Skocz do zawartości

Duże obrotówki

Rekomendowane odpowiedzi

I Twoje ramiona??? Jakoś słabo to widzę, tzn. nie widzę tego ;) , musiałbym sam, na własne oczy zobaczyć :lol: .

Nie robię tych obrotówek dla siebie. Skąd ta uszczypliwość ? To już kolejne pytanie o to jak ściągać i czym tą obrotówkę. 

Fizyka w klasach podstawówki się kłania. Nie trzeba siły wołu by coś przesunąć czy podnieść

Ludzie zbudowali piramidy i jakoś nikt nie nosił na plecach kamiennych bloków po 10 ton.

Systemy bloczków , przełożeń  itd.

To samo z ściąganiem jakiejkolwiek obrotówki - od tego są kołowrotki i multiplikatory . Wystarczy średniej wielkości multiplikator z rozsądnym przełożeniem i pociągnie nie taką przynętę bez obawy o to że wędkarz się spoci i zamorduje 

Wystarczy obejrzeć jakikolwiek filmik z yt o wędkarstwie morskim. Nie trzeba pakera by połowić sobie tuńczyki czy inne morskie stwory.

Problem to może miałabym tylko jak już by coś zagryzło tą obrotówkę  :o . Ściąganie tej obrotówki to pikuś ...w porównaniu z utrzymaniem "wędeczki" z potworem na drugim końcu :D  :)

Edytowane przez Eluska
  • Like 12

Nie robię tych obrotówek dla siebie. Skąd ta uszczypliwość ? To już kolejne pytanie o to jak ściągać i czym tą obrotówkę. 

Fizyka w klasach podstawówki się kłania. Nie trzeba siły wołu by coś przesunąć czy podnieść

Ludzie zbudowali piramidy i jakoś nikt nie nosił na plecach kamiennych bloków po 10 ton.

Systemy bloczków , przełożeń  itd.

To samo z ściąganiem jakiejkolwiek obrotówki - od tego są kołowrotki i multiplikatory . Wystarczy średniej wielkości multiplikator z rozsądnym przełożeniem i pociągnie nie taką przynętę bez obawy o to że wędkarz się spoci i zamorduje 

Wystarczy obejrzeć jakikolwiek filmik z yt o wędkarstwie morskim. Nie trzeba pakera by połowić sobie tuńczyki czy inne morskie stwory.

Problem to może miałabym tylko jak już by coś zagryzło tą obrotówkę  :o . Ściąganie tej obrotówki to pikuś ...w porównaniu z utrzymaniem "wędeczki" z potworem na drugim końcu :D  :)

Przecież to żart, zbyt dosłownie traktujesz wpis, emotikonki dodałem :o . Życzę Ci wielu ryb, zdolnych atakować takie przynęty. Nie tylko radzisz sobie dobrze nad wodą (widziałem gdzieś Twoje okazy), to jeszcze piękne przynęty potrafisz wykonać, szacunek :) !

A tak co do dosłowności, jak już otrzymałem razy batem. Od lat obracam się w środowisku, gdzie dziewczyny radzą sobie z 11-13 m wędkami i naprawdę potrafią tym sprzętem ryby łowić. Ani na sekundę nie wątpiłem w Twoje zdolności, przekomarzam się :) .

• Like 1

Silnik 20KM , dobra lina holownicza i można ciągac

Bez przesady Karpiu , mam zamiar używać kijaszka do 120 gr z kołowrotkiem 4000 Daiwy . Cały dzień nie mam zamiaru nimi machać , tak że ręce będą odpoczywać , mam nadzieję ze nie będzie tak żle

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...