obcy91 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Witam serdecznie forumowiczów! Jest to mój pierwszy temat na tym forum.Budową przynęt zajmuję się tak na serio od 0,5roku. Były wzloty i upadki, lecz jak będzie widać poniżej nie poddałem się.Woblery wykonuję z drewna lipy. Drut jest z jednego kawałka czyli tzw. stelaż. Robię woblery z przeznaczeniem na moją ulubioną rybę czyli klenia.Mam nadzieję, że woblery się spodobają choć trochę jest to mała część z wszystkich zrobionych.Pozdrawiam Edytowane 13 Marca 2015 przez obcy91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Oraz wstępne projekty woblerów boleniowych. Jeszcze bez sterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No chłopie, jak to jest 'pół roku' na serio to jest zaj...ście. Serio serio. Witamy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Bardzo dobra robota, podobają mi się Twoje woblerki, szczególnie te boleniowe przecinaki pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Calkiem niezle ci z malowaniem idzie.Jak z ich praca?Sprawdzales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Niektóre woblery jeszcze w jesieni były testowane i zdały egzaminy w 100% tzn. połowiłem jak i znajomi kilkanaście kleni na nie. jeśli chodzi o pracę tych ze zdjęcia, jak widać nie mają one jeszcze sterów, lecz robię je wg. schematu jesiennego i oczywiście testuje je w pierwszej fazie w korycie druga faza to rzeka. Ale jak wiadomo rzeki przez pewien czas były skute lodem więc wykluczało to ewentualne testy. Teraz jednak rzeki już płyną więc, kończę kolejną serie i wybiorę się aby je ustawić. Może jeszcze dziś nagram filmik jak pracują woblery. Większe kleniowe mają 4cm. i 3g. Mniejsze kleniowe mają 2,5-3cm. 2-2,5g. Sprawdzałem ich lotność na sucho w czasie pogody bezwietrznej, duży model woblera latał na odległość od 23 do 27m. Mniejszy minimalnie przekraczał 20 metr. W czasie lotu woblery pięknie ustawiały się w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Na jakiej rzece nimi lowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 rzeka Dunajec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja lapie na moje wobki na wislanych przelewach.Priv.Więc coś podobne warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 W trakcie robienia woblerów dla kolegi. Wobler sandaczowy głęboko schodzący waga 6g. długość 7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Tutaj zamieszczam pracę woblerów kleniowych w korycie testowym: http://www.youtube.com/watch?v=qp2kB_2ux48&context=C3f20 bf4ADOEgsToPDskJ6fsk5TgHrzgMZ6w2b3W8r http://www.youtube.com/watch?v=tBRwyx4hbz8&context=C3c09 1acADOEgsToPDskI8GYewqi2k56AOpTNadRgD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Tyle udało mi się zrobić przy sandaczówkach, potem już bardzo nie miły wypadek na szlifierce taśmowej. (bez szczegółów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 U palucha wciągneło znam to u mnie pomogło odkręcenie osłony rolki teraz nie ma gdzie się zaklinować . Woblerki bardzo fajne te na górze wyglądają jakbyś je na ołtarzu poświęcał może to jest metoda na lepsze brania w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Hehe dokładnie papier 60'tka założony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 nie martw się ,ja jak działam w piwni nożem to zawsze musi mi się coś stać(prawo ironi losu nr.666-:}) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Bardzo fajne woblerki,kleniowe widać dopracowane,ten kształt również lubię.Boleniowe ile ważą?Też ciekawe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Dziekuje, boleniowe będą dopiero testowane w tym sezonie. Ich waga od 8 do 9,5g. przy długości 7-8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Pstrągowe petardy: Długość: 5,5cm.Waga: 6g. Praca: medium fast z odskokami. Przeznaczenie ostry - nurt głębokie rynny. Praca do 1,5m. Poliwęglan 1,5mm.Drewno lipowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Fajnie ci wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 A tutaj spędzam czas po pracy i w wolnych chwilach.Zdjęcie robione było na samym poczatku powstawania pracowni, teraz się dużo pozmieniało oraz dużo nowych narzędzi powstawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jedna z najprzydatniejszych mi maszynek do woblerów. Suszarka - na zdjęciu bez zaczepów pod wobki. A tutaj filmik jak działa: Na dzień dzisiejszy suszarka jest dwukrotnie większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 8cm. 11-12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Nie no niezłą pracownie odwaliłeś. Czy ta maszynka nada się do suszenia wobków lakierowanych żywicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Tego Kuba nie wiem, nie lakieruję nic żywicą.. ale jeśli ma konsystencję taką jak poliuretan to jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi