Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, woda wszystko pokaże, od pracy po wynik, bez niej ciężko jest cokolwiek napisać. Na pewno będą zdjęcia z ustawiania, będzie filmik, być może podwodny z pracą woblerów. Ale wszystko wtedy gdy w końcu pogoda pozwoli.

Przemku, tak można. Wszystko jednak w swoim czasie. Z pewnością dla siebie będę chciał zostawić kilkanaście sztuk, resztę odstąpię kolegom wędkarzom.

Edytowane przez obcy91

• 2 tygodnie później...

Postanowiłem troszkę przysiąść przy tematyce bezsterowca.
Dziś dzięki dobrej pogodzie miałem okazję go przetestować w Dunajeckim nurcie.
Chciałem nagrać film z pracy woblera i nagrałem, lecz woda płynie tak mętna że nic nie widać.

6cm.
9g.
post-51148-0-84514800-1365625017_thumb.jpg

Edytowane przez obcy91

Tak ja widziałem :)
Trochę mi przypomina to uciekającą ukleje na sprincie ;) tzn. wobler nie ma dużych wychyleń, tylko takie drobne a częste i szybkie. We wcześniejszych modelach uzyskiwałem pracę szeroką (na zasadzie wahadłówek) która mi nie odpowiadała. Więc zmieniając całkiem kształt zrobiłem takich samych bezsterowców 6sztuk, każdy inaczej dociążyłem, i z 6 sztuk wybrałem tą najlepszą, która ładnie pracuje i lecąc nie wpada w beczkę.

• 4 tygodnie później...

Ojj tym razem nie :)
Wczorajsza woda była prawie metr wyższa, płynęło błoto,korzenie, kineskopy tv, ławki, butelki, wiadra i wiele wiele innych.
Dziś mimo zdecydowanej poprawy rybki nie było widać.

Dziś miałem zawody. Nastawiłem się na bolenia, lecz niestety zero kontaktu nawet tego wizualnego, woda musi przestać spadać.

• 3 tygodnie później...