Sławomir Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Kilka dni temu wpadła mi w ręce dość stara gazeta , jak by nie było to kawałek histori z początku lat osiemdziesiątych . Zrobiłem kilka fotek na dzień dobry Pierwsze zdjęcie z datą wydania i powiem szczerze ze jak na taką datę gazeta bardzo dobrze zachowana Postaram się w najbliższych dniach wstawić coś tam jeszcze Edytowane 1 Lutego 2019 przez Sławomir 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) ii Z tą 'walką przeciw złu' i zaufaniem to nic się nie zmieniło. No i ciekawe, jakie to radzieckie towary szły hurtem, oprócz rud wszelakich i ciągników kołowych Edytowane 1 Lutego 2019 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 "Ostatniej doby OTRZYMALIŚMY ze związku radzieckiego" .....brrrrr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 O kurczę, akurat byłem "w drodze" na ten świat ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 ...a mnie nie chce się tego czytać ponownie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Kiedy jeździłem handlować naszymi rodzimymi produktami z Luxpolu, fabryki którą otwierał z pompą towrzysz Gierek, na Białoruś. sztandarowimi produktami były szlafroki-hałat , dresy-spartiwnyj kastiumczyk, i zasłony welurowe-? ciezko było wytłumaczyc obywatelom ZSRR ze to z Polski oni na targowisku kłucili się ze mną że to ich rodzime produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 W latach 70-tych ubiegłego stulecia miałem kilkumiesięczny epizod pracy w nie istniejących zakładach Predom Romet w Poznaniu. Za halami było miejsce gdzie stałą pokaźna ilość nowych, bezużytecznych maszynktore "otrzymaliśmy" z ZSRR a ktore zakład musiał kupić.P.S.: szkoda że nie napisano co wyjechało w drugą stronę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Czym ten tekst różni się od pasków informacyjnych typu: "Zachód zazdrości Polsce sukcesów gospodarczych" " Polska wiodącym krajem w dziedzinie wzrostu gospodarczego" itp., itd. ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 ...a mnie nie chce się tego czytać ponownie Ja to dziwię się tym, którzy to czytali chociaż raz, bo to zostawiło u wielu trwały ślad do dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Czym ten tekst różni się od pasków informacyjnych typu: "Zachód zazdrości Polsce sukcesów gospodarczych" " Polska wiodącym krajem w dziedzinie wzrostu gospodarczego" itp., itd. ?Poziomem prawdy w prawdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 W latach 70-tych ubiegłego stulecia miałem kilkumiesięczny epizod pracy w nie istniejących zakładach Predom Romet w Poznaniu. Za halami było miejsce gdzie stałą pokaźna ilość nowych, bezużytecznych maszynktore "otrzymaliśmy" z ZSRR a ktore zakład musiał kupić.P.S.: szkoda że nie napisano co wyjechało w drugą stronę To musisz Marcin koniecznie porozmawiać z ludźmi z Zakładów Ursus... A tak przy okazji mało kto wie, że te zakłady miały jako jedne z bardzo niewielu na świecie własną odlewnie żeliwa. Taką miał tylko hamerykański albo jak kto woli ussaraelski boeing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Cholera komputer mi się powoli i coś nie mogę wstawić zdjęć. Może jutro coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Coś ze sportu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi