Skocz do zawartości

Sklep Rybomania24.pl - Opinie

kleniu25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z reguły od tego stronie, ale w tym przypadku postanowiłem wspomnieć kilka słów, czym mam nadzieję uchronię kilka osób od zakupów u tych oszustów.

SKLEP RYBOMANIA24.PL. Zdecydowanie odradzam, banda oszustów, cwaniaków i użyłbym kilku innych słów, ale szkoda ich na nich.

Towar na stronie w pełnej rozmiarówce w jednej cenie, może kilka złotych różnicy w zależności od wielkości. Po zrobieniu zamówienia cena zmienia się o ponad 100zł. Dzwonię i pytam skąd? I słyszę, bo tak.  Ktoś może popełnił błąd itd. Przepraszamy i cisza. Ktoś miał sprawdzić i oddzwonić w max 10min. a tam cisza i po pół godz. Dzwonię, nie odbierają, odrzucają. Żenujące. Po dodzwonieniu się, powołuje się na polskie prawo, a facet (przedstawia się jako właściciel) ma to gdzieś, zero jakiś zasad czy uczciwości, na hasło prawo po mojej stronie itd, mówi mogę pisać do rzeczników, on i tak nie wyśle po cenie po jakiej robiłem zamówienie. Sorry i nara i się rozłącza.

GENERALNIE ODRADZAM.  Karma wraca i prędzej czy później ten cwaniak się przejedzie na swoim podejściu do klienta. Mam nadzieję, że jak najszybciej.

Swoją droga, jak ma być normalnie, skoro na każdym kroku w tym kraju są takie tępe cwaniaki bez jakichkolwiek zasad.  Ręce mi opadają na takich ludzi.

Staram się przeczytać ze zrozumieniem opis sytuacji i za Chiny Ludowe, nie rozumiem o co chodzi.

Czy możesz przetłumaczyć lub rozwinąć poniższy cytat, znając strukturę sklepów internetowych nie wiem jak może się zmienić cena po złożeniu zamówienia.

W którym momencie ta cena uległa zmianie?

I jeszcze jedno, nazwanie kogoś oszustem bez stosownego orzeczenia sądowego może się obrócić przeciw osobie używającej takiego określenia, domyślam się że piszesz w emocjach ale pomyśl o skutkach swoich słów.

"Towar na stronie w pełnej rozmiarówce w jednej cenie, może kilka złotych różnicy w zależności od wielkości. Po zrobieniu zamówienia cena zmienia się o ponad 100zł"

• Like 1

Tomek, posłuchaj Piotrka.....masz kilka minut, popraw swój post, bo nawet jeśli masz rację, publicznie używasz słów, których możesz nie obronić......wszystko da się powiedzieć różnym językiem, także takim, który nie grozi konsekwencjami prawnymi. Serio :)

Edytowane przez cristovo
  • Like 2

Zamówienie zrobiłem telefonicznie i potwierdziłem cene towaru i koszt wysyłki. Pracownik czy właściciel jak się  to później okazało, się zgodził i to potwierdził. Podczas naszej rozmowy kilkukrotnie podawałem cenę kołowrotka i wszystko się zgadzało.  Przesłałem dane i podsumowanie transakcji, a oni w odp zwrotnej nr przesyłki i cenę 100zł wyższą.  Mam nadzieję, że teraz jest już wystarczająco jasno.

Dlatego odradzam tego człowieka jak i sklep. 

Nie mam zamiaru tego poprawiać, bo to prawda. Jeżeli umawiamy się z kimś na jakąś kwotę, wszystko jest dograne do końca, a potem ktoś bez słowa chce wyciągnąć od Ciebie więcej kasy, to słowo oszust jest naprawdę delikatnym określeniem. Nie chodzi o kilka złotych, tylko o  fakt i podejście faceta który prowadzi ten sklep.

Dokonałem korekty tytułu - na naszym portalu przyjęło się, by wyrażać opinie. Pozytywne, negatywne - ale opinie. 

Każdy swoje opinie prezentuje na własną odpowiedzialność. Anonimowość w internecie jest iluzją i jeśli dojdzie do złamania prawa, to istnieją sposoby, by dotrzeć do źródła wiadomości i pociągnąć do odpowiedzialności. To tylko tak dla przypomnienia. 

• Like 1

Zamówienie zrobiłem telefonicznie i potwierdziłem cene towaru i koszt wysyłki. Pracownik czy właściciel jak się  to później okazało, się zgodził i to potwierdził. Podczas naszej rozmowy kilkukrotnie podawałem cenę kołowrotka i wszystko się zgadzało.  Przesłałem dane i podsumowanie transakcji, a oni w odp zwrotnej nr przesyłki i cenę 100zł wyższą.  Mam nadzieję, że teraz jest już wystarczająco jasno.

Dlatego odradzam tego człowieka jak i sklep. 

Dlaczego nie zrobiłeś zamówienia przez stronę , tylko telefonicznie?

Hmm... ja nie widzę różnicy w takiej formie zamówienia. Zawsze tak zamawiam, ale pierwszy raz spotykam się z tym, że wlasciciel sklepu uzgadnia ze mna cene, taka sama jak na stronie, a po chwili dostaję coś zupełnie innego do zapłaty. W dodatku wlaściciel ten nie widzi w tym nic złego,że cena się zmieniła ot tak bez powodu o stówe. Może dla niektórych to normalne. Dla mnie takie zachowanie jest nie do przyjęcia. 

Zachowanie nie do przyjęcia, a oszustwo to dwie różne rzeczy.

Każdy sklep ma swój regulamin dotyczący zakupów, czy zapoznałes się z nim przed zamówieniem? Jak wygląda kwestia zamówień telefonicznych, to są istotne informacje.

Są też przepisy prawa dotyczące zamówień na odległość, rozumiem że ostatecznie umowy nie zawarliście.

Nie zamawiajcie przez telefon. Wprawdzie jest to zawarcie umowy, ale się nagimnastujecie przy problemach. Czasem jest to też niemożliwe do obronienia. Po to jest sklep, który daje możliwość odstąpienia itp.

Poza tym jak gość że sklepu tak sprawę stawia, to trzeba zilustrować jego regulaminm pod kątem klauz niedozwolonych, bo dzisiaj sprzedawca (...)poprzez różne obwarowania prawne.

Edytowane przez woblery z Bielska

@ count_martin3z, przegiąłeś. Takie słownictwo na tym forum nie przejdzie. Nawet pod budką z piwem byłoby to wulgarne. 

Aby utrwalić w Twej pamięci, że od naszych forumowiczów oczekujemy pewnych podstaw dobrego wychowania, do slownej reprymendy dodaję punkt karny.

• Like 1

@ count_martin3z, przegiąłeś. Takie słownictwo na tym forum nie przejdzie. Nawet pod budką z piwem byłoby to wulgarne.

Aby utrwalić w Twej pamięci, że od naszych forumowiczów oczekujemy pewnych podstaw dobrego wychowania, do slownej reprymendy dodaję punkt karny.

Czy chodzi o frazę "(...)"? Nie no proszę...

Dawaj punkty i proszę nie mów, że tu wszyscy są Adami Mickiewiczami i to nie z 13 księgi Pana Tadeusza. Raczej ty przegiąłeś, bo gdybym jeszcze nie odpisał merytorycznie, to się zgodzę... Dałem radę z barwnym porównaniem, a kolega się nadgorliwie uniósł? Bez przesady stary.

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1