Skocz do zawartości

Majówka 2019

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

...ja nie mam dylematów...czy będzie szczupak, pstrąg, czy nawet boleń... w moich stronach. Może uda się wszystko. Zakres działania to Czarna Hańcza, Rospuda, na południu Netta/ Kanał Augustowski / Biebrza. Zobaczę jak to ze znajomymi i logistyką wyjdzie. Myślę o powtórce ,,wycieczki" rowerowej z mandżurem na plecach ,,Tour de Rospuda" AD 2017.Augustów Borki, Necko/ Klonowniczanka, Szczebra/ Szczeberka z dotarciem do ujścia do Rospudy, Tour de Puszcza, Młyńsko nad Rospudą, Tour de Puszcza, Topiłówka, binduga nad Neckiem, Zelewianka wpadająca do jeziora, baza. Uff

Edytowane przez bob74
  • Like 2

Ja mam cały tydzień majowy wolny, w tym roku wypad na pobliskie lubelskie pstrągi, 02.01 przyszła na świat moja córeczka, z tej okazji będzie to pewnie mój pierwszy wypad na wędkowanie w tym roku, a pamiętam jak byłem kawalerem to koledzy że straży zaglądał w mój rejestr połowu w maju i mówili "O ku..a!!!,to kolega zna tu chyba wszystkie ryby!!!;)" tak mówili bo miejsce na wpisy się konczyly;)córcia wspaniała a wypad nad rzeczke z muchowka będzie smakował podwojnie;)

• Like 5

I ja miałem być na Żarnowcu...zmiana planów ;) poproszę Andrzeja o roztoczenie specjalnej opieki i uwagi nad klientem (choć to raczej nie potrzebne) :P  :D

Cel wyjazdu u mnie, przesunięty o jakieś 700 km na pól/wsch ;)  :rolleyes:  :D

to będzie wyjazd życia już nie mogę się doczekać co prawda to druga połowa maja więc majówkę rozpoczynam u siebie tradycyjnie :)

• Like 1

Jeśli wszystko wyjdzie z planem, będę próbował uczyć się łowić m. in. na mniejsze i średnie slidery ;) (pierwsze kroki z tymi przynętami) oraz żaby i oczywiście spróbuję zapolować na mamuśkę, którą udało mi się wyholować we wrześniu w ubiegłym roku - wtedy miała 100cm. Mam nadzieję, że dalej tam pływa ;). Jestem ciekaw ile mogła urosnąć od tamtej pory :D

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1

Siatowane z wyjątkową pazernością przez cały 2018 r. jak wszystkie jeziora GRWO ...

A i owszem ale sentymenty mnie tam ciągną ;)

Gorsze jest kłusownictwo zimą przez miejscowych, biorą wszystko jak leci....

Znasz jakieś alternatywne miejsca w okolicy-może być na PW ;)

• Like 1

Ja po dwóch miesiącach nie jeżdżenia na ryby zaczynam łapać stany depresyjne. W każdej wolnej chwili idę przełożyć coś w pudełkach, pokombinować coś przy łodzi, skręcić wędkę z kołowrotkiem i pomachać na kanapie, na krześle, w biurze, na ogrodzie ..... Wczoraj ważyłem główki z gumami i koguty. Nie wiem po co ale ważyłem. 

Nastawiałem się na majówkę, bo zamykamy firmę na cały tydzień, wymyślałem gdzie pojadę i co będę próbował złapać aż do wczoraj. Najkochańsza kobieta na tym świecie oznajmiła mi, że zapłaciła za jakiś wyjazd i majówkowe plany poszły w piz...u :D

• Like 10