Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dzięki Kielo za info. Ale takie robaczki to tak z nudów zrobiłem, normalnie nie bawię się w takie szczegóły.

Jeden waży 1,9g.
Drugi 1,6g.

Nóżki raczej twarde, jest to przewód z kabla telefonicznego/internetowego, nie usuwałem w nim drutu, więc można formować ustawiać odnóża jak się chce.

Edytowane przez obcy91

:-) ludzie ,którzy bawią się właśnie w szczegóły :-) powiedzieli by że w twoim robaczku jest ich brak :-) hihihihi

Po tym co ostatnio widziałem ,chodzi o szczegóły i w ogóle artystyczny aspekt ,malowanie ,modelowanie ,rzeźbienie itp itd robactwa to ciężko mi to będzie porównywać z czymkolwiek :-) i z kimkolwiek :-)

Edytowane przez Kielo

Ja nawet nie chcę być z nikim porównany bo po co? To co zrobię, wrzucam tutaj, bo jest to mój temat,a czy jest to wykonane zgodnie z normami innych, tych którzy robią to idealnie? Nie ważne. Ja uważam że te pływaki nie są złe, bardzo mi się podobają, co nie znaczy że jest to maksimum możliwości, bo nie jest.
Po za tym moja teoria jest taka że kleń, czy boleń nie zwróci uwagi na jakiś detal w malowaniu, uderza od dołu, ewentualnie od zadka czyli widzi przede wszystkim "coś" ciemnego o kształcie robala. A czy to ma takie pociągnięcie pędzlem, czy ma takie cieniowanie czy też nie, nie ma najmniejszego znaczenia. Najwięcej kleni polowiłem na własnoróbkę nawet nie przypominającą robaka, pociapaną z puszki w kolorach biało-szarych, robioną szybko przed zawodami. No i się sprawdziła. Wczoraj mi się nudziło, nie może inaczej musiałem się wyżyć na czymś i padło na woblery, więc poświęciłem kilka godzin i zrobiłem, później powróciłem do zwykłych woblerów. To mój sposób na odreagowanie,odstresowanie zrobić "coś" fajnego nad czym nie chciałoby mi się siedzieć codziennie - odskocznia.

Przemo pw.

Takie dwie imitacje pływaka żółtobrzeżka. 2cm. z kilkoma mm.

Zrobiłem sobie wersję pływającą i tonącą, którą i tak można poprowadzić smużąc lub tuż pod powierzchnia.

attachicon.gifDSCF4302a.jpg

attachicon.gifDSCF4303b.jpg

attachicon.gifDSCF4304c.jpg

attachicon.gifDSCF4307d.jpg

attachicon.gifDSCF4308e.jpg

attachicon.gifDSCF4316f.jpg

attachicon.gifDSCF4317g.jpg

attachicon.gifDSCF4318h.jpg

Wygląda jak obcy ,wszystko naprawdę ładnie zrobione z każdej strony.Sprawdzałeś jak zasuwa ? Szacun za wykonanie.

Edytowane przez Krystekwolf

Spokojnie :-) spokojnie :-) nic tam nie insynuowałem :-) więcej luziku :-) z nikim nie chciałem porównywać :-) twój wątek jak najbardziej i wstawiasz co chcesz i kiedy chcesz :-) nie uważam że twoje pływaki są złe , broń boże :-)

To mi po prostu troszkę odbiło jak zacząłem bawić się w hand made i tak mi już chyba zostanie ,jak coś zrobię to wrzucam w swój wątek dla tego właśnie żeby ludzie podziwiali ,malowanie i wykonanie nie pracę ,żeby popadali w zachwyt :-) hihihihi wtedy czuję że to co robię jest fajne i to mnie nakręca ,ale w środku mojego woblera mogą być nawet trociny i nikt nie zapyta jak on pracuje ,jak ryby na niego reagują i czy potrafisz zrobić żeby pracował w określony sposób.Więc jeśli nie chcemy robić pięknych rzeczy i żeby ludzie je podziwiali to wstawiajmy tylko filmiki z pracą naszych przynęt ,jak najwięcej i koniecznie kręcone dobrymi kamerami w rzece.

Mi zależy na tym żeby moje woblery miały określoną prze zemnie pracę i cudowny wygląd i żeby łapały ryby.

Edytowane przez Kielo

Na razie tylko sprawdzałem pracę w korycie, woda stojąca, czy są stabilne i czy przy szybkim przeciągnięciu nie wykładają się, w niedzielę podjadę nad Dunajec i wtedy będzie wiadomo wszystko na 100%.

Kielo - musiałem się troszkę bronić :) oczywiście wszystko bez urazy i zgrzytu.
Nie stać mnie na dobrą kamerkę, a czasem szkoda się meczyć ze zwykłą cyfrówką. Jak będę nad Dunajcem poproszę kumpla żeby nagrał pracę, może coś się uda uchwycić. Zobaczymy.

Stary ja nikogo nigdy nie atakuję , ani nic nikomu nie zarzucam ,czasem nawet boję się troszkę coś napisać bo ludzie tu strasznie agresywni :-) chciałbym żeby w moim z kolei wątku czasem ktoś napisał np."a mi się nie podoba ta plamka na skrzelach" albo "wszystko ładnie pięknie ale jak to w wodzie robi"

Na wiosnę ostro jadę z filmami :-) luzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....................:-)