Skocz do zawartości

MRz - Woblery HandMade

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie otrzymałem owe cudeńko....cóż jak dla mnie super wykonanie. Malowanie itp :) Jak żywa :) a praca ?? no cóz jeszcze nie sprawdzałem , jak sprawdze na pewno podziele sie z kolegami swoja opinią . Puki co super pozytywne wrażenia :) 

Na to liczę :) wszystko będę wiedzial pod koniec sezonu. Na razie jest tylko kilka sztuk tych bezsterów. Trzy rozmiary 5,7,9cm.

Przemo, niby mam przygotowane jeszcze dwa korpusy pod takiego biegacza ale na razie nie mam czasu na to, a uwierz jest to pracochłonne.

Na to liczę :) wszystko będę wiedzial pod koniec sezonu. Na razie jest tylko kilka sztuk tych bezsterów. Trzy rozmiary 5,7,9cm.

Przemo, niby mam przygotowane jeszcze dwa korpusy pod takiego biegacza ale na razie nie mam czasu na to, a uwierz jest to pracochłonne.

W takim razie przypomnę się w Marcu bliżej sezonu robaczkowego :D

Co do pracy tego cudeńka.... Wczoraj testowany na Wkrze :)

Wobek nadaje się moim zdaniem raczej na średni uciąg ....Pieknie mocno  migocze, co raz uderzony mocniejszym nurtem ucieka w sposób nie kontrolowany na bok. Dla mnie jest to niewątpliwie zaleta ponieważ zachowuje się jak prawdziwa rybka. Maleńka uklejka walcząca z nurtem zachowuje sie dosyc podobnie. Uderzona silniejszym nurtem płynie tam gdzie akurat ja zniesie. Moim skromnym zdaniem super imitacja uklei walczącej z silnym nurtem. W mojej ocenie 6+. Cos na kapryśnego bolka polującego na drobnicę  w sam raz :) Co do skuteczności ...no cóż czekamy do wiosny :) Może być hicior :) 

Odskocznia.
Mała rywalizacji z kolegą, który też struga. Pomysł zrodził się na forum naszego klubu.
Pierwszy raz miałem do czynienia z tego typu przynętą - slider.
Ale od czego jest internet?
Woblery wydaje mi się że pracują poprawnie. Zostały obciążone jak oryginał salmo.
W przygotowaniu pod malowanie imitacja płoci, oklejana folią alu.

Technicznie:
Długość: 7-7,5cm.
Waga: 15g.
Drut: 0,8
Capon
ok. 12 warstw lakieru.
Przeznaczenie każdy zna.

post-51148-0-91334400-1362039251_thumb.jpg
post-51148-0-43208200-1362039259_thumb.jpg
post-51148-0-33080300-1362039267_thumb.jpg
post-51148-0-00012200-1362039278_thumb.jpg
post-51148-0-01374400-1362039284_thumb.jpg

Drut poszedł w ten sposób.
post-51148-0-24876900-1362039500_thumb.jpg

Edytowane przez obcy91

• 2 tygodnie później...

joker - nie nie ma tam wyjścia pod odkrzacz, tzn. standardowa rura odkurzaczowa nie podejdzie, ale dobrać odpowiedni rozmiar rurki PCV i w to wprowadzić odkurzacz i wszystko piękne szczelne będzie. Jest wyjście pod worek jedynie.

"tylko dobra panierkę musisz zrobić jeszcze" taką właśnie zamierzam, dlatego zejdzie mi pewnie dosyć długo nad odpicowaniem tej gromadki... Ale najgorsze już za mną, czyli klejenie i szpachlowanie. Teraz już relaks ;)
No i modlić się aby chociaż 40szt. z tego było prima sort.

Edytowane przez obcy91

Dzięki Przemku :) już pierwsze sztuki oklejone. Ale na dziś wystarczy, pół dnia nad nimi spędziłem, szpachlowanie, szlifowanie, caponowanie, szlifowanie.

Może ktoś policzy? Dostanie boleniówkę za free :)

Przewaga jest 7,5cm. ale są także armatki wielkości 9cm.

Może jakąś nazwę byście im wymyślili?

Edytowane przez obcy91