Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Ok, czyli jeszcze jej nie wciągałeś z elektrycznej?Czy ta elektryczna pod takim kątem wciągania nie będzie Ci linką jeździć po gumowej dziobnicy?Już przetestowana, bez problemu wciąga łódź i nie zaczepia o gumę . Jedyny problem to że ucho na łodzi jest kilka cm za wysoko i z 5 cm przed końcem przestaje ciągnąć łódź do przodu a podnosi dziobnicę do góry, spodziewałem się tego i mam rozwiązanie odwrócę wciagarkę i dam rolkę na wysokości ucha łodzi i będzie ok. Wciągarka taka jak na zdjeciu Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Już przetestowana, bez problemu wciąga łódź i nie zaczepia o gumę . Jedyny problem to że ucho na łodzi jest kilka cm za wysoko i z 5 cm przed końcem przestaje ciągnąć łódź do przodu a podnosi dziobnicę do góry, spodziewałem się tego i mam rozwiązanie odwrócę wciagarkę i dam rolkę na wysokości ucha łodzi i będzie ok. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaSuper, dzięki za aktualizację po teście praktycznym. Ważne, że jest moc - spozycjonowanie się skoryguje i będzie dobrze :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Już przetestowana, bez problemu wciąga łódź i nie zaczepia o gumę . Jedyny problem to że ucho na łodzi jest kilka cm za wysoko i z 5 cm przed końcem przestaje ciągnąć łódź do przodu a podnosi dziobnicę do góry, spodziewałem się tego i mam rozwiązanie odwrócę wciagarkę i dam rolkę na wysokości ucha łodzi i będzie ok. Wciągarka taka jak na zdjeciu Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaLukasz a mozesz pokazac jak i gdzie schowales te wszystkie przekazniki, ktore są w komplecie z wyciagarką. Chce kupic model nieco mocniejszy tzn 4500 ale brak mi pomyslu jak te wszystkie kable pochowac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Lukasz a mozesz pokazac jak i gdzie schowales te wszystkie przekazniki, ktore są w komplecie z wyciagarką. Chce kupic model nieco mocniejszy tzn 4500 ale brak mi pomyslu jak te wszystkie kable pochowac Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa to tak upakowałem . Skrzynkę trzymam w bagażniku przy wodowaniu tylko otwieram bagażnik i podłączam kabel. Był plan aby tą skrzynię do przyczepy na stałe przykręcić ale chyba tak nie zrobię bo zaraz pewnie zginie .https://photos.app.goo.gl/Aw9Se1VSZsNVyYE88 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Lukasz a mozesz pokazac jak i gdzie schowales te wszystkie przekazniki, ktore są w komplecie z wyciagarką. Chce kupic model nieco mocniejszy tzn 4500 ale brak mi pomyslu jak te wszystkie kable pochowac Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSą modele wyciągarek zasilane z gniazda zapalniczki - wtedy, jak rozumiem, skrzynka z dodatkowym aku niepotrzebna. W tych Kangaroowinch-ach nie ma takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Są modele wyciągarek zasilane z gniazda zapalniczki - wtedy, jak rozumiem, skrzynka z dodatkowym aku niepotrzebna. W tych Kangaroowinch-ach nie ma takiego rozwiązania?Wydaje mi się że żadne gniazdo zapalniczki nie wytrzyma takiego obciążenia za cienkie przewody w instalacji. Musiałbyś dodatkowe przewody ciągnąć Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Wydaje mi się że żadne gniazdo zapalniczki nie wytrzyma takiego obciążenia za cienkie przewody w instalacji. Musiałbyś dodatkowe przewody ciągnąć Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaŁukasz, czy wiesz jaką średnicę/ przekrój mają u Ciebie te przewody ,które idą od wciągarki do skrzynki z akumulatorem.A drugie takie bardziej ciekawskie pytanie czy podczas pracy wciągarki dotykałeś te przewody