Skocz do zawartości

Co się stanie?

Tarłoś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do kolegów, którzy są posiadaczami elektroników, a konkretnie Antaresa DC lub Conqesta DC. Co się stanie gdy multik wpadnie do wody , my wpadniemy z nim do wody, bądź zastanie nas nad wodą okrutne oberwanie chmury? Czy aby po takiej przygodzie nie zostaniemy tylko ze zwykłymi multikami i to bez hamulców???????????

Pzdr.

Tarłoś

Witam

Mam pytanie do kolegów, którzy są posiadaczami elektroników, a konkretnie Antaresa DC lub Conqesta DC. Co się stanie gdy multik wpadnie do wody , my wpadniemy z nim do wody, bądź zastanie nas nad wodą okrutne oberwanie chmury? Czy aby po takiej przygodzie nie zostaniemy tylko ze zwykłymi multikami i to bez hamulców???????????

Pzdr.

Tarłoś

Krótko mówiąc - NIC. Moje multiki z systemem DC przeszły już wiele :D nawet jeden kąpał się razem ze mną w Wiśle pod wodą :D i ma się dobrze. Oczywiście rozebrałem go i wyczyściłem i ma się lepiej niż jak go kupiłem. Tak samo jeśli chodzi o słoną wodę. Dwa kilkudniowe wędkowania w słonej wodzie i żadnych oznak zużycia, elektronika działa bez najmniejszych problemów. Deszcze? Ile ich było nie wiem ale podczas użytkowania go w takich warunkach nie zauważyłem żadnych zmian. Tak więc reasumując nie obawiaj się takich warunków bo te kołowrotki są zaprojektowane do funkcjonowania w obecności wody :D

Pozdrawiam

Remek

Na tackletour bylo wzmianka o takiej wytuacji. Pisali coś, że po celowym zamoczeniu multika (zanurzeni ew wodzie i celowe pozostawienie na zamoczenie ukladu DC) maszyna tracila pewne zdolnosci hamowania na jakies 40 minut i nic wiecej ponad to

Po całkowitym zanurzeniu multiplikatora pod wodę wystarczy wytrząsnąć jej nadmiar tak by nie było jej między cewką a szpulką. Mogą bowiem powstać zakłócenia na styku cewka, szpulka, na której zainstalowany jest mały magnesik. Nigdy jednak, nawet łowiąc kilka godzin w poważnej ulewie nie zauważyłem problemów z funkcjonowaniem tego układu - mówię to z praktyki :D Dla mnie to 40min to :lol:

Pozdrawiam

Remek

P.S. Kilka zdjęć z mojego archiwum :D Może dzisiaj zrobię dokładniejsze samej elektroniki (tylko aparat mi się uszkodził i będą kiepskiej jakości :D)

dc1.jpg

dc2.jpg

dc3.jpg