Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajne woblery, jak już ktoś wcześniej wspomniał takie klasyczne. Te białe z brokatem bardzo przypominają mi Sigę od SiekM  ( http://www.piter-fishing.pl/1475-1556-large/siek-m-siga-6cm-1-n.jpg )    - To komplement nie krytyka ;)

Edytowane przez Artech

Różnią się jedynie odcieniem perły, w moich woblerach (białych) ta perła mieni się pomiędzy zielenią a granatem. Dzięki.
Wkrótce zdjęcia wykończonych "śledzi"  .

"jak już ktoś wcześniej wspomniał takie klasyczne" - jakoś nie po drodze mi z udziwnieniami, jedynie popracowałem nad boleniówką, bolek to jednak doktorek.
Klenie nie zwracają aż takiej uwagi na to jak wabik wygląda, dlatego też klasyka zdecydowanie wystarcza. Wystarczy odpowiedni dobranie kolorów i kleń zareaguje.

Edytowane przez obcy91

To był pierwszy wzór, który narysowałem od podstaw, a że się sprawdził na mojej wodzie pozostał jako tajna broń hehe Jego pobratymiec niestety mnie się nie sprawdził i raczej już go robił nie będę.
Teraz w przygotowaniu jeszcze 25szt. żuczków, 10szt. śledzi w prostej szacie pstrąga, oraz 20szt. woblerów bez nazwy, ale są one na poprzedniej stronie (te na pojedynczej kotwicy ala glapka).
Jak się z tym uporam czekają już rozrysowane na lipie kształtki 40szt. boleniówek 7-8cm. i 30szt. tych małych 5,5-6cm. jeśli czasu wystarczy zrobię jeszcze ze 20szt. ciężkich 9-tek.

A już całkiem hobbystycznie pobawię się z bezsterowcem.

Edytowane przez obcy91