czy się grzeją.Trzy, masz tam jakiś bezpiecznik na tym zasilaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Ja to tak upakowałem . Skrzynkę trzymam w bagażniku przy wodowaniu tylko otwieram bagażnik i podłączam kabel. Był plan aby tą skrzynię do przyczepy na stałe przykręcić ale chyba tak nie zrobię bo zaraz pewnie zginie .https://photos.app.goo.gl/Aw9Se1VSZsNVyYE88 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaRewelacja. O takie cos mi wlasnie chodzi. Dzieki wielkie. Tez wsadze w skrzynke i bede za kazdym razem podlączal zasilanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Rewelacja. O takie cos mi wlasnie chodzi.Dzieki wielkie. Tez wsadze w skrzynke i bede za kazdym razem podlączal zasilanie. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKrzysiek, ty masz tę wciągarkę na stałe przymocowaną do przyczepy? Ja mam ściąganą, bałbym się zwyczajnie zostawić ją na ramie. W dobie narzędzi akumulatorowych to duże ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Krzysiek, ty masz tę wciągarkę na stałe przymocowaną do przyczepy? Ja mam ściąganą, bałbym się zwyczajnie zostawić ją na ramie. W dobie narzędzi akumulatorowych to duże ryzyko.Jeszcze nie mam ale za chwile bede mial. Jutro bede w stolicy naszej kochanej i cos mam obejzec i wybrac w sklepie Szekla4x4. Mają ich sporo. Mozliwe, ze wykombinuje cos do szybkiego jej montowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Jeszcze nie mam ale za chwile bede mial. Jutro bede w stolicy naszej kochanej i cos mam obejzec i wybrac w sklepie Szekla4x4. Mają ich sporo. Mozliwe, ze wykombinuje cos do szybkiego jej montowania.Podstawę montujesz na stałe a do porzykrecenia wciagarki do podstawy mozna dać 4 motylki i odkręcać za każdym razem . W sumie to myślę że nawet na dwóch po przekątnej też będzie trzymac Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Tak zrobie. Chociaz w tym dzikim kraju to wszystko by trzeba bylo z przyczepy sciagac, zeby miec do czego wracac.Dlatego staram sie jezdzic w miejsca gdzie moge zostawic auto bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) Może Wam podpowiem, ja po tym jak ukradli mi wyciagarke knott i światła z przyczepy, staram się za każdym razem wyciągać całą dziobownice. Cybant od regulacji mam ucięty i wkładam tylko i wyciągam górny element z dziobiwnicą i wyciągarką. Chyba najprostrzy sposób i skuteczny. Później od ucha łodzi przeciągam pas pod dyszel i spinam. Wszystko działa już dwa lata praktycznie. Łódź w sezonie zrzucam i wyciągam nieraz 5 razy w tygodniu. Edytowane 11 Maja 2021 przez Lucas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Może Wam podpowiem, ja po tym jak ukradli mi wyciagarke knott i światła z przyczepy, staram się za każdym razem wyciągać całą dziobownice. Cybant od regulacji mam ucięty i wkładam tylko i wyciągam górny element z dziobiwnicą i wyciągarką. Chyba najprostrzy sposób i skuteczny. Później od ucha łodzi przeciągam pas pod dyszel i spinam. Wszystko działa już dwa lata praktycznie. Łódź w sezonie zrzucam i wyciągam nieraz 5 razy w tygodniu.Tez dobry sposob. Dla mnie wlasciwie nejlepszy, bo zeby zdjac dziobnice musze odkrecic jeden cybant Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 (edytowane) Wczoraj pierwsze wypłynięcie na Ortis 420, z silnikiem Suzuki 30km idzie jak burza, zero kaczkowania, na przodzie tylko akumulator, szybkie wejście w ślizg przy dwóch osobach. Po wejściu w ślizg można spokojnie płynać na 50% mocy i też szybko leci. Zaskoczyła mnie jej zwrotność, praktycznie kręci w miejscu, oczywiście przy małej prędkości. Jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Trzeba było poczekać ale warto. Edytowane 22 Maja 2021 przez wujek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Wczoraj pierwsze wypłynięcie na Ortis 420, z silnikiem Suzuki 30km idzie jak burza, zero kaczkowania, na przodzie tylko akumulator, szybkie wejście w ślizg przy dwóch osobach. Po wejściu w ślizg można spokojnie płynać na 50% mocy i też szybko leci. Zaskoczyła mnie jej zwrotność, praktycznie kręci w miejscu, oczywiście przy małej prędkości. Jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Trzeba było poczekać ale warto.No to git. Następny wyjazd na Twojej krypie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 No to git. Następny wyjazd na Twojej krypie Ok, tylko pamiętasz że dziobówki nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dalton Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Ja też jestem już po pierwszym "prawdziwym" pływaniu. Prawdziwym w cudzysłowie, bo silnik miał 0 motogodzin i dwa dni było pływane na docieraniu silnika. Łódka ortis 400 silnik Yamaha 25 kucyków, na dziobie haswing 24-ro voltowy, pod przednim pokładem dwa akumulatory jeden dwudziestka czwórka 110 amperogodzin do dziobówki, drugi kwasiak 60 Ah do rozruchu spaliny i zasilania instalacji pokładowej, do tego ja z kumplem razem jakieś 180 kg no i bagaż wędkarski (nieznana woda to i wzięte wszystko co może się ewentualnie przydać ). łowisko rzeka ale z niewielkim uciągiem. Ponieważ nie mogłem odkręcić silnika więcej niż na pół gwizdka, to łódka dość długo wchodziła w ślizg ale jak już weszła, to nawet zmniejszałem gaz poniżej połowy żeby nie męczyć silnika a i tak z tym całym obciążeniem szła 35 na godzinę. Co do fal to na razie się nie wypowiadam ale parę razy przecinałem kilwatery innych łódek w ślizgu i ani kropelka na mnie nie spadła . Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) Mi w Suzuki powiedzieli żebym na początku pływał ze zmiennymi prędkościami, nic nie mówili że mam pływać na pół mocy. Wczoraj też było sporo pływania bo w miesiąc powinienem natrzepać 20 motogodzin. Na głowę już zupełnie upadli. Edytowane 29 Maja 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Janek, przeczytaj sobie instrukcje jak docierać przez pierwsze 20mth bo potem na przeglądzie zrobią ci wydruk ile czasu z jakimi obrotami pływałeś i gdyby w. tym czasie coś tfuuuu... stało się z silnikiem a ty nie stosowałeś się do zaleceń producenta oto maja prawo odmówić naprawy gwarancyjnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Pierwsze 3h do połowy, później można. Tyle że ciężko wejść w ślizg na połowie mocy. Fakt że moim silnikiem nie trzeba pływać na 100%, wejście w ślizg i potem na 50%, więc tak pływam, szczególnie po Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Też mam Suzuki 30, na jakiej śrubie pływasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Dobre pytanie, nic nie kombinowałem, pływam na tej co założyli w serwisie i chyba przy niej zostanę. Szybko wchodzi w ślizg i równo płynie w jedną i dwie osoby. Przy przeglądzie serwisowym zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 U mnie w. standardzie była 101/4x12 ale po dopakowaniu dziobówki garmina, wciągarki, 2x aku. i trochę innych gadżetów zmieniłem na 103/4x10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) U mnie w. standardzie była 101/4x12 ale po dopakowaniu dziobówki garmina, wciągarki, 2x aku. i trochę innych gadżetów zmieniłem na 103/4x10Póki co zostanę przy tej co mam, a jak w trakcie będzie coś nie tak to będę wtedy zmieniał. Jaką masz łódż? Edytowane 29 Maja 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi