LASOTA1974 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam!Jaki kołowrotek o stałej szpuli nadałby się do jerkowania przynętami do 70gr.Odpada multik,proszę o propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Slammer 260,360,460 i raczej nic innego jak ma wytrzymać katowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Po ostatnich macaniach poszedłbym w kierunku Penn Battle 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dro?źsza opcja i wy?źsze przeło?źenie w Beattle.Jeszcze nie sprawdzony w bojach aslammer tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 własnie nie maiałem go w ręku,jak wypadł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 chodzi o kulturę pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Kultura pracy beatte zdecydowanie wy?źsza jak slamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Kultura pracy beatte zdecydowanie wy?źsza jak slamka.Ju?ź Maciek @wobler129 nad tym popracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Te?ź to przerabiałem. U mnie Twin Power 4000 wersja FB wytrzymał tylko 1,5 roku. Kup ruchomą szpulę, bo inaczej będzie cię?źko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Te?ź to przerabiałem. U mnie Twin Power 4000 wersja FB wytrzymał tylko 1,5 roku. Kup ruchomą szpulę, bo inaczej będzie cię?źko To bardzo słuszny kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Do jerkowania zdecydowanie lepszy będzie multik. Mi osobiście du?źo łatwiej jest operować cię?źszymi przynętami zestawem castingowym. Mniej męczy się ręka, mam wra?źenie, ?źe multiplikatory są du?źo lepiej spasowane ni?ź kręciołki ze stałą szpulą, du?źo mocniejsze i trwalsze. A przy cię?źkich przynętach jak np Jerki to du?źy plus. Pozdrawiam. Roofi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No ale kolega nie chce multika tylko normalny kołowrotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Męczę slammera 260 od roku przynętami nie przekraczającymi 45g i na razie nic po nim nie widać. W między czasie trchę te?ź ciąga gumy z gł?łwkami 35g po dnie. Penn slammer wydaje mi się niezłym kompromisem, choć to nie maślana praca jak wszyscy pewnie się zgodzą. Powinien dac sobie radę z tego typu łowieniem przez kilka sezon?łw. Zobaczę jak będzie wyglądał po dw?łch latach i wtedy będę miał jakieś konkretniejsze przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam , Powinien się sprawdzić Shimano Spheros 4000 FB lub FA. Solidna konstrukcja z mocnym hamulcem definiowana na słoną wodę. Za oceanem cena około 100$. Niestety u nas cię?źko spotkać , ale mo?źna trafić. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja tez sie upierałem przy stałoszpulowcu. Spr?łbowałem do jerkownia multika i innego nie chcem. Mega dobre spasowanie z dłonią swoboda ruch?łw długo by m?łwić, ale to inny świat i inna przyjemnosc z lowienia. Chyba, ?źe kupiłeś cudowna wedke w kt?łrej sie zakochałeś to tylko slammer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 a saltiga 3500??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 daiwa saltiga game 3500?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Szkoda kasy.Serio.Ile wydasz na saltige? 2000 PLN ? To kup okazyjnie na forum zestaw do jerkow (kij + multik). Wez na jakis wyjazd. Nie spodoba sie - wystawisz i sprzedasz na forum.Moze 100 - 150 PLN stracisz...Czy juz probowales multikow i sa zle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Jeśli upierasz się przy stałoszpulowcu to nie usypywałbym sobie g?łrki tylko zrobiłbym tak jak zasugerował ci @Jozi w drugim poście i wciągnąłbym Slammera 360 za 300zł. Jerkowanie zdecydowanie wytrzyma, łowię takowym ju?ź trzeci rok dorsze na pilkery i nic mu się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Kiedyś spr?łbowałem jerkowania zestawem spiningowym kr?łtko potem kupiłem swego pierwszego multika i zrobiłem jerk?łwkę. Po prostu nie chcę, by przegub mnie nasuwał po niedługim czasie szarpania (a tak jest przy jerkowaniu spinerem - inny układ dłoni na kiju). Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ja zrobiłem identycznie jak @Fatso, na cały zestaw (multik + kijek) wydałem 450zł i słu?źy mi bezawaryjnie ju?ź 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Lasota, a dlaczego tak mocno się uparłeś i chcesz korbę, a nie multik? Większość wymienia Penn'a jako kołowrotek nadający się do łowienia 70g jerkami. Wg mnie nawet nie potrzeba mocarnego kołowrotka, bo tak naprawdę to odnoszę wra?źenie, ?źe slider czy jack stawiają znacznie mniejszy op?łr w wodzie jak 25g wobler. Po szarpnięciu to się tylko nadmiar linki zwija na kołowrotek... tylko dlaczego kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Wydaje mi się, ?źe nie o op?łr wabika tutaj się rozchodzi a o obcią?źenia, jakie mo?źe przyjmować rolka kabłąka i rotor podczas podszarpywania cię?źkiego jerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Lasota, a dlaczego tak mocno się uparłeś i chcesz korbę, a nie multik? Pewnie jeszcze nie wie, co takie 70g robi ze wskazującym palcem po nastu rzutach. Dowie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Lasota, a dlaczego tak mocno się uparłeś i chcesz korbę, a nie multik? Pewnie jeszcze nie wie, co takie 70g robi ze wskazującym palcem po nastu rzutach. Dowie się To te?ź jest istotne, kolega w zeszłym roku po całodziennym machaniu Sliderem 12S z korby m?łgł włamywać się do sejfu bez zakładania rekawiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi