Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Przemku :) już pierwsze sztuki oklejone. Ale na dziś wystarczy, pół dnia nad nimi spędziłem, szpachlowanie, szlifowanie, caponowanie, szlifowanie.

Może ktoś policzy? Dostanie boleniówkę za free :)

Przewaga jest 7,5cm. ale są także armatki wielkości 9cm.

Może jakąś nazwę byście im wymyślili?

Na moje oko wyszło ok 65 szt , a nazwa kulinarna "Śledzik"  ;)

Piotro, jest to zwykły tiul, ale odciskany w ściśle tajny sposób ;)

"a nazwa kulinarna "Śledzik" - no niestety tak nazwałem już mój inny model wobka :)

Predator mi się podoba i chyba pasuje, wpada w ucho. Nie wpadlem na to bo nick "obcy" nie był założony z myślą o tym filmie :) po prostu po raz pierwszy jak w domu pojawił się komputer a zaraz po nim internet, człowiek młody wymyśla dziwne nazwy byle by się szybko zalogować. I tak powstało obcy91.

Edytowane przez obcy91

W międzyczasie tematyki boleniowej, powstały na zamówienie dwa woblery na pstrąga, raczej tego większego.

Woblery mają 6cm.
Toną bardzo powoli, także po wyrzucie spokojnie można je jeszcze sprowadzić w dół rzeki.
Wygląda na to że będą ładnie trzymały się dna. Niczym prawdziwe głowacze.

post-51148-0-70703400-1363601012_thumb.jpg

W międzyczasie tematyki boleniowej, powstały na zamówienie dwa woblery na pstrąga, raczej tego większego.

Woblery mają 6cm.

Toną bardzo powoli, także po wyrzucie spokojnie można je jeszcze sprowadzić w dół rzeki.

Wygląda na to że będą ładnie trzymały się dna. Niczym prawdziwe głowacze.

attachicon.gifDSCF4424abc.jpg

Ciekawe są i ładnie wykonane ale na pstrąga, raczej kotwiczki "brązowe"  B)

Kolega który wykonuje woblery już kilkanaście lat, na swoje potrzeby i z nudów. Kawę stosował już wiele lat temu. Stąd stwierdzenie że  dawniej także używano kawy, lecz nie było to powszechne i ujawnione. Podejrzewam że na różnych forach o tematyce wędkarskiej jest garstka osób które tak na prawdę strugały,strugają woblery. Reszta nie ujawniła się.

To prawda, że większość twórców woblerów się nie wychyla i są nieznani, znam przynajmniej kilkadziesiąt takich osób, w tym ludzi, którzy strugają od ponad 30 lat i  potrafią wykonać konkretną rzecz. A odnośnie Twojego kolegi, to możesz dać namiary na niego na priv? A na marginesie, wiele lat temu to ile lat temu? A może wrzucisz fotkę takiego kawosza sean nos? To byłoby naprawdę coś, pierwsza fotka kawosza sprzed 2007 w całej sieci, o ile się nie mylę :-)

Edytowane przez and

Boleniówki bliżej niż dalej :)
Pozostało jeszcze ponacinać rowki na stery w większości, wkleić, zamocować kotwiczki i nad wodę.
Zabrakło mi oczu 3D do reszty, ale już zamówilem także jeszcze kilkanaście sztuk jest w przygotowaniu. A i ruszyła powoli kolejna partia.

Są trzy warianty kolorystyczne: zielony,czarny,tri'kolor.
post-51148-0-95418600-1364132382_thumb.jpg
post-51148-0-31829900-1364132390_thumb.jpg
post-51148-0-03660700-1364132400_thumb.jpg
post-51148-0-42148800-1364132420_thumb.jpg
post-51148-0-68854200-1364132427_thumb.jpg
post-51148-0-22747400-1364132436_thumb.jpg
post-51148-0-04844100-1364132447_thumb.jpg

Edytowane przez obcy91
  • Like 3