Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

"Najs czraj" Panie dekapine , "najs czraj" ... jak to powiadają w hamerykańskich filmach :)
7 odwiedzin na forum, 4 posty - wszystkie z dzisiaj i uderzające w Skylle i Tangiri. 
Jak na 7 odwiedzin, bardzo dobrze Pan jest zorientowany w strukturze forum. Ciekawe jaki jest oryginalny nick ...? :D
Co do Skylli i ich certyfikatów , to kojarzę że podnieśli moce silników, ale nie monitorowałem szczegółów. Jednak mimo, że wcześniej mieli bardzo zaniżone wartości to jakoś przez prawie 10 lat działalności nikt nie miał żadnego z nimi problemu w tym kontekście. 
Dziwnie też jakoś Panu ten kalkulator w złą stronę się pomylił. Jednak można do 460 podpiąć 50 HP według certyfikatu? ;)

Przypuszczam, że jeszcze dużo Pan znajdzie mankamentów obydwu łodzi i producentów. Sam byłbym pewnie w stanie kilka wymienić - nie ma rzeczy i ludzi idealnych.
Przekonany też jestem, że jest na pewno na rynku producent, który tworzy łodzie idealne, a jeśli jeszcze o nim nie wiemy to magicznie niedługo się objawi :D

Proponowałbym chwilę odczekać, założyć kolejne konto, naskrobać kilka neutralnych postów w rożnych tematach, nie sugerować tak nachalnie "jak powinien wyglądać wzorowy producent łodzi", to może będzie bardziej wiarygodnie :D

Edytowane przez hlehle
  • Like 3

• 0

"Najs czraj" Panie dekapine , "najs czraj" ... jak to powiadają w hamerykańskich filmach :)

7 odwiedzin na forum, 4 posty - wszystkie z dzisiaj i uderzające w Skylle i Tangiri. 

Jak na 7 odwiedzin, bardzo dobrze Pan jest zorientowany w strukturze forum. Ciekawe jaki jest oryginalny nick ...? :D

Co do Skylli i ich certyfikatów , to kojarzę że podnieśli moce silników, ale nie monitorowałem szczegółów. Jednak mimo, że wcześniej mieli bardzo zaniżone wartości to jakoś przez prawie 10 lat działalności nikt nie miał żadnego z nimi problemu w tym kontekście. 

Dziwnie też jakoś Panu ten kalkulator w złą stronę się pomylił. Jednak można do 460 podpiąć 50 HP według certyfikatu? ;)

Przypuszczam, że jeszcze dużo Pan znajdzie mankamentów obydwu łodzi i producentów. Sam byłbym pewnie w stanie kilka wymienić - nie ma rzeczy i ludzi idealnych.

Przekonany też jestem, że jest na pewno na rynku producent, który tworzy łodzie idealne, a jeśli jeszcze o nim nie wiemy to magicznie niedługo się objawi :D

Proponowałbym chwilę odczekać, założyć kolejne konto, naskrobać kilka neutralnych postów w rożnych tematach, nie sugerować tak nachalnie "jak powinien wyglądać wzorowy producent łodzi", to może będzie bardziej wiarygodnie :D

Nie rozumiem tej "obrony Jasnej Góry" ale widać za mało znam forum które notabene można przeglądać bez logowania się, wtedy nie zliczają się statystyki, jeżeli ma to dla kogokolwiek znaczenie.

"słaby kalkulator" znajduje się tutaj https://www.autocentrum.pl/kalkulatory/kw-na-km/ ale to już zostało wyjaśnione i niewiele zmienia.

Nadal jesteśmy wprowadzani przez producenta w błąd obietnicą możliwości montażu silników 60KM a rzeczywistość jak wygląda opisałem wcześniej. 30KM i 40KM, jedna jedyna Honda 50KM i KONIEC. Żadnej 50KM innego producenta, o 60KM zapomnijmy.

Panie hlehle, tu nie ma czego bronić. Wszystko jest jak na dłoni.

O Skylla nie rozpisywałem się, te łódki odpadły w pierwszej fazie, nie interesowałem się nimi dokładniej.

Dowiedziałem się za to dzisiaj z forum, że oferują bardziej przemyślane przyczepy i to im się chwali.

Interesowała mnie Tangiri, zagłębiłem temat i wyszło szydło z worka.

Drugie nasuwające się tu przysłowie to "uderz w stół a nożyce się odezwą" Panie hlehle

Pozdrawiam i życzę sukcesów w promocji :)

• 0

Ja nie rozumiem takich ludzi którzy tak sprawdzają, przeliczają i nie wierzą dla producenta który jest na rynku pare dobrych lat.

Przecież jak by się rozeszło po sieci że producent specjalnie zaniżył certyfikat na moc silnika żeby mieć spokój przy reklamacji to szybko straciłby klijentów.

A jeden niezadowolony klijent jest gorszy niż 10 zadowolonych.

• Like 2

• 0

Nie wiem czy to właściwe miejsce ale ilu z nas kombinuje z przyczepami. Masa przyczepy 150kg. Masa łódki bez silnika 300 kg . dMC przyczepy 500 kg. Nawet przy dmc 750kg łódka z silnikiem 60KM to pewne 700 kg bo dochodzi paliwo i szpej typu akumulatory, kotwice itp. Jak łódka waży więcej, większy silnik to mogą być problemy z ubezpieczeniem przy byle stłuczce, przy poważniejszym wypadku może być gorzej.

• 0

Daniel ubiegleś mnie, za długo czasu zajęło mi szukanie, który producent ma certyfikat na 60 HP przy łodzi o podobnych gabarytach ale chyba trzeba zerknąć w kierunku laminatu z grudziądza

A to ja się chętnie dowiem, tylko że o alu, może być na priv. Na tym forum chyba mamy już nadto lokowania produktów ;)

• 0

Tak z ciekawości wszedłem na stronę Tangiri i ja tam widzę 44.1 KW w certyfikacie.

Chociaż prawdę mówiąc nie chce mi się brnąć dalej w taką dyskusję. Jakiś czas temu z wielkim niesmakiem obserwowałem wojnę między dwoma panami od łódek. Ba! Nie tylko między panami, bo nawet żony dołączyły do ekstremalnie niesmacznej wymiany obelg. Jest to poziom dla mnie nieakceptowalny.
Czy nie można się skupić na reklamie swoich produktów, zamiast dyskredytować inne marki?
Zakładanie fejkowych kont?  :blink:  :wacko:

Edytowane przez hlehle

• 0

Nie wiem czy to właściwe miejsce ale ilu z nas kombinuje z przyczepami. Masa przyczepy 150kg. Masa łódki bez silnika 300 kg . dMC przyczepy 500 kg. Nawet przy dmc 750kg łódka z silnikiem 60KM to pewne 700 kg bo dochodzi paliwo i szpej typu akumulatory, kotwice itp. Jak łódka waży więcej, większy silnik to mogą być problemy z ubezpieczeniem przy byle stłuczce, przy poważniejszym wypadku może być gorzej.

jeszcze dochodzi to co masz w dowodzie bo wiekszość normalnych aut ma przyczepki bez hamulca ponizej 750 kg np octawia 2 - 650 lub viki b 680 kg i zaczynają sie schody  :)

pzdr łukasz

• 0

co za różnica czy na pawęży jest 10 kg więcej czy mniej ,dasz większy zbiornik na paliwo z tyłu i już jest większa masa .Pawęż konstrukcyjnie jest tak wykonana że ma bardzo duży zapas wytrzymałościowy .Popatrz jakie pawęże są w amerykańskich nitownikach a jakie tam dają wielkie silniki i jakoś im dupy nie urywa .Co innego w laminatach ,widziałem już trochę zdjęć jak podstawa silnika była w studzience odwadniającej  :D .

• 0

jeszcze dochodzi to co masz w dowodzie bo wiekszość normalnych aut ma przyczepki bez hamulca ponizej 750 kg np octawia 2 - 650 lub viki b 680 kg i zaczynają sie schody :)

pzdr łukasz

To trzeba zmienić - łódkę, przyczepę, albo samochód.

• 0

Przecież tamten na 44,1KW sam załączyłeś w poprzednim poście - przeczytaj co sam wstawiasz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja tylko załączyłem link który wcześniej prowadził do jednego pliku a teraz prowadzi do innego.

I tu robi się naprawdę ciekawie.

Mamy dwa dokumenty o tym samym numerze z tą samą datą wystawienia ze wskazanymi zupełnie innymi parametrami.

Jak to możliwe?

Ktoś coś z tego rozumie???

W internecie nic nie ginie

• 0

Ja nie rozumiem takich ludzi którzy tak sprawdzają, przeliczają i nie wierzą dla producenta który jest na rynku pare dobrych lat.

Przecież jak by się rozeszło po sieci że producent specjalnie zaniżył certyfikat na moc silnika żeby mieć spokój przy reklamacji to szybko straciłby klijentów.

A jeden niezadowolony klijent jest gorszy niż 10 zadowolonych.

Bardziej martwił bym się ubezpieczycielem jak coś wywiniesz bo z polisy nici i kasę poszkodowanemu trzeba sypnąć z kieszeni.

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 1