Skocz do zawartości
  • 0

Pstrągowe odliczanie

admin

Pytanie

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nic nie pomrozi, nic nie pomrozi... W ubiegłym roku się wystarczająco wymroziło :lol: Łowiłem lipienie przy -15 stopniach. Szaleństwo :lol: Oby w tym roku zima była delikatniejsza.

Jacek z tego co pamiętam w zeszłym roku to Ty pierwszy umieściłeś zdjęcie ryby sezonu 2006. Jestem ciekawy kto w tym roku pierwszy wrzuci fotkę.

Pozdrawiam

Remek

• 0

@remek

Mnie również na trocie jakby NIE CIĄGNIE NA TROCIE :angry:. Nie znam nikogo, z mojego zaścianka, z kim mógłbym machnąć, te blisko 450 km, w jedną stronę :wacko: -samemu ciężko jest się wybrać.

Troszkę żałuję ale zawsze mam na podorędziu Kwisę czy Bóbr.

Pewnie sezon rozpocznę na Kwisie.

@jaculek, może Cię spotkam gdzieś pod Radogoszczą......

• 0

@Remku

W tym roku jest wyjątkowa okazja, gdyż 31 grudnia (ostatni dzień okresu) przypada na dzień wolny od pracy (niedziela)

to oczywiscie pewna interpretacja?

Jeśli tak, a inaczej nie zakładam, to zapraszam chętnych nad Rządzę, czytałem kiedyś o odcinku od Papierni do Osęczyzny. Zapraszam oczywiście na spacer, bo ja tam będę pierwszy raz :D

• 0

@Heniutek

Znakomity pomysł z tym konkursem :mellow: :mellow: :mellow:

@Remek

Co do interpretacji, to wolałem wcześniej sprawdzić w ZO PZW Wrocław - ułomny człek jestem, znaczy wyposzczony :mellow: W tym roku łowimy od 31 grudnia, tj. od niedzieli :D

@Siudak

A kiedy ściągniesz z rodziną na Dolny Śląsk? :mellow: Przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami :mellow:

• 0

@MGOR napisał

to oczywiscie pewna interpretacja?

Jeśli tak, a inaczej nie zakładam, to zapraszam chętnych nad Rządzę, czytałem kiedyś o odcinku od Papierni do Osęczyzny. Zapraszam oczywiście na spacer, bo ja tam będę pierwszy raz :D

Rządza to piękna rzeczka, troche kropek w niej pływa, ale jak powiedział mój znajomy aby pstrągi się tu utrzymały, trzeba wszystkie okoliczne wioski splić :(

:( :(

• 0

Pablom, twój znajomy ma niestety rację... :(

Niedalej jak w lipcu widziałem kłusowników łowiących w Rudawie (piękna rzeka pstrągowa przepływająca przez Kraków) co łapali na robala. Trzeba było to widzieć. Ruski teleskop, wielki spławik i kilka troków ,na każdym gigantyczny hak z dżdżownicą/rosówką. Żałuję ,że nie miałem komórki to bym zawołał po straż (i tak wątpię czy by przyjechali).

• 0

Bardzo często łowię nad Wdą.Ryby są ,ale trzeba trochę poznać rzekę by mieć sukcesy lub trafić na odpowiedni moment.

Na spinning jest to dość trodna woda ponieważ ,często ryby stoją tuż przy brzegu na płytkiej wodzie.Nierzadko lowiłem ładne ryby 10 cm od brzegu pod drzewkiem na wodzie 30 centymetrowej!

Muszką jest latwiej.Wystarczy puknąć muszką o konar,ona się od niego odbije,i już płynie we właściwym kierunku.Spinningiem można się zabić.Ale czasami woblerek jest skuteczniejszy.

post-382-1348913324,3752_thumb.jpg

post-382-1348913324,4763_thumb.jpg