Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Łodzie sprawiają całkiem dobre wrażenie, 460 bardzo mi się podoba . Ale niestety aby dowiedzieć się czegoś wiecej niż cena to trzeba chyba do nich jechać bo na odległość jakoś strasznie ciężko to idzie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Łodzie sprawiają całkiem dobre wrażenie, 460 bardzo mi się podoba . Ale niestety aby dowiedzieć się czegoś wiecej niż cena to trzeba chyba do nich jechać bo na odległość jakoś strasznie ciężko to idzie.

Nie sa chlopaki mistrzami komunikacji, to fakt :)

Znaja sie na robieniu lodzi, sa dobrymi wedkarzami, ale ... nie mozna byc we wszystkim dobrym :P

Jak cos to pytaj mnie na priv. Plywalem duzo na 460 , wiec moze bede w stanie pomoc.

• Like 2

• 0

Zawsze mnie dziwi takie podejście , w większości branż ludzie walczą o każdego klienta

Paradoksalnie to niewiele zmienia. Dzieje się tak zazwyczaj, gdy popyt przewyższa podaż. A potem jest za późno...

Łodzie Tangiri wyglądają zacnie i gdyby fundusze pozwalały, pewnie bym się rozglądał. A tak to życie pisze swój scenariusz :D

Zyczę wszystkim udanych zakupów, super szybkich realizacji i potężnych ryb złowionych z pokładu wymarzonej jednostki. 

Z wędkarskim pozdrowieniem

Dano

• Like 3

• 0

Przyznam szczerze, że trochę ze zdziwieniem czytam komentarze Kolegów odnośnie komunikacji z  chłopakami z Tangiri. Ja, podobnie jak Karol Krause uzyskałem wszystkie interesujące mnie informacje nt. łodzi zarówno podczas rozmowy telefonicznej jak i później podczas wizyty w siedzibie firmy i konfiguracji łodzi. 

• Like 3

• 0

To co ja mogę dodać odnośnie komunikacji, to również polecam kontakt z Markiem z Tangiri - przeważnie chłopak jest mocno zarobiony przy łodziach, ale konstrukcyjnie i technicznie moim zdaniem najlepiej je zna oraz krótko i na temat wszystko wytłumaczy - tj. wysłucha wszelkich "fanaberii" potencjalnego klienta i wytłumaczy merytorycznie co ma jego zdaniem sens a co nie  :).

Efekt:

http://jerkbait.pl/topic/122107-łodzie-aluminiowe-tangiri-boat/?p=2621025

(jeśli ktoś chciałby zdjęcia w większej rozdzielczości lub dodatkowe info o łodzi, prośba o kontakt na priv)

• Like 4

• 0

Panowie, bardzo dużo zależy od tego który model, w jakim wykończeniu itp.
Nawet nie chodzi o to, przy którym jest najwięcej pracy, ale jak wszystko poukłada się pod względem logistyki. Może jakieś kadłuby już są gotowe, a może nie. Czy profile do danego modelu będą za tydzień czy za miesiąc. Wiele wiele czynników. 

• 0

Terminy jak wszędzie indziej ... np Skylla na dzień dzisiejszy koniec czerwca ... Tangiri w zależności od modelu również na dzień dzisiejszy 12-16 tygodni a wiec nie ma co dywagować .. to nie piekarnia  ;)

post-49627-0-16859300-1578954151_thumb.jpg

• Like 2

• 0

Witam koleżanki i kolegów w wątku o Tangiri

Nie miałem przyjemności obejrzeć łódki na żywo, ale ze zdjęć, filmów i opisów na forum łódka prezentuje się naprawdę przyzwoicie i interesująco.

Zagłębiłem się w informacje na stronie producenta i z rozczarowaniem do tej beczki miodu muszę dodać łyżkę dziegciu, gdyż odnoszę wrażenie, że ktoś próbuje zrobić mnie w wała.

Byłem zdecydowany na zakup, więc pokusiłem się o szczegółowe sprawdzenie który silnik mogę zamontować aby zmieścić się w warunkach określonych certyfikatem (certyfikat na stronie producenta) i nie utracić praw gwarancyjnych, bo różnie przecież bywa.

Tangiri Strin 460. Silnik rekomendowany 50KM. Max 60KM

A w certyfikacie stoi: 

• maksymalna moc silnika 36,8 kW czyli niecałe 49KM

Więc tak naprawdę nawet nie można zamontować 50KM

• dopuszczalna masa silnika przyczepnego: 102 kg

I tu lista największych silników jakie można zamontować do Tangiri Strin 460:

Mercury 40KM (waga 99kg)

Yamaha 40KM (98kg)

Suzuki 30KM (72kg)

Evinrude 30KM (85kg)

I to jest max. KONIEC! Nic powyżej!

Wszystko jest dobrze, dopóki nie pojawi się jakiś problem z łódką. Z góry zakładamy, że nasz kontrahent/dostawca/producent jest uczciwy ale wiemy też, że w życiu zdarzają się różne sytuacje.

Jeżeli mamy mocniejszy/cięższy silnik niż określony w certyfikacie a często jedno i drugie, przy braku minimum dobrej woli producenta możemy zapomnieć o jakichkolwiek roszczeniach z tytułu gwarancji. Ewentualny spór w sądzie z marszu przegramy.

Jeżeli cokolwiek zacznie dziać się z łodzią a mamy silnik niezgodny z certyfikatem – nasza wina.

Certyfikat dostępny jest na stronie, więc każdy ma możliwość zapoznania się z nim i nie będzie szansy zasłonić się niewiedzą.

Tak więc koleżanki i koledzy, jeżeli wiecie o małej zgrabnej wędkarskiej łódce alu, w stylu jak Tangiri 460 do szybkiego przemieszczania się, do której będzie można legalnie zamontować silnik 50/60KM, dajcie znać. Skylla też odpada :)