Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hmm, a co z amerykanów w tym typie? Tangiri z tego conwidziałem bardzo starannienwykonana.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Wszystkie, po tym jak producent łodzi Tangiri na targoch, nie potrafił adpowiedzić na proste pytania techniczne, dotyczace jego produktu ????

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Panowie dajcie jakiś namiar na sklep z uchwytami do echa, trolingu, mocowanymi do profilu burtowego, w tym rowku, czy jak to nazwać.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Jak masz w miarę blisko to jedz do nich to może uda ci się od nich wyciągnąć, bo na wysłanie raczej nie ma co liczyć ja od czerwca czekam

• 0

.Ostatnio konfigurowałem Rivierfoxa 500 i komplet bez echa wyszedł 110tyś wiