Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów! Jest to mój pierwszy temat na tym forum.
Budową przynęt zajmuję się tak na serio od 0,5roku. Były wzloty i upadki, lecz jak będzie widać poniżej nie poddałem się.
Woblery wykonuję z drewna lipy. Drut jest z jednego kawałka czyli tzw. stelaż. Robię woblery z przeznaczeniem na moją ulubioną rybę czyli klenia.
Mam nadzieję, że woblery się spodobają choć trochę jest to mała część z wszystkich zrobionych.
Pozdrawiam

post-5931-1348916617,1115_thumb.jpg

post-5931-1348916617,2768_thumb.jpg

post-5931-1348916617,3528_thumb.jpg

post-5931-1348916617,472_thumb.jpg

post-5931-1348916617,5196_thumb.jpg

Edytowane przez obcy91
  • Like 1

Niektóre woblery jeszcze w jesieni były testowane i zdały egzaminy w 100% tzn. połowiłem jak i znajomi kilkanaście kleni na nie.

jeśli chodzi o pracę tych ze zdjęcia, jak widać nie mają one jeszcze sterów, lecz robię je wg. schematu jesiennego i oczywiście testuje je w pierwszej fazie w korycie druga faza to rzeka. Ale jak wiadomo rzeki przez pewien czas były skute lodem więc wykluczało to ewentualne testy. Teraz jednak rzeki już płyną więc, kończę kolejną serie i wybiorę się aby je ustawić.

Może jeszcze dziś nagram filmik jak pracują woblery.

Większe kleniowe mają 4cm. i 3g.

Mniejsze kleniowe mają 2,5-3cm. 2-2,5g.

Sprawdzałem ich lotność na sucho w czasie pogody bezwietrznej, duży model woblera latał na odległość od 23 do 27m.

Mniejszy minimalnie przekraczał 20 metr.

W czasie lotu woblery pięknie ustawiały się w powietrzu.

• 3 tygodnie później...