Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Na ponton dawałem radę bez problemu, wybijasz się i jesteś, ale przy wysokiej burcie nie wystarczy się tylko podciągnąć, trzeba by jeszcze unieść się na wyprostowanych rękach. Taki kozak nie jestem, myślę że 99% nie jest bo po tym co widzę 90% to się nawet nie podciągnie 3 razy na drążku. Drabinki są montowane na łodziach nie bez powodu. Może kiedyś jeszcze spróbuję to napiszę bo wtedy nie miałem jakiegoś ciśnienia. Kolega podał rękę i się podciągnąłem, on nie dał rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Tak jak napisałeś 99 % nie da rady , to się tylko łatwo mówi podciągnąć się to jedno ale potem trzeba umieć zablokować rękę inaczej z powrotem spadniemy do wody . Kto był w wojsku i przechodził małpi gaj ze ścianą płaczu to wie o czym piszę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę? Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem...Jak coś to zapraszam, stawiam dobrą flaszkę . To jest moja łódka , aluma 405. Widać jakiej wysokości jest burta 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Szukam kogoś na Pomorzu i Kujawach kto ma 420 . Chciałbym podjechać obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Jaki termin oczekiwania teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Traq Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Na ponton dawałem radę bez problemu, wybijasz się i jesteś, ale przy wysokiej burcie nie wystarczy się tylko podciągnąć, trzeba by jeszcze unieść się na wyprostowanych rękach. Taki kozak nie jestem, myślę że 99% nie jest bo po tym co widzę 90% to się nawet nie podciągnie 3 razy na drążku. Drabinki są montowane na łodziach nie bez powodu. Może kiedyś jeszcze spróbuję to napiszę bo wtedy nie miałem jakiegoś ciśnienia. Kolega podał rękę i się podciągnąłem, on nie dał rady.Janek, dasz radę, kwestia treningu i techniki. Można spróbować jak ten gościu.https://youtube.com/shorts/SsjSFpaKFis?feature=shareA na poważnie to sam zacząłem się nad tym zastanawiać. Ostatnio próbowałem w super komfortowych warunkach w ciepłym morzu wejść do łódki po snorklowaniu i nie szło. Nie próbowałem dłużej, bo na drugiej burcie była drabinka. Trzeba będzie latem test zrobić, czy da radę wleźć po silniku. Ja mam dodatkowo hydrostabilizastor, może po nim da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Próbowałem latem wejść po kolumnie silnika, dało radę ale... ciepło, ciepła woda i tylko szorty na dupie... jesienią słabo to widzę ale pewnie da radę...mam Skylla 450 i mam zamontowana drabinkę składaną na rufie z lewej strony...brak podestów na rufie... teraz po przemyśleniu uważam że podesty z tytułu na rufie to bardzo przydatna rzecz...staje się nogą na płycie kawitacyjnej silnika i można się wesprzeć płytą podestem który jest na wysokości tafli wody...bardzo duże ułatwienie przy ewentualnym skrobaniu się do lodki...Ps... przez boczną burtę nie dałem rady wdrapać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 O tak, podesty i drabinka to duże ułatwienie. Dzięki podestom dużo łatwiej można uwolnić śrubę z wodnej roślinności, no a drabinka …wg mnie powinna być na każdej nawet najmniejszej łódce. Podejrzewam że drabinka częściej się przydaje niż gaśnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Traq Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Czy taka drabinka zamocowana na rufie nie chlapie w ślizgu? Są jakieś inne minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Czy taka drabinka zamocowana na rufie nie chlapie w ślizgu? Są jakieś inne minusy?Drabinki są składane, nie są w wodzie, więc nie ma co chlapać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Janek, dasz radę, kwestia treningu i techniki. Można spróbować jak ten gościu. A na poważnie to sam zacząłem się nad tym zastanawiać. Ostatnio próbowałem w super komfortowych warunkach w ciepłym morzu wejść do łódki po snorklowaniu i nie szło. Nie próbowałem dłużej, bo na drugiej burcie była drabinka. Trzeba będzie latem test zrobić, czy da radę wleźć po silniku. Ja mam dodatkowo hydrostabilizastor, może po nim da radę.W tym roku forma będzie lepsza niż rok temu, więc spróbuję takiego myka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Czasem i burta 20 cm nad wodą ma swoje plusy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Mam blisko pół wieku, sprawnosć jak na ten wiek niezła, podciągnę się na drążku wiele razy, na jednej ręce również. Wejście jednak na łódkę w przemoczonych ciuchach to zawsze problem, chyba że łodka stabilna a i tu problem bo podniesienie nóg nad głowę wyciągając je z wody to niezły ubaw. Drabinka to świetne rozwiązanie, jak brak takowej to gruba lina z węzłami odpowiednio przewiązana też pomaga, można na niej zawiązać stopnie co np. 30cm z aluminiowymi wstawkami, wtedy masz stopnie już pod wodą. Edytowane 6 Stycznia 2022 przez Matteoo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Witam serdecznie czy może ktoś z kolegów orientuje się jaka obecnie jest cena 400 silver edition gdyż mam problem gdy w chodzę w konfiguracje na stronie producenta , a No i jaki jest średni czas oczekiwania na Łódź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtasz Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Silverow już nie robią, tzn zrobią ale cena taka sama jak w pełnej wersji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Trzeba będzie się dowiedzieć jaka jest cena bo coś ostanio producenci nie bardzo chętnie tym się dzielą w mediach.Ceny robią się zachodnie a co za tym idzie w parze to i jakości ubywa w obecnej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Trzeba będzie się dowiedzieć jaka jest cena bo coś ostanio producenci nie bardzo chętnie tym się dzielą w mediach.Ceny robią się zachodnie a co za tym idzie w parze to i jakości ubywa w obecnej sytuacji.Zobacz co dzieje się z cenami aluminium- zmiany w górę co dostawa. Trudno zatem o wycenę z realizacją łodzi za kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtasz Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Kazdy ma swoją politykę. Jedna znana firma przed oddaniem lodki dolicza abstrakcyjna cenę, inna bierze zaliczkę kupuje za to materiały i cena się nie zmienia. Kwestia polityki ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Ja wszystko rozumie bo już to przerabiałem i chodź lodke odebrałem ale i tez wiem ze atmosfera odbioru była daleka od ideału.Prosta sprawa czy producent nie znając ostatecznej ceny i terminu realizacji umowy tak bardzo chętnie powinien do niej przystępować? Szczególnie przyjmując zadatek lub zaliczę na wiele miesięcy z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 A co obchodzi kupca że materiał podrożał.To świadczy tylko o tym że producent nie ma materialu na zapas którym ogarnie produkcje na x czasu.Chyba że produkuje tyle że nie ma fizycznej możliwości zgromadzić tyle materiału.W szkutniach produkujących z laminatu cena jest nie zmienna jak umowa jest podpisana taka jest cena ostateczna chyba że jest dopisany podpunkt że cena może wzrosnąć o x % . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtasz Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ja wszystko rozumie bo już to przerabiałem i chodź lodke odebrałem ale i tez wiem ze atmosfera odbioru była daleka od ideału.Prosta sprawa czy producent nie znając ostatecznej ceny i terminu realizacji umowy tak bardzo chętnie powinien do niej przystępować? Szczególnie przyjmując zadatek lub zaliczę na wiele miesięcy z góry?Mówisz o Tangiri czy innym producencie ?? Jak zawierasz umowę z Tangiri wiesz jaka będzie cena ostateczna, a termin jak termin pewnie lekko może odstawać, to nie kontrakt gdzie za zwłokę płaci się odsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar23 Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Znajomy mówił mi że cena za 400 to teraz 33 tys.zł. oczekiwanie to około 5 do 6 miesięcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Troszkę se liczą chłopaki chodź łódeczki wyglądają na naprawdę dopracowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Jak zawsze najwięcej mają do powiedzenia ci, którym się coś wydaje. Niedawno zamawiałem Tangiri sx440 i zarówno kontakt jak i sam proces zamówienia na tym etapie wzorowy. Cena ostateczna i termin zawarte w potwierdzeniu zamówienia. Termin wykonania 20 lipca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 A co obchodzi kupca że materiał podrożał. Chyba że produkuje tyle że nie ma fizycznej możliwości zgromadzić tyle materiału.To jest fizycznie trudne i średni opłacalne, jeżeli zakład nie ma całej linni produkcyjnej która idzie taśmowo. Towar trzeba pociąć, pogiąć. To się zazwyczaj podzleca. Wożenie dużych arkuszy tanie nie jest. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi