admin Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Cześć,I co odliczacie już do rozpoczęcia sezonu pstrągowego? Jakie poczyniliście przygotowania? Gdzie zamierzacie rozpocząć? Czy coś zmieniliście w stosunku do zeszłego roku? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Sezon zaczynam trociowo. Jedziemy z Tomi78 na Słupię. Już nie mogę się doczeka. Łowienie troci to dla mnie odgrzewana po latach nowość. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Sezon zaczynam trociowo. Jedziemy z Tomi78 na Słupię. Już nie mogę się doczeka. Łowienie troci to dla mnie odgrzewana po latach nowość. :D Mnie jeszcze na trocie nie ciągnie i w sumie nie wiem dlaczego. Pewnie, że chciałoby się poczuć te klimaty ale ... jeszcze do mnie nie dotarło. Tak więc ja sobie odpuszczę a zacznę od biegania za pstrążkami mając w głowie zeszłoroczne przemyślenia. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ale jak tylko wrócę znad Słupii to na pstrągi nad Wartę pojadę. Bo na Pilicy ZO w Częstochowie okres przedłużył do końca stycznia. Nie będę więc pstrągom w amorach przeszkadzał. A na Białej Przemszy trzeba sprawadzić czy na tarliskach jest spokój. :D - oczywiście bez wędki :D A w lutym na Kanał Szczakowski na Sztołę i Białą Przemszę w każdy weekend :D :D Uwielbiam te łowiska, a w szczególności Białą Przemszę. To jest cudowna rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Remek ja też tego nie czułem dopuki nie pojechałem pierwszy raz ,było naprawde super .W zeszłym roku kolega miał na kiju dwa duże łosośki w przeciagu dwóch godzin ,niestety jeden się wypioł a jeden wyprostował dwie kotwice .Po tej porażce postanowiliśmy to sobie odbić na Piasecznie ja zaliczyłem cztery żrudlaki w czterech rzutach po 60 cm i na koniec jednego szczupaka 80 cm. .Cezorator ja już zaczynam pierwsze przygotowania i odliczanie dni .Na przepławce w słupsku skaner zarejestrował rybe 145 cm .To by był odjazd na kiju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Sezon pstrągowy na Sanie rozpoczyna się 1 lutego, więc na łowienie zostanie mi najwyżej 4 dni (5 lutego mam samolot...). Na pewno będę musiał przerobić woblery, od 2007 roku na terenie ZO Krosno przynęty spinningowe używane na wodach górskich mogą być uzbrojene w jeden bezzadziorowy haczyk lub kotwiczkę.Na irlandzkie pstrągi zabiorę swoj kij pstrągowy, do tej pory łowiłem je pałą do 50g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Cezorator ja już zaczynam pierwsze przygotowania i odliczanie dni.Na przepławce w słupsku skaner zarejestrował rybe 145 cm .To by był odjazd na kiju . No to muszę zabrać solidniejszy sprzęt, bo ten co posiadam to tylko na ryby do 99 cm starcza. :D A tam pewnie dużo zawad, drzew itp. Więc nie ma szans na folgowanie rybie i trzeba nią odpowiednio posterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja już też odliczam czas do pierwszego stycznia i raczej trociom w tym roku odpuszczę. Pstrągi muszą mieć się na baczności. Co do planów pstrągowych to spróbuję pokatować się łowieniem ich na casting z jednoczesnym testowaniem pewnej przynęty .Pozdrawiam i życzę wszystkim którzy zjawią się na pstrągowej wodzie czterdziestaka (w pierwszym rzucie albo w ostatnim - jak wolicie) a w sezonie pobicia dotychczasowego rekordu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mako Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Odliczam nerwowo początek sezonu i pstrągowy i Trociowy, sprzęt gotowy, przynęty uzupełnione i tylko zrywam kartki kalendarza, rozpoczynamy pewnie 1 lub 2 pstrągami, a później Trocie od 4 do 6, pewnie Parsęta...Chyba że przyciśnie z -20C wraz z nowym rokiem to się poczeka <_< ,byle nie za długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Cześć,Pogoda na razie niezła jak na grudzień W sumie już nie pamiętam jak było w zeszłym roku. Pamiętam jedynie, że na moich pierwszych pstrągach było coś około -7, a później z -4, jednak zabawa i towarzystwo było przednie. Trzeba będzie powtórzyć wypad w tym roku Sławek, nieźle. Ja też z castingiem ale każdy łowi jak mu się podoba. Mnie się właśnie tak spodobało zwłaszcza po zlocie castingowym we Wleniu. W tym roku będzie jeszcze lepiej. Życzę powodzenia! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja od dłuższego czasu notuje skrzętnie wszystkie informacje na temat pstrągów z Mazowsza, choć powiem szczerzę, że liczę na Waszą pomoc. Moze jakiś wspólny wypadzik? Z Wisłą sobie jako tako poradziłem, ale to w miarę łatwe. W ostatnią niedzielę na przykład z Tommkiem po raz pierwszy odpwiedziliśmy Wisłę przed Konstancinem. Fajna miejscówka, choć bez ryby. Na razie! Tak przy okazji - czy ktoś z Was odwiedza Wisłe w okolicy Elektrociepłowni Żerań. Tak sobie myślę, aby jeszcze w tym roku spróbować tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Tak przy okazji - czy ktoś z Was odwiedza Wisłe w okolicy Elektrociepłowni Żerań. Tak sobie myślę, aby jeszcze w tym roku spróbować tam. Nie liczyłbym na jakieś dobre wyniki, choć próbować można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja będe testował mazowieckie pstrągi, a w lutym postaram się odwiedzić pomorze i poganiać za trocią. Czekam jeszcze na woblery trociowe ale te już się produkują <_< ps. Elektrociepłownia żerań- wczesną zimą tego roku byłem - nie polecam. Siekierki ale w nocy warto koledze ostatnio kijek się połamał-sumek-1,5h holu bez rezultatu, a i sandaczyk potrfi zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 @Remek, o jaki ciekawy wątek Ja już zaczynam powoli myśleć o kropkach, jednak poszukam jeszcze szczęścia wśród szczupaków i sandaczy Na pstrągi mam nadzieję wyskoczyć do naszych kolegów z mazur i to już w sytczniu @Cezorator, @Tomi, w jakim terminie i gdzie łowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 @Remek,@Cezorator, @Tomi,w jakim terminie i gdzie łowicie? Zaplanowaliśmy wyjazd z żonami na sylwestra do Ustki i później łowienie na Słupii przez kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 ps. Elektrociepłownia żerań- wczesną zimą tego roku byłem - nie polecam. Siekierki ale w nocy warto koledze ostatnio kijek się połamał-sumek-1,5h holu bez rezultatu, a i sandaczyk potrfi zaskoczyćOdwiedziłem i sporo gum urwałem. Rozumiem, ze jedyne interesujące miejsce, to długaśna opaska i wylot kanałów z elektrociepłowni. W nocy tam jednak sam nie pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zamki Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Cześć,I co odliczacie już do rozpoczęcia sezonu pstrągowego? A co tu odliczać ?? 11 dni <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 jest, tylko potrzeba znajomości miejsc i hartu ducha ale druga rzeczka nie do końca przezemnie odkryta, póki co nie figuruje w ŻADNYM spisie wód pstrągowych, a i podobno na lipienia można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Cześć,I co odliczacie już do rozpoczęcia sezonu pstrągowego? A co tu odliczać ?? 11 dni <_< Pomyliłeś się - 10 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michalm Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 No to muszę zabrać solidniejszy sprzęt, bo ten co posiadam to tylko na ryby do 99 cm starcza. :D A tam pewnie dużo zawad, drzew itp. Więc nie ma szans na folgowanie rybie i trzeba nią odpowiednio posterować. Czarku niezbędny jest kompromis.Zbyt twardy kij gozi tym, że po braniu zatrzymasz woblera, ale ryba popłynie dalej Wyprostuje haki i pa pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 A uwierzycie, że co niektóre łososiowate jeszcze idą na tarło.to wszystko przez ta pogodę Na wybrzeżu rybacy łapią piękne łososie.Więc za kilka dni, już 31.12.2006 (niedziela), będzie można liczyć zarówno na kelta jak i srebrniaka. A potokowce . . . Panowie dajcie im troche czasu Albo potraktujcie takie wypady nad pstrągową wodę jako przywitanie z łowiskiem w nowym sezonie. Pozdr.ORION99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zamki Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Pomyliłeś się - 10 PozdrawiamRemek Jutro będę szybszy pozdrawiam ps.Qrde to już naprawdę niedługo!!!!!! ło matko <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Czarku niezbędny jest kompromis.Zbyt twardy kij gozi tym, że po braniu zatrzymasz woblera, ale ryba popłynie dalej Wyprostuje haki i pa pa. Ha ha ha Michał dzięki za uznanie, skoro twierdzisz, że uda mi się mieć branie . :D :D i będzie mi miało co te groty prostować. :D A tak na poważnie to zabieram 3 różne kijaszki i na miejscu pobadam co i jak.Mam nadzieję, że temperatury będą dodatnie i będę mógł zastosować plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jaculek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Ach, te pstrągi. W tym roku zamierzam zapolować na duuuużego potoka Gumowe raczki odkładam w kąt, pudełko wypełniam po brzegi 7-10-cm woblerami. Już zamówiłem smukłe kiełbiki i strzebelki Bobra w stonowanych, brązowych kolorach. Do tego żyła 0,22 mm. Ruszam od pierwszych dni stycznia. Najprawdopodobniej rozpocznę od górnej Kwisy... Ciekawe, co to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MATAS Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 No no , narazie pogoda sprzyja takim wypadą ale przeciez zapowiadali bardzo ostra zime, ktora nawet do kwietnia moze trzymac lody. Pamietam jak w zeszlym roku ,to był chyba luty wybralem sie na Dobrzyce kolo Piły to wszytsko było skute lodem i ani rzucic ani nic, podobnie bylo z okolicznymi rzekami Gwdy. Prawdopodobnie bedzie tak ze w styczniu wiekszosc polowi a potem na 2 miesiace bedzie pauza. Jak ojcu minie kontuzja to z pewnoscia wybiore sie na Ilanke A co do Troci to 4 lata z rzedu ani brania nie mialem wiec zniechecilem sie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 być możepomrozi troche w nowym roku, ale przynajmniej ryby będą miały spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Cześć,
I co odliczacie już do rozpoczęcia sezonu pstrągowego? Jakie poczyniliście przygotowania? Gdzie zamierzacie rozpocząć? Czy coś zmieniliście w stosunku do zeszłego roku?
Pozdrawiam
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
8
6
6
6
Popularne dni
21 Gru
18
22 Gru
10