Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) Brenderup ma taką???? Edytowane 25 Września 2021 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Chyba nie, tylko taką znalazłem https://www.brenderup.com/pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe/przyczepy-niehamowane/180750ubl/311959/ waży 170kg goła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) Źle zobaczyłem na naklejce jest DMC600 a s1 do 750Tylko moja na kołach 10 Edytowane 25 Września 2021 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 drodzy uzytkownicy łodzi tangiri 440/460 mozecie powiedziec na jakich przyczepkach wozicie swoje łodzie ??z góry dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Posty dot. DMC zestawu (auto + przyczepa) zostały przeniesione do wątku o przyczepach (gdzie już ten temat był poruszany):http://jerkbait.pl/topic/125016-przyczepa-do-%C5%82odzi/page-81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Panowie działa wam strona główna tangiri? Czy jest jakaś awaria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Czy ktoś tutaj ma może założoną 40stke na modelu 420? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) Czy ktoś tutaj ma może założoną 40stke na modelu 420?Ty będziesz miał jak odbierzesz silnik ???????? Edytowane 28 Października 2021 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Czy ktoś tutaj ma może założoną 40stke na modelu 420?Ja mam w Ortisie 400 yamaha 30 km z power trym , który waży prawie 100 kg, czyli tyle co 40 km. Dwie osoby, cały szpej, aku 100 ah, silnik dziobowy i zbiornik paliwa 25l, max 40 km/h. Myślę, że 40 km byłby optymalnym rozwiązaniem, ale producent przewiduje max 30 km dla Ortisa 400. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Z tego co wiem to do ortisa max 30 km z opcja maksymalnej wagi silnika 80kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Z tego co wiem to do ortisa max 30 km z opcja maksymalnej wagi silnika 80kgZgadza się, a dokładnie 72 kg, a taką masę mają najnowsze modele silników bez power trymu, na którym mi szczególnie zależało. Mimo swojej masy wszystko działa i pływa bez zarzutu. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 420stka ma 40koni w maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtasz Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Czy ma ktoś Was zamontowana drabinkę do łódki. Jeśli tak prosił bym o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Czy ma ktoś Was zamontowana drabinkę do łódki. Jeśli tak prosił bym o zdjęcia Podciąganie trzeba poćwiczyć i nie będzie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sol321 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Drabinka to nie tylko wygoda, ale i bezpieczeństwo. W namokniętym kombinezonie człowiek waży X2 a silne ręce i plecy mogą nie wystarczyć. Ja zamontowałem taką mikro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Podciąganie trzeba poćwiczyć i nie będzie potrzebna Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel.To tak półzartem było, latem sam próbowałem i było ciężko się wydostać. Jesienią w grubych ubraniach bez pomocy byłoby to praktycznie nie możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 To tak półzartem było, latem sam próbowałem i było ciężko się wydostać. Jesienią w grubych ubraniach bez pomocy byłoby to praktycznie nie możliweW skrajnej sytuacji pewnie próbowałbym wyjść po kolumnie silnika, na pontonie tak robiłem, tu mi szkoda obciążać nowy silnik 90kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur1125 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Na Foxa 470 latem bez zbędnych ciuchów nie było problemu ale Tangiri pewnie wyższe burty ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Na Foxa 470 latem bez zbędnych ciuchów nie było problemu ale Tangiri pewnie wyższe burty ma.Znajomemu 3 tyg temu uciekła łódka z brzegu, w samej bieliźnie dobre 10 min próbował się wciągnąć po silniku Mercury 60 KM - na szczęście się udało, co prawda nie było to Tangiri a jakaś Aluma. Przekichana sprawa bo biedak leży teraz z zapaleniem oskrzeli , ale drabinka jest już w garażu i czeka na montaż na Łodzi . Tak że jak ktoś się waha to zdecydowanie polecam rozważyć montaż. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 I tu ma bardzo duże znaczenie stabilności na boki , ja swojego Foxsa 400 przetestowałam i samemu wlazłem z boku na łódkę a waga moja 100 kg . Dobrze sprawdzić swoje łódeczki Bo są takie które przy próbie wejścia mogą nabierać wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 I tu ma bardzo duże znaczenie stabilności na boki , ja swojego Foxsa 400 przetestowałam i samemu wlazłem z boku na łódkę a waga moja 100 kg . Dobrze sprawdzić swoje łódeczki Bo są takie które przy próbie wejścia mogą nabierać wodyW przypadku aluminiakow to nie stabilność jest problemem ale wysokość burty. Mimo że chwycisz za reling bardzo ciężko jest się podciągnąć, trzeba nogę o coś oprzeć o wtedy się da, bez tego jest bardzo ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cub# Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę? Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę? Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem... Próbowałeś kiedyś czy Ci się wydaje tylko? Ja nie mam problemu z podciaganiem się na drążku, ale podciągnięcie się z wody to zupełnie inna bajka. Spróbuj gwarantuje że zmienisz zdanie ( tylko nie na łódkę co ledwo nad wodę wystaje) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sol321 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę? Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem...Jak robisz 10 muscle up-ów to nie ma problemu, w przeciwnym razie jest i to duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi