Kuba Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Coś cicho o sandaczach na forum...nie biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Może i biorą, ale na ZZ - nie. Ostatniego (60cm, z trolla) złowiłem 2 tyg temu. W sobotę łodzi było sporo, ale nie widziałem, żeby ktoś coś holował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 W sobotę w Czarnowie taki około 60 cm złowiony przy samym brzegu na kujawiaka. Oprócz tego dwa lekko-półśmieszne esoxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Wczoraj odwiedziłem z bratem nowe miejscówki na Wisełce.Znaleźliśmy całkiem przyzwoite miejsca na bolka. Na pierwszy rzut oka bardzo, bardzo dobre. Zobaczymy co na to wiosenne bolenie. Także udało nam się namierzyć stado sandaczy, czego wynikiem było złowienie 12 sztuk! Wszystkie ryby w granicach 55-65 cm. Jeden sandał miał 73cm. Większość wzięła późnym popołudniem i pod wieczór.Miejscówka była bardzo dzika ale za to wcale niegłęboka. Rynna o głębokości około 3 metrów.Ryby brały na gumy i woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Także udało nam się namierzyć stado sandaczy, czego wynikiem było złowienie 12 sztuk! Wszystkie ryby w granicach 55-65 cm. Jeden sandał miał 73cm. Cholera, ja mnie przez siedem godzin tylko przewiało... <_<... a nad głową myśliwy strzelał do kaczek... no dobra... raz strzelił i chyba nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Miło słyszeć, że jeszcze coś w Wisełce pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 I że ktoś sandacze łowi............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 kolega złapał 2 tyg temu 8kg(sreberko) i kilka trójek wszystko na odrze troszke juz w tym roku pociągnoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 @Mgor, ...a nad głową myśliwy strzelał do kaczek... - podobną sytuację miałem tydzień temu. Z tym, że ten myśliwy wywalił kilkanaście strzałów w ciągu godziny... niestety nie wiem czy coś trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jeśli mówimy o tym samym, to dzisiaj słyszałem, że potrafi sobie usiąść na główce na takim małym wędkarskim krzesełku i walić do kaczek, które aportuje mały, biały piesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Rognis gratuluję dwucyfrowego wyniku ,cieszy że są jeszcze miejsca gdzie można sobie naprawde połowić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 @Tomi, to wynik na dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Aha tak czy owak gratuluję. Trzy lata temu złowiłem 8 sandaczy w dwie godziny na Goczałach od tego czasu jest z sandaczem tylko gorzej za to szczupaki biorą ostatnio w hurtowych ilościach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 na moim odcinku odry jest troche innaczej wiecej sandacza niz szczupaka a jak sie juz złapie szczupa to ma slady po ataku sandacza, widac od wielu lat ze sandacz wypiera zebatego:( co rozmawiałem z wedkarzami łowiącymi nad odra to sandacz tej jesieni był starsznie agresywny, duzo łapało sie tez nie wymiarowych sandaczy tez pokaleczonych przez sandała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Niestety z sandaczem nie jest dobrze. Łowi sie niestety pojedyncze sztuki na Wisle. Dotego trzeba sie niezle nameczyc. Za to miło sie łowi szczupaki i to całkiem przyzwoite. Sa z goła bardziej liczebne w moich miejscach. Niedawno trafiłem na 5 sandaczy które stały w cofce, po przejsciu wiekszej wody na Wisle takie od 1 do 2 kg. Dzis przejezdzałem mostem na Wisle w Nowym D.Maz. Zszedłem na dół rozeznac sie co i jak ? 30 cm sandaczyki pakowane do plecaków. Łowione na zywca Panie, bo przecie głeboko wział . Rece opadaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 szkoda gadac tylko rece poucinać!takie są realia nad polskimi wodami kiedy unas bedzie tak jak w angli ze rybe zjesc bedzie mozna tylko ze sklepu znajac polska mentalnosc pewnie nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 http://www.devissers.nl/index.php?page=filmpjes 2 z 3 filmików są o sandaczu.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Niestety z sandaczem nie jest dobrze. Łowi sie niestety pojedyncze sztuki na Wisle. Dotego trzeba sie niezle nameczyc. W tym sezonie nawet kolektornicy nie łowią (byłem tylko raz, ale się nie zaciągałem ) . Ryby-ba, nawet pstryka- nie przynoszą także lewobrzeżne sandaczowiska poniżej W-wy. Takie refleksje z pojedynczych wypadów za sandałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Niedziela, ZZ, dwie sztuki z trolla (Perch 12 i Shad Rap 9) - 51 i 66cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 @Zewu, a sprawdzałeś to nowe miejsce, w którym łowiłeś jesienne bolenie?Czy aby nie ma tam sandaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 a sprawdzałeś to nowe miejsce, w którym łowiłeś jesienne bolenie?Czy aby nie ma tam sandaczy? Ostatnio nie mam możliwości, by dostać się w tamte rejony; jestem skazany na bliższe miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 @Zewu, a sprawdzałeś to nowe miejsce, w którym łowiłeś jesienne bolenie?Czy aby nie ma tam sandaczy? [code] Niestety niema, złaziłem wszystkie dziury w tamtej okolicy. Przynajmniej w zasiegu rzutu z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ehhhh Coraz gorzej z naszymi sandaczami. Teraz aby je połowić to trzeba trafić idealnie w miejscówkę, porę dnia i w dobre brania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ehhhh Coraz gorzej z naszymi sandaczami. Teraz aby je połowić to trzeba trafić idealnie w miejscówkę, porę dnia i w dobre brania... A to nie dotyczy kazdej rybki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 @Argrabi, prawda jest taka, że dotyczy to każdej ryby ale uważam, że z sandaczem jest niestety najgorzej... Prawie nikt nie przepuści nawet małemu sandaczykowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi