prezesem poważnej firmy w której jest jeszcze dwóch prezesów. Jeden jest odpowiedzialny za marketing  sprzedaż i księgowość, drugi(mój Ojciec) za nic. Trzeci czyli ja za pozostałą część biznesu czyli taplanie się w błocie rybim śluzie, walkę z powodzią kopanie rowów, nurkowanie w stawach. Generalnie mi się nie nudzi. A tak w ogóle to hoduję ryby.

• Like 4

Tak się zacząłem właśnie zastanawiać, co ja robię zawodowo......i okazuje się że zawodowo to nic, ale ogólnie to; jeżdżę na crossie, off roudzie, hoduje pszczoły, robię bimber, poluje, łowie ryby, bawię się w łowisko, kosze łąki..... żona ma ma za to płatną pracę. :D

• Like 1

Co do pracy... Hmmm...

Tak trochę zastanawiam siępost-52580-0-18567700-1411512050_thumb.jpg

Podobnopost-52580-0-51745000-1411512095_thumb.jpg

Ogólnie przecież wiadomo, żepost-52580-0-11682000-1411512215_thumb.jpg

Ale generalnie, to nie ważne jest, co się robi. Byle być orłem. Byle do przodu. Krok za krokiem.

post-52580-0-67727900-1411512147_thumb.jpg

PS

A jeśli nie możemy być orłami, to w pracy należy przynajmniej dobrze wyglądać B)

Ichtiolog.

Sypie pasze, sprzątam rybie kupy, przerzucam , sortuje, leczę, pilnuje, doglądam, rozradzam, wożę , mrożę, filetuje , wędzę ....

P.S- Krisu nie prawda, że Twój Tato nic nie robi, on na szeroką skale zajmuje się pijarem Waszej firmy :))

Czyli generalnie robisz to samo co ja:) No popatrz jeszcze tu dwóch o tym samym zawodzie nie widziałem:)

W takim razie ja zawodowo kłamię więcej, częściej i na nieznaną skalę, co samo w sobie prawdą nie jest, a jakimś popapranym dzieckiem stereotypu i braku rozeznania. Ale... chyba sam w to nie wierzę, bo jak tu kłamcy dać wiarę :D :D :D

Ja z kolei uprawiam trolling, uwielbiam watki o stellach i feniksach. Oprocz tego w wolnych chwilach jestem klamca, nie az takim jak prawnicy ale w wielu wypadkach niewiele im ustepuje. Wieczorami ucze wiedzy magicznej i wroze z tarota. 

Pozdrawiam,

Bujo

No prosze, to jakies numerki w totka poprosze wywrozyc  ;)