Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

Przymierzam się do kupna łodzi aluminiowej. Chciałbym zobaczyć na żywo Skylle 370 pro i Tangiri Ortis 400 w tej najlepszej wersji chyba DRX.

Czy ktoś z województwa zachodniopomorskiego lub lubuskiego pływa tangiri Ortis 400 ? Jeśli tak to moglibyśmy się spotkać i podyskutować ?

• Like 1

• 0

Ja używam u siebie tych blaszek i jest git. Trzymają rodholdery scotty tylko na 2srubach.30a73eb8c74f24d36665e980da64f31d.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

A jaką masz łódź ?Bo ja kupiłem i u mnie nie pasuje.

Edytowane przez pingvinas

• 0

Witam, trochę zmienię temat. Może któryś z Was lub Waszych Znajomych zamienił Sempera 440 na Tangiri Strin 460 tr. lub odwrotnie. Bardzo jestem ciekaw różnic w użytkowaniu, szczególnie wodowanie na dziko? - minimalną głębokość wody? Wciągnięcie łodzi na przyczepę i wyjazd na brzeg?

Obecnie ujeżdżam Sempera i zastanawiam się nad zmianą.

• 0

Witam, trochę zmienię temat. Może któryś z Was lub Waszych Znajomych zamienił Sempera 440 na Tangiri Strin 460 tr. lub odwrotnie. Bardzo jestem ciekaw różnic w użytkowaniu, szczególnie wodowanie na dziko? - minimalną głębokość wody? Wciągnięcie łodzi na przyczepę i wyjazd na brzeg?

Obecnie ujeżdżam Sempera i zastanawiam się nad zmianą.

Jaka łódź to raczej nie ma znaczenia, liczy się tylko waga całego zestawu i jaką masz przyczepkę, miałem sempera 380w, przyczepa dość wysoka, teraz fox 440 z przyczepą elite i zbytnio nie widzę różnicy, a nawet z nową przyczepą nie muszę aż tak mega do wody wjeżdżać mimo że zestaw waży z 500kg

• 0

Dziękuję za wskazówki. Mam przyczepę Cymermana i obecnie przy niskim poziomie wody. Woduje na 20 -30 cm i wypycham się bosakiem na głębszą wodę.

Używałem Sempera 410, Kolega Tangiri strin 460, widujemy się na tych samych slipach, a wozimy łódki różnie, osobówkami i suvami. Specjalnie nie ma różnicy i problemów. Różnica jest w wadze, strin 460 to już kolos.

Faktycznie - kolos.

• 0

Niestety, ale jeżeli nie przypilnujesz chłopaków na miejscu, to masz duże prawdopodobieństwo, że dostaniesz nie to czego oczekiwałeś… Przynajmniej tak było w moim przypadku.

Oczywiście po zgłoszeniu błędy zostały poprawione / naprawione i finalnie mam to co chciałem.

Ze swojej strony radzę w miarę możliwości przynajmniej jedną lub dwie wizyty przed odbiorem łodzi (zdjęcia nie oddadzą wszystkiego i nie pokażą wszystkich detali przy bardziej skomplikowanym wyposażeniu).

• 0

A jak szybko Ci wszystko poprawili? zapewne przed odbiorem łodzi.

W moim przypadku też duzo do komentowania.

Najbardziej mnie wkurza, że do 460 mogę włożyć tylko jednoskłady 190cm, oczywiście nawet takich nie mam.

Po zgłoszeniu problemu zaproponowano mi dosłanie jakiejś koronki abym sobie to rozwiercił bo jest zapianowane.

Mija miesiąc i nic, najlepiej nie odbierać telefonu, brak kontaktu

• 0

Można gdzieś kupić mocowanie ram ,  pod silnik dziobowy . Tylko mocowany do szyny tangiri ? W ogólne pod jaką nazwą szukać akcesoriów pod te mocowanie ? 

Chyba wiem , trzeba taką kulkę kupić RAM 1.5" Track Ball With T-Bolt Attach » Sklep wędkarski Pleciona.pl

post-67708-0-71772800-1669204893_thumb.jpg

Edytowane przez ŁukaszFZS