Piotr Gołąb Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Marek,bardzo fajne te Twoje wobki,aż współczuję kleniom i bolkom z wiadomej rzeki , mam nadzieję,że na wiosnę uda się w końcu spotkać i połowić,pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Bardzo fajne woblery, jak już ktoś wcześniej wspomniał takie klasyczne. Te białe z brokatem bardzo przypominają mi Sigę od SiekM ( http://www.piter-fishing.pl/1475-1556-large/siek-m-siga-6cm-1-n.jpg ) - To komplement nie krytyka Edytowane 23 Grudnia 2012 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Różnią się jedynie odcieniem perły, w moich woblerach (białych) ta perła mieni się pomiędzy zielenią a granatem. Dzięki.Wkrótce zdjęcia wykończonych "śledzi" ."jak już ktoś wcześniej wspomniał takie klasyczne" - jakoś nie po drodze mi z udziwnieniami, jedynie popracowałem nad boleniówką, bolek to jednak doktorek.Klenie nie zwracają aż takiej uwagi na to jak wabik wygląda, dlatego też klasyka zdecydowanie wystarcza. Wystarczy odpowiedni dobranie kolorów i kleń zareaguje. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 EEE tam praca najważniejsza ,potem dopiero kolorek:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ja również nie lubię udziwnień, szczególnie jeżeli chodzi o woblery przy połowie pstrągów. Ale tak jak @Kielo uważam że praca jest najważniejsza dopiero później kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 "Śledzie" 4cm. 3,5-4g. Przeznaczenie: wiosenny kleń.Najczęstszy przyłów to okoń i szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Świetna robota,woblerki bardzo starannie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ładne "śledzie" u mnie wczoraj 9st na plus-czyli mamy już wiosne hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Fajne klasyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Marku, na prawde fajne woblerki, widać w tych śledziach Twój niepowtarzalny styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) To był pierwszy wzór, który narysowałem od podstaw, a że się sprawdził na mojej wodzie pozostał jako tajna broń hehe Jego pobratymiec niestety mnie się nie sprawdził i raczej już go robił nie będę.Teraz w przygotowaniu jeszcze 25szt. żuczków, 10szt. śledzi w prostej szacie pstrąga, oraz 20szt. woblerów bez nazwy, ale są one na poprzedniej stronie (te na pojedynczej kotwicy ala glapka).Jak się z tym uporam czekają już rozrysowane na lipie kształtki 40szt. boleniówek 7-8cm. i 30szt. tych małych 5,5-6cm. jeśli czasu wystarczy zrobię jeszcze ze 20szt. ciężkich 9-tek.A już całkiem hobbystycznie pobawię się z bezsterowcem. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Pięknie wykonanie! Taka powtarzalność kształtów to już wprawa w struganiu czy forma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Rok strugania Dzięki.Trzy razy podchodziłem do tematu woblerów, 2 razy wątpiłem i odchodziłem od tego.Przesiadka z balsy na lipę widocznie zaowocowała tym co jest teraz. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Piękne te Twoje wobki...jestem pod wrażeniem Malowane areo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Tak, aerografem.dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Świetne woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Gratuluje wobki pierwsza klasa! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witaj na jb.pl Marku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 no no ladne powybieramy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Sylwestra spędzam w domu, więc nie wypada się nudzić 21sztuk OCZKO Wszystkim Życzę więcej,większych rybek w nadchodzącym wielkimi krokami roku 2013! Edytowane 31 Grudnia 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Piękne robactwo , fajnie na zdjęciu wyglądają ,bardzo naturalnie ,może jakoś na wiosnę byśmy coś powymieniali :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 "Śledź" w szacie pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Woblerki pierwsza klasa , myślę ze pstrągowe mam dobre , ale z tego robactwa dało by coś sprzedać ? Oczywiście jak te sledziki na klenia tez by się jakies nie potrzebne znalazły coś bym kupił na próbę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Smużaki - żuczki2cm.1,6g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi