robas Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 na alledrogo był ostatnio fajny kijek ,pracujący szczytem ,a przy holu wchodzący w parabolę , który przy przyłowie spokojnie ogarnia bolka , mam taki tylko 3,0m i ma on u mnie dożywociehttp://allegro.pl/byron-grey-mammoth-senso-cast-2-70-m-do-10-g-i5345650185.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 @robas kijek do 10g i czy nie kleka on pod woblerkami z wiekszy sterem, obrotowkami w mocniejszym nurcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 przy horniecie 4cm spokojnie daje radę jak i wobkach boleniowych 6cm -rzeka Warta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 tylko że ten kijek już ciężko osiągalny , ale warto poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Będę szukał Jednocześnie mam pytanko o kijek cormoran black master jiggerspin 3-18g - cos ktos wie, trzymał w łapie a może używa/ł? Docelowo Wisła - kleń, boleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archeon Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Witam, Mam zamiar nabyć "kleniówkę''. Jestem raczej wakacyjnym wędkarzem, to też moja wiedza nie jest zbyt wielka, Moglibyście doradzić jakiś kij do 200-250 zł Max 300zł. Jakieś plusy i minusy poszczególnych wędek, których używaliście.Wędkuję na Pilicy, średnia głębokość na odcinku koło 50-60 cm, kamieniste dno.Najczęściej używam smużaków.Pozdrawiam. Edytowane 22 Maja 2016 przez Archeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Pierwszy wpis na forum i od razu taka bomba ... nawet nie wiesz co zrobiłeś, ale niedługo się dowiesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witam, Mam zamiar nabyć "kleniówkę''. Jestem raczej wakacyjnym wędkarzem, to też moja wiedza nie jest zbyt wielka, Moglibyście doradzić jakiś kij do 200-250 zł Max 300zł. Jakieś plusy i minusy poszczególnych wędek, których używaliście.Wędkuję na Pilicy, średnia głębokość na odcinku koło 50-60 cm, kamieniste dno.Najczęściej używam smużaków.Pozdrawiam. http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 - tutaj znajdziesz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Podbijam do tematu aby nie zakładac nowego.Choć ze mnie nie rzeczny wędkarz ,ale chyba się wkręciłem i chcę mieć coś na średniej wielkości rzekę pod Klenika-Jazika... Co w danej chwili jest godnego polecenia powiedzmy do 250zł max, może być sporo mniej jeśli jest coś co będzie ładnie miotało lekkimi wobkami i ładnie pracowało pod rybką.Czeka na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 W tym budżecie polecam Mikado Specialized Chubster 275 cm, 2-12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Tak o tej serii wędek od mikado czytałem sporo,tak samo o 305cm.Ktoś cos jeszcze użytkuje i podrzuci do przemyślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Może Iri Lucky lub Dancer? Fajne kije pod takie łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ciekawe jak spisuje się kij od D.A.M DAM MICROFLEX 2,7m 3-15g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Może Dragon Flash XC40P Slow Lure 8 Slow 2.90 0,5 - 8 g ?Cena do 250 zł zależnie od sklepu, aukcji itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zakupiłem ostatnio ten 2.7 3-15. Od jutra zaczynam 6 dniowy test na Sanie więc po majówce powiem coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Przy aktualnych opadach na południu, to an sanie możesz go za bardzo nie potestować / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Mam od 2 wypadów microflexa 2,7 3-15 cw.Kijek fajny lekki.Brania czyć Bdb, kazdy pstryk także rezonans Ok.Widać że ma zapas mocy, ale to jeszcze przyjdzie przetestować.Jednak sądziłem ,że będzie troszkę lepiej ładował lekkie przynęty 3-7g... Nie ma tragdii ale czasem brakuje 3-4m....Może jeszcze się nauczę jak nim dalej rzucać.Ogólnie pozycja godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chwat Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Ciekawe jak spisuje się kij od D.A.M DAM MICROFLEX 2,7m 3-15g Kijek DAM po niecałym miesiącu od zakupu stracił koniec szczytówki.Stare SHIMANO 20 lat temu lkupione całe.Co tu komentować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Kijek DAM po niecałym miesiącu od zakupu stracił koniec szczytówki.Stare SHIMANO 20 lat temu lkupione całe.Co tu komentować.Sam ten koniec szczytówki odpadł? Podczas normalnego użytkowania czy trochę pomogłeś temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chwat Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Trochę pomogłem pękł przy odchaczaniu w krzakach ale w dosyć łatwej sytuacji bez użycia większej siły (przy poszarpywaniu).Oczekiwań dużych co do niego nie miałem bo kupiony za stówkę do łapania na paprochy i woblerki do 3g , ponieważ nie miałem wędki na drobnicę.I faktycznie hol kleni trzydziestaków super ,ale sezon majowy rozpocząłem pięćdziesiątką i to już było za dużo na ten kijek ,strasznie wymęczyłem rybę , a łapałem wtedy już bez końcówki - ułamałem do końca czubek do ostatniej przelotki i teraz tak łowię.Co do budowy wędki to śruba mocująca kołowrotek potrafi się delikatnie odkręcać ze względu na uchwyt palca wskazującego ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Ja również mogę śmiało polecić Microflexa 2,7 3-15 - spełnił moje oczekiwania, pięknie się gnie na całej długości, czuć zapas w dolniku, mega czuły - najmniejsze pstryknięcia wyraźnie wyczuwalne. Jak za taką kasę myślę, że wart uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W tym budżecie polecam Mikado Specialized Chubster 275 cm, 2-12g.Również polecam. Posiadam i użytkuję od początku sezonu.Ładnie wykonana, tania, akcja dobrze opisana. Na forum czy OLX można wyhaczyć za ok. 150 PLN.U mnie służy do nocnego uganiania się za kleniami. Rzuty na sensowne odległości osiągamy już przy kajtku 2"+1g główka.Troszkę ciut źle wyważona bo leci do przodu ale przy tej cenie jest to czepianie się (...ale widziałem tu na giełdzie, że ktoś oskrobał blank i założył minimy- wędka poszła za 150PLN, szkoda, że się spóźniłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi