Kielo Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Miodzio ,chyba malutkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Wzorowane wielkością na oryginale. Mają 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Zajefajne super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Kiełb (srebrny) pod pstrąga - klenia.5,5cm.Spróbowałem nowej metody, oklejania wydrukiem + moje zdobienie, pokrywy pociągnięte perłą oraz poprawione plamki na ciele kiełbika. Użyłem do tego farb do szkła, dzięki temu pokrywy i plamki są wypukłe, chciałem uniknąć gładkiej faktury.W przygotowaniu Strzebla, Śliz, zielony Kiełb, brązowy kiełb ale zabrakło kleju do stelaży . Edytowane 11 Listopada 2013 przez obcy91 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Świetne kiełbiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Czyli kalka a na to jeszcze "pomazałeś"- No ładne są kolego...bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) To nie kalka A tutaj korpusy pod gatunki rybek. Edytowane 11 Listopada 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Kiełbie nieźle ci wyszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Nie mam talentu do farbek tak jak Wy koledzy (Joker,Bobesku) więc kombinuje jak się da Teraz niestety muszę zaczekać na wypłatę i kupic komponenty, klej,drut,stery,oczy 3D. No zobaczymy jak wyjdzie reszta.Mam już kilka korpusów z każdego gatunku (a że będe musiał czekać na komponenty) ale jeszcze strugne kilka. Kiełbie nie za pierwszym razem wyszły. Wszystkie próby odbyły się najpierw na pierwszym modelu.Będę również próbował połamać kiełbika na dwie części. Edytowane 11 Listopada 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Robactwo będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Być może będą robale jakieś.A tutaj oklejona część wobków. Na zdjeciu wydają się płaskie, a w rzeczywistości są normalnie zaokrąglone, zdjęcie także nie oddaje kolorystyki bo robione przy sztucznym świetle. To dopiero początek prac nad nimi. Żaden z wobków nie przekracza 6cm. Edytowane 12 Listopada 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Wygrzebałem jeszcze resztki poxipolu stwierdzam że jest on kiepski do stelazy ale jakoś trzyma. Wolę bardziej płynne kleje.Użyłem resztek do dwóch łamańców kiełbi tak w ramach testów jak będą wyglądały i pracowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Łamane kiełbie w złocie oraz w ognistych barwach nienaturalnych Edytowane 15 Listopada 2013 przez obcy91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Kleniowe żarło na wiosnę Wszystko plywające, wielkości od 1,5 do 3cm.Dwa modele:-3cm. chrabąszcz majowyoraz-2,5cm. żukPiekielnie lotne.Wykonane z lekkiej lipy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) No i gites majonez ,fajowe :-)Jaką mają pracę ,jak pracuje przednia część a jak ogonek ?Robimy wymianke kilka robaków za moje wobki? Edytowane 15 Listopada 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Dobry kombinator z Ciebie Alien91. :P .heheTu coś wydrukuję tu coś naklei tam obklei tam domaluję i fajne ciekawe wobki wychodzą Edytowane 15 Listopada 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Jak tylko w weekand zrobi się pogoda wyskoczę nad wodę i nagram pracę łamańców i smużaków w końcu mam czym Jeszcze pasuje w tych kielbikach domalować na przyszłość płetwy boczne ala'bobesku Edytowane 15 Listopada 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 To Bobi ci napisze pewnie jak to zrobić żeby było zajebiaszczo hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) I tak czekam na klej aż przyjdzie jak będę na etapie zdobienia zacznę go nękać jak to zrobić Edytowane 15 Listopada 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Wczoraj doszedł do mnie klej - distal. Szczerze powiedziawszy spodziewałem się czegoś innego, bardziej zbliżonego do wcześniejszego kleju jaki używałem (Techniqll/Technicool). Distal jest bardzo gęsty, techniqll zdecydowanie bardziej "lejący" co jest idealne do wklejania stelaży, jest gwarancja że klej dojdzie w najmniejszy zakamarek. Jedyny minus, że trzeba woblery kłaść na grzbiecie aby klej się nie wylał, ale to jedyny minus. twardy jak kamień po wyschnięciu.Kupiłem Distal bo nie znalazłem już techniqll'u w dobrej cenie.Wracając jednak do tematyki moich woblerów, dziś wkleiłem stelaże do wszystkich korpusów. Zaszły pewne zmiany, śliz został złamany skoro kiełb się połamał to czemu by nie śliz. Głowacz i strzebla zostały w całości.Jutro zabieram się za malowanie strzebli i głowacza, zobaczymy co z tego wyjdzie, sam jestem ciekaw, nigdy wcześniej ich nie "malowałem" więc to będzie spontan i wyobraźnia gdzie i ile czego dodać, żeby nie przesadzić.Obiecywałem filmik w weekand, niestety nie byłem nad wodą. Może jutro się uda.Wiem jedno mój aparat zapisuje plik wideo w dziwnym rozszerzeniu będę musiał go konwertować na avi co zdecydowanie pogorszy jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Marku, spróbuj dokonać eksperymentu z rozrzedzaniem distalu. Dodaj trochę spirytusu (denaturat), lub rozpuszczalnika, np. Nitro. Wydłuży okres żelowania, rozrzedzi do żądanej gęstości, ale nieco osłabi żywicę. Sam musisz sobie odpowiedzieć, czy moc jest wystarczająca (raczej tak ), oraz czy uzyskasz potrzebną gęstość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Siadłem do malowania strzebli i głowacza. Jestem zadowolony z efektu, teraz czekam aż wszystkie mazidła wyschną i kąpiel w lakierze, także niebawem zdjęcia.Stwierdzam że jest to bardzo pracochłonne, dlatego zaczynam doceniać na 100% tych co malują woblery pędzlem bobik,joker,romek i wielu innych szacunek dla Was. Przyznam wciąga zabawa w detale i różne zdobienia. Edytowane 21 Listopada 2013 przez obcy91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Ok woblery mogą ujrzeć światło dzienne. Jeszcze bez sterów (muszą jeszcze "dojść").GłowaczStrzebla 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Bardzo udane wykonanie. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi