Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) "Najs czraj" Panie dekapine , "najs czraj" ... jak to powiadają w hamerykańskich filmach 7 odwiedzin na forum, 4 posty - wszystkie z dzisiaj i uderzające w Skylle i Tangiri. Jak na 7 odwiedzin, bardzo dobrze Pan jest zorientowany w strukturze forum. Ciekawe jaki jest oryginalny nick ...? Co do Skylli i ich certyfikatów , to kojarzę że podnieśli moce silników, ale nie monitorowałem szczegółów. Jednak mimo, że wcześniej mieli bardzo zaniżone wartości to jakoś przez prawie 10 lat działalności nikt nie miał żadnego z nimi problemu w tym kontekście. Dziwnie też jakoś Panu ten kalkulator w złą stronę się pomylił. Jednak można do 460 podpiąć 50 HP według certyfikatu? Przypuszczam, że jeszcze dużo Pan znajdzie mankamentów obydwu łodzi i producentów. Sam byłbym pewnie w stanie kilka wymienić - nie ma rzeczy i ludzi idealnych.Przekonany też jestem, że jest na pewno na rynku producent, który tworzy łodzie idealne, a jeśli jeszcze o nim nie wiemy to magicznie niedługo się objawi Proponowałbym chwilę odczekać, założyć kolejne konto, naskrobać kilka neutralnych postów w rożnych tematach, nie sugerować tak nachalnie "jak powinien wyglądać wzorowy producent łodzi", to może będzie bardziej wiarygodnie Edytowane 14 Stycznia 2020 przez hlehle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sol321 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Daniel ubiegleś mnie, za długo czasu zajęło mi szukanie, który producent ma certyfikat na 60 HP przy łodzi o podobnych gabarytach ???? ale chyba trzeba zerknąć w kierunku laminatu z grudziądza ???? Edytowane 14 Stycznia 2020 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 "Najs czraj" Panie dekapine , "najs czraj" ... jak to powiadają w hamerykańskich filmach 7 odwiedzin na forum, 4 posty - wszystkie z dzisiaj i uderzające w Skylle i Tangiri. Jak na 7 odwiedzin, bardzo dobrze Pan jest zorientowany w strukturze forum. Ciekawe jaki jest oryginalny nick ...? Co do Skylli i ich certyfikatów , to kojarzę że podnieśli moce silników, ale nie monitorowałem szczegółów. Jednak mimo, że wcześniej mieli bardzo zaniżone wartości to jakoś przez prawie 10 lat działalności nikt nie miał żadnego z nimi problemu w tym kontekście. Dziwnie też jakoś Panu ten kalkulator w złą stronę się pomylił. Jednak można do 460 podpiąć 50 HP według certyfikatu? Przypuszczam, że jeszcze dużo Pan znajdzie mankamentów obydwu łodzi i producentów. Sam byłbym pewnie w stanie kilka wymienić - nie ma rzeczy i ludzi idealnych.Przekonany też jestem, że jest na pewno na rynku producent, który tworzy łodzie idealne, a jeśli jeszcze o nim nie wiemy to magicznie niedługo się objawi Proponowałbym chwilę odczekać, założyć kolejne konto, naskrobać kilka neutralnych postów w rożnych tematach, nie sugerować tak nachalnie "jak powinien wyglądać wzorowy producent łodzi", to może będzie bardziej wiarygodnie Nie rozumiem tej "obrony Jasnej Góry" ale widać za mało znam forum które notabene można przeglądać bez logowania się, wtedy nie zliczają się statystyki, jeżeli ma to dla kogokolwiek znaczenie."słaby kalkulator" znajduje się tutaj https://www.autocentrum.pl/kalkulatory/kw-na-km/ ale to już zostało wyjaśnione i niewiele zmienia.Nadal jesteśmy wprowadzani przez producenta w błąd obietnicą możliwości montażu silników 60KM a rzeczywistość jak wygląda opisałem wcześniej. 30KM i 40KM, jedna jedyna Honda 50KM i KONIEC. Żadnej 50KM innego producenta, o 60KM zapomnijmy.Panie hlehle, tu nie ma czego bronić. Wszystko jest jak na dłoni.O Skylla nie rozpisywałem się, te łódki odpadły w pierwszej fazie, nie interesowałem się nimi dokładniej.Dowiedziałem się za to dzisiaj z forum, że oferują bardziej przemyślane przyczepy i to im się chwali.Interesowała mnie Tangiri, zagłębiłem temat i wyszło szydło z worka.Drugie nasuwające się tu przysłowie to "uderz w stół a nożyce się odezwą" Panie hlehlePozdrawiam i życzę sukcesów w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Ja nie rozumiem takich ludzi którzy tak sprawdzają, przeliczają i nie wierzą dla producenta który jest na rynku pare dobrych lat.Przecież jak by się rozeszło po sieci że producent specjalnie zaniżył certyfikat na moc silnika żeby mieć spokój przy reklamacji to szybko straciłby klijentów.A jeden niezadowolony klijent jest gorszy niż 10 zadowolonych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Nie wiem czy to właściwe miejsce ale ilu z nas kombinuje z przyczepami. Masa przyczepy 150kg. Masa łódki bez silnika 300 kg . dMC przyczepy 500 kg. Nawet przy dmc 750kg łódka z silnikiem 60KM to pewne 700 kg bo dochodzi paliwo i szpej typu akumulatory, kotwice itp. Jak łódka waży więcej, większy silnik to mogą być problemy z ubezpieczeniem przy byle stłuczce, przy poważniejszym wypadku może być gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Daniel ubiegleś mnie, za długo czasu zajęło mi szukanie, który producent ma certyfikat na 60 HP przy łodzi o podobnych gabarytach ale chyba trzeba zerknąć w kierunku laminatu z grudziądza A to ja się chętnie dowiem, tylko że o alu, może być na priv. Na tym forum chyba mamy już nadto lokowania produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Tak z ciekawości wszedłem na stronę Tangiri i ja tam widzę 44.1 KW w certyfikacie.Chociaż prawdę mówiąc nie chce mi się brnąć dalej w taką dyskusję. Jakiś czas temu z wielkim niesmakiem obserwowałem wojnę między dwoma panami od łódek. Ba! Nie tylko między panami, bo nawet żony dołączyły do ekstremalnie niesmacznej wymiany obelg. Jest to poziom dla mnie nieakceptowalny.Czy nie można się skupić na reklamie swoich produktów, zamiast dyskredytować inne marki?Zakładanie fejkowych kont? Edytowane 14 Stycznia 2020 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pursuit Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Nie wiem czy to właściwe miejsce ale ilu z nas kombinuje z przyczepami. Masa przyczepy 150kg. Masa łódki bez silnika 300 kg . dMC przyczepy 500 kg. Nawet przy dmc 750kg łódka z silnikiem 60KM to pewne 700 kg bo dochodzi paliwo i szpej typu akumulatory, kotwice itp. Jak łódka waży więcej, większy silnik to mogą być problemy z ubezpieczeniem przy byle stłuczce, przy poważniejszym wypadku może być gorzej.jeszcze dochodzi to co masz w dowodzie bo wiekszość normalnych aut ma przyczepki bez hamulca ponizej 750 kg np octawia 2 - 650 lub viki b 680 kg i zaczynają sie schody pzdr łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 co za różnica czy na pawęży jest 10 kg więcej czy mniej ,dasz większy zbiornik na paliwo z tyłu i już jest większa masa .Pawęż konstrukcyjnie jest tak wykonana że ma bardzo duży zapas wytrzymałościowy .Popatrz jakie pawęże są w amerykańskich nitownikach a jakie tam dają wielkie silniki i jakoś im dupy nie urywa .Co innego w laminatach ,widziałem już trochę zdjęć jak podstawa silnika była w studzience odwadniającej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 jeszcze dochodzi to co masz w dowodzie bo wiekszość normalnych aut ma przyczepki bez hamulca ponizej 750 kg np octawia 2 - 650 lub viki b 680 kg i zaczynają sie schody pzdr łukaszTo trzeba zmienić - łódkę, przyczepę, albo samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 , jedna jedyna Honda 50KM i KONIEC. Żadnej 50KM innego producenta, o 60KM zapomnijmy. Nie, no jeszcze Tohatsu MFS50, Tohatsu 50 TLDI no i oczywiście każdy starszy 2T. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Tak z ciekawości wszedłem na stronę Tangiri i ja tam widzę 44.1 KW w certyfikacie. 36,8kW i nie chce być inaczej http://tangiriboat.com/images/boats/2/certyfikat/certyfikat.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Chyba polecisz, ja tam widzę 44,1 kW Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 36,8kW i nie chce być inaczej http://tangiriboat.com/images/boats/2/certyfikat/certyfikat.pdfNie wiem gdzie te 36.8 widzisz , ja widzę 44,1 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Nie, no jeszcze Tohatsu MFS50, Tohatsu 50 TLDI no i oczywiście każdy starszy 2T. @psulek, oczywiście racja, przeglądałem te najbardziej popularne, choć Tohatsu też do popularnych należy. Coś tam po Świecie by się wygrzebało żeby zmieściło się w granicach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 36,8kW i nie chce być inaczej http://tangiriboat.com/images/boats/2/certyfikat/certyfikat.pdfKurczę, albo mam coś z oczami albo widzę 44,1KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) W limicie 104kg i 44,1kW mieści się jeszcze suzuki DF60A. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Stycznia 2020 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 a to ciekawe, bo mamy różne certyfikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 a to ciekawe, bo mamy różne certyfikatyPrzecież tamten na 44,1KW sam załączyłeś w poprzednim poście - przeczytaj co sam wstawiasz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Kurcze nie dość, że fejkowe konto, to jeszcze certyfikat w Paint malowany Coraz zabawniej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Przecież tamten na 44,1KW sam załączyłeś w poprzednim poście - przeczytaj co sam wstawiasz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja tylko załączyłem link który wcześniej prowadził do jednego pliku a teraz prowadzi do innego.I tu robi się naprawdę ciekawie.Mamy dwa dokumenty o tym samym numerze z tą samą datą wystawienia ze wskazanymi zupełnie innymi parametrami.Jak to możliwe?Ktoś coś z tego rozumie???W internecie nic nie ginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Ja nie rozumiem takich ludzi którzy tak sprawdzają, przeliczają i nie wierzą dla producenta który jest na rynku pare dobrych lat.Przecież jak by się rozeszło po sieci że producent specjalnie zaniżył certyfikat na moc silnika żeby mieć spokój przy reklamacji to szybko straciłby klijentów.A jeden niezadowolony klijent jest gorszy niż 10 zadowolonych.Bardziej martwił bym się ubezpieczycielem jak coś wywiniesz bo z polisy nici i kasę poszkodowanemu trzeba sypnąć z kieszeni. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Robert Dorado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Nawet jak będziesz miał polise na serwis to i tak będą mówili że można taniej naprawić.Że łodka była porysowana a spodzina obdarta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Jest tu może ktoś kto zamówił u nich łódź na zbliżający się sezon? Mam kilka pytań na priv Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Lutego 2020 przez Łukasz.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Daniel zapewne uznał, że jemu nie wypada, ale tekst. ciekawy i opisujący jeden z modeli wiec pozwolę sobie wkleić odnośnik http://hlehleblog.pl/2020/03/02/tangiri-boat-ortis-400-moja-lodka-idealna/?fbclid=IwAR3o042KFA5yJWdlDCfGFvlUowj4y_gBR_CJeM5oFxsWu9xspKfWStiKSxU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi