Alexspin Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Na dobrą sprawę należałoby rozpisać plan na cały tydzień. Oczami duszy widzę to tak:26.04 - zlot gwiaździsty i wieczorek zapoznawczy;27.04 - pijemy;28.04 - leczymy kaca giganta;29.04 - pijemy ciut mniej niż 27-ego;30.04 - leczymy lekkiego kaca i szykujemy sprzęt;01.05 - 04.05 - wędkujemy z wieczorami urozmaiconymi lekkim piciem;05.05 - odlot gwiaździsty.Są tylko dwa "ale" (nie mylić z piwem tej marki):1. Kto podejmie się zorganizowania takiej imprezy?2. Czy wytrzymają to nasze wątroby? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Jest jeszcze trzecie "ale" (nie mylić jak wyżej)3. kto jest kierowcą? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ja w niedzielę nie piję... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ujście Nysy Łużyckiej do Odry jeśli stan wody pozwoli,bo bywa różnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Wiślane bolenie z domieszką jeziorowych zębatych, duże znaczenie będzie mieć stan wód w mojej okolicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozik Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Jeżyk nie pije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 W końcu dorobiłem się środka pływającego, a właściwie od razu dwóch. W styczniu kupiłem dwie stare plastikowe łódki, jedna będzie stała na dużym głębokim sielawowym jeziorze należącym do PGRyb. Drugą postawię na małej płytkiej wodzie PZW. Mam nadzieję, że uda mi się spędzić całą majówkę na wodzie, zmieniając tylko łowiska. Aha i zapomnialem wspomnieć, że zaczynam sezon 2 maja bo 1go moja luba ma urodziny. Podobno jak się rodziła to teściu siedział na rybach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) ... Edytowane 11 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Olek ile ty pijesz? Ja skromniutko, cztery razy w roku.Wiosna, lato, jesień, zima. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Olek ile ty pijesz? Ja skromniutko, cztery razy w roku.Wiosna, lato, jesień, zima. To pijesz przez cały rok czy tylko pierwszego dnia każdej pory roku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Mój znajomy postanowił nie pić przez pół życia!Pije co drugi dzień. ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Moj znajomy natomiast 3 razy w roku, niedziele, swieta i dni powszechne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Olek ile ty pijesz? Ja skromniutko, cztery razy w roku.Wiosna, lato, jesień, zima. Przecież wyraźnie napisałem - w niedzielę nie piję... Edytowane 12 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Szanowni, plany alkoholowe są normą. Wróćmy do planów wędkarskich, które bywają wydarzeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Oczywiście mój poprzedni post ze "zlotem" to był żart.De facto planujemy z moją Panią spędzić cały "majówkowy" weekend nad Wartą poniżej Jeziorska i poświęcić polowaniu na bolenie. Sprzęt już mamy skompletowany, jeszcze uzupełniamy amunicję. Jak dotąd boleń był dla mnie rybą tajemną, nieosiągalną, wręcz królewską. Mam nadzieję, że w tegorocznym sezonie uda mi się złowić mojego pierwszego, a już 1cm ponad wymiar będzie moim rekordem życiowym... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Boleń rybą królewską . To się porobiło w naszym pięknym wędkarsko kraju 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Janie, to dla mnie, bo jak dotąd, ponad 20 lat temu w Sulejowskim złowiłem kilkanaście sztuk po około 20cm. Natrafiłem na ławicę po zarybieniu. Brały jak w amoku na maleńką "00", tęczową podróbkę Droppena (mam ją do dziś, była niezastąpiona na okonie). Musiałem przemieścić się około 100m, żeby przestały się czepiać. Edytowane 12 Lutego 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Boleń rybą królewską . To się porobiło w naszym pięknym wędkarsko kraju Też kiedyś tak miałem jak @Alexspin. Całe życie uganiałem się za łososiowatymi i gdy czasami stawałem nad rzeką nizinną i widziałem żerujące bolenie to głupiałem. Ganianie od miejscówki do miejscówki, nerwowe rzuty i przerzucanie przynęt. Kiedyś kolega pokazał mi, że najistotniejsze w łowieniu boleni jest wygodne krzesełko i ..... worek się rozwiązał. Ryba mityczna okazała się całkiem przewidywalna. By nie było całkiem jako OT- 2.05. przed lub po pracy zajadę nad Narew z fotelikiem i 3-4 przynętami by złowić jakiegoś "łososia dla ubogich" . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Boleń rybą królewską . To się porobiło w naszym pięknym wędkarsko kraju Obok karpia to ryba która jeszcze ma jako takie perspektywy na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 San mi się znudził więc Solina albo Myczkowce z pontonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Obok karpia to ryba która jeszcze ma jako takie perspektywy na przyszłość Z tym optymizmem odnośnie boleniowej przyszlosci byłbym ostrożny Edytowane 12 Lutego 2019 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Z tym optymizmem odnośnie boleniowej przyszlosci byłbym ostrożny Hehe, temat pewnie na osobną, ciekawą dyskusję przy %. Może kiedyś będzie okazja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 ...można zrobić tak...przedstawiciele z różnych stron Polski i dyskusja do upadłego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 (…) dyskusja do upadłego...… bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Hehe, temat pewnie na osobną, ciekawą dyskusję przy %. Może kiedyś będzie okazja Domyślam się co masz na myśli, Bałtyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi