Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że już nie masz prawa głosu :D a poważnie, to nie jest to żadna z rzeczy, które podałeś Tomku, ale...im się dłużej z Tobą "przebywało" tym więcej się człowiek dowiadywał.
Dla ułatwienia dla innych, którzy choć troszkę przebywali z Panem T. nie jest to kwestia wewnętrzna woblera :)

• Like 1

Pride - pierwsze zgadza się :)
Drugie - spójrz na fotki które są na górze strony.
Trzecie - ster jest taki sam w obu przypadkach (nowej i starej odsłony) więc niestety nie. Po za tym na fotkach go nie ma :D A to "coś" jest ;)

Edytowane przez obcy91

1. Pletwy boczne i brzuszne zmienily kolor z pomaranczu na zolc.

2. Pod okiem ciemne tlo, dodatkowo na krawedziach podkresla wyglad oka.

3. Chyba jednak (nie to)... a brzuszki wydaja sie okraglejsze jak by szersze byly. Moze przezren perlowy ocien tylko zludzenie.

Jak bym trafil jak przed laty, to wobek bedzie na tablice 2017 ;)

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 2

Brawo Piotr odgadłeś numer 2 :)

Maro ciut nie o to chodziło co napisałeś ale tez byłeś blisko.

Materiał od zawsze lipa i tylko lipa :)

Czyli mamy juz dwa pewniaki!

1. Kolor płetw

2. Czarny kolor pod oczami i pokrywami, tego nie było w poprzedniej wersji.

3.??? Podpowiedź! Wszyscy co tworzą woblery i nie tylko boleniowe! Czasem stosują tą właściwość aby uzyskać...no właśnie!

Tomek Kielo na 100% wie bo sam mi o tym powiedział a i w jego woblerach mozna często to spotkać :)

Hmm odpowiedź jest prawie dobra. Tak chodzi o to popularne lusterkowanie :) ale jest kilka (przynajmniej dwa jakie znam) sposobów/czynników aby je uzyskać. Tak jak wcześniej napisałem, nie majstrowałem w środku w porównaniu do starszej wersji Kox'a, tak więc komór to tam raczej nie ma. 

Od głowy do powiedzmy 3/4 długości można powiedzieć jest płaski i oba boki są równoległe (lub prawie) do siebie, a jedynie ogonek ma zbieżność tak jak to bywa zwykle  woblerach. Proporcje oczywiście mogą być inne, ale o takie coś mi chodzi.

• Like 2