Fin333 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 W mordę jeża, wkleił ster w prawdziwego robaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 świetny robal szczególnie spodnia część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Tak sobie pomyka w nurcie. Zejdzie do 0,5m. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Bardzo fajnie pomyka :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Piękny gdyby nie ten ster to bym pomyślał że to żywe jest , normalni szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Kolejna z prób "ciapać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej ". Liczę tutaj na opinie 3 artystów. Czy coś z tego będzie? Mam daaar?? A ta poważnie, nie znam technik malowania, robię to na oko, nie podobają mi się okolice głowy, najmniej naturalne. I kolory chyba zbyt "jaskrawe". Edytowane 28 Lutego 2014 przez obcy91 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Na czyste rzeki nizinne i górskie ciekawie wyglądają w tym malowaniu , ale najważniejsza jest praca woblerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Mniejsza z pracą nad tym pracuje hehe chodzi mi o malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Robal niesamowity.Zapięte na ostatni guzik.Praca miód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Kolejna z prób "ciapać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej ". Liczę tutaj na opinie 3 artystów. Czy coś z tego będzie? Mam daaar?? A ta poważnie, nie znam technik malowania, robię to na oko, nie podobają mi się okolice głowy, najmniej naturalne. I kolory chyba zbyt "jaskrawe".Marku, nie jestem artystą, więc moją opinią się za mocno nie kieruj. Możesz próbować naśladować naturę (Twój pływak), lub tworzyć przynęty "imitacje fantazyjne". Obie drogi są słuszne, obie dają szerokie pole do popisu (fantazyjna większe). Spróbuj dawać jednorazowo mniej farby. Spójrz na prace @Jokera czy @bobesku. I pamiętaj zawsze - Tyś sędziom ostatecznym. Gdy Ci się coś podoba - jest dobrze. Gdy nie podoba - zmień, popraw aż do skutku. Gdy uznasz, że jest OK - to tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 "Spróbuj dawać jednorazowo mniej farby." - i to jest wskazówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Marek nie masz ,nie używasz lakieru akrylowego bezbarwnego?Skrzela ,od najjaśniejszego transparentnego kolorku do najciemniejszego i najmniej przeźroczystego ,to załatwi sprawę ,albo odwrotnie najpierw najmniej transparentny ciemny a potem nakładki jaśniejsze bardziej transparentne ,w zależności co chcesz uzyskać.Jak dołożysz do tego pastele i kredki suche(oczywiście podkład musi być odpowiedni) to możesz zrezygnować przy przejściach płynnych z koloru w kolor z kilku warstw farby transparentnej ,rozmazujesz wacikiem ,dajesz na to taki sam kolorek farby transparentnej i masz ładne równe ,płynne przejście.Generalnie zasada jest taka w jednej z technik przy farbach transparentnych akrylowych:Kreska prawie przeźroczysta ,pociągnięta kreską mniej przeźroczystą i potem jeszcze mniej przeźroczystą daje ładną rozmytą kreskę płynnie rozlewającą się na kolor podkładowy ,podobnie jak z ołówkiem czy pastelami tylko bez rozcierania ,można tez inaczej ale to trzeba troszkę poćwiczyć. Edytowane 28 Lutego 2014 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Na czymś trzeba się uczyć i próbować,poznawać różne opcje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Fajnie kombinujesz, 2-gi od góry ma takie kolorki jak lubię i bardzo fajne prześwity. Najlepszą wskazówkę dał chyba Janusz i widac, że wziąłeś ją sobie do serca. Opanowanie pędzla, wyczucia odpowiedniej gęstości farby zwiększa się z każdym pomalowanym wobkiem. Fajne efekty daje też malowanie ze zdjeciem jakiejś rybki (nawet wzory fantazyjne). Widac jak rozmywają się kolory, układją cienie (zresztą popatrz na swojego okonia z LF, obstawiam, że wzorowałeś sie na jakiejś fotce). A pływak fantastyczny ale filmik mnie zmylił, tym razem nie zgadłem, że to Twój i "pech chciał" znowu zagłosowałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Pacianko w wolnej chwili a tych wolnych chwil malutko...Kiełbik w brązie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Baaardzo fajnie wyszedł. Wiedziałeś sam co chcesz poprawić i się udało, wygląda zawodowo, pokaż koniecznie ekekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 No i tak proszę Pana jeszcze troszkę bardziej transparentnie :-) i już mówię ochchchchchch i achchch :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Wiem bardziej transparentnie ucze się dopiero 50 wobler będzie na pewno ładniejszy, ale nie o to w tym bangla Edytowane 12 Marca 2014 przez obcy91 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 :-O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Pstrążek - i jak Tomku lepiej transparentnie? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 :-) he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Mnie się podoba jeszcze został jeden do pomalowania i nad wodę z nimi! Edytowane 13 Marca 2014 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Mi też :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Muszę jeszcze pomyśleć nad płetwami żeby były oh i ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 No tak płetwy wyglądają jak by moja mała maznęła :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi