Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Żuczki przyjmą się na 100% i na pewno będę je robił przez cały sezon. Najskuteczniejsze pewnie będą od maja do września.
Nakręcę w tym roku filmy jak pracują poszczególne przynęty.
Najfajniejsze jest w tym to że coraz to szybciej robię tego typu serie, żuczki zajęły mi 4dni.
Ciekawe jak będzie z boleniówkami :)
Dzięki chłopaki.

Edytowane przez obcy91

Cześć, jesli nie staniesz w miejscu i będziesz miał nadal sporo czasu na struganie i tworzenie nowych modeli to bardzo daleko zajdziesz, bo co najważniejsze - WIDAĆ w niektórych modelach Twój własny, niepowtarzalny styl, co bardzo cieszy i zachwyca kolejnych ludzi, którzy cennymi postami/słowami będą napędzać Twoją twórczą ambicję...

Ps. Kiedy piórniki będziesz miał dostępne na sprzedaż..?

Dziękuje Zander za te słowa, są szczere, tak czuje. Moim marzeniem jest być kiedyś osobą znaną,właśnie z woblerów jakie wykonuję.
Będę do tego dążył choćby miało trwać to wieczność.

Piórniki będą dostępne w końcówce stycznia, początkiem lutego, będą nowości, ale nie zabraknie starości :) ;)

Dziś kończę oklejanie boleniówek dla dwóch znajomych. Oklejanie coraz lepiej i szybciej mi wychodzi, jestem zadowolony z ich wyglądu.
Postanowiłem zmienić wagę ósemek z 8g. do 10-11g. oraz odchudziłem je znacznie, są bardziej aero ;) miejmy nadzieję, że tylko ich praca się nie pozmienia znacznie.
Zabrałem się za taką pewną "nowość" w moim wykonaniu, jeśli testy pracy przejdą te woblery, zrobię kilka na ten sezon, jeśli bolki polubią tą przynętę, wejdzie w życie jeszcze tego roku, ale wszystko okaże się dopiero w maju.

Niedzielne machniom 10cm. 8g. malowanie mega klasyczne,najprostsze z możliwych.

post-51148-0-22097200-1358248629_thumb.jpg
post-51148-0-06987600-1358248659_thumb.jpg

Jeszcze sobię machnę dziś 8cm. ze trzy sztuki i 2szt. 10cm. z tym że pływaki.
Gdy prawą ręką robię te woblery, międzyczasie lewą....... pracuję nad nowym modelem boleniowym w dwóch rozmiarach. Jedna zapowiada się 14g. a druga ok. 18g.

Edytowane przez obcy91

Wcześniej wspominałem, że coś kombinuje.
Dziś będąc nad wodą, ustawiając wszystkie woblery, nie ominęło sprawdzenie również tych...
Jest to projekt na 2013 rok. Jeśli się sprawdzi, dołączę go do produkcji jako model bezsterowy pod bolenia.
Jestem zachwycony pracą tych prototypów. Mniejszy 7,5cm. bardzo pięknie migocze,ma zdecydowanie wyrazistą pracę można prowadzić go tuż pod powierzchnią (szczytówka wyżej) oraz dość głęboko penetrując głębsze rynny (szczytówka w dół).
Większy model ma już "wyciszoną" pracę migoczącą, ale przez cały czas prowadzenia pięknie pracuje.

Zdecydowanie przy odpowiednich warunkach i jego "chceniu" boleń zareaguje.

post-51148-0-29006400-1358689910_thumb.jpg

8,5cm. 14g.
post-51148-0-37433000-1358689921_thumb.jpg

7,5cm. 11g.
post-51148-0-66868400-1358689933_thumb.jpg

• Like 1