Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, wyskoczyłem ustawić smużaki. Co moge powiedzieć, konstrukcja ich nie pozwala na prowadzenie w mocniejszym nurcie. Odnóża powowdują chybotanie się przynęty a w rezultacie wyskakują nad wodę.
Natomiast tam gdzie mają być stosowane czyli w leniwym nurciku i pod nawisami drzew, w małych zatoczkach, zawirowaniach zwanych cofkami będą perfekt. Owady w naturze raczej unikają mocniejszego nurtu szukając wolniejszych miejsc które mogą dac im szansę na wydostanie się z wody, po za tym na nurt są inne woblery.

może lepsze byłyby bez odnóży wtedy szły by stabilnie w nurcie. Może zrobię jeszcze kilka kiedyś :)

Edytowane przez obcy91

Kombinuj, kombinuj...z doświadczenia wiem, że i na szybszych miejscówkach ładny kleń lubi zassać owadopodobnego smużaka. I nie zastanawia się 'czy ten robal nie powinien czasem pływać na spokojniejszej wodzie?' ;)

Fajnie, że piszesz jaką mają pracę i gdzie się sprawdzą - każdy, komu wpadną w oko będzie wiedział czy u niego dadzą radę.

Żóltobrzeżek i biegacz dla mnie to po prostu perełki.

Edytowane przez Gruzin

Prze realistyczne chrabąszcze!Mega!Co do samej możliwości prowadzenia w szybkiej,czy wolnej wodzie,moim zdaniem na szybkim uciagu to kleń nie za bardzo sie przygląda jak TO co zjada wyglada,gorzej na wolnym właśnie,gdzie często gęsto takie idealne odwzorowanie oryginału może dać niezłego klucha :P

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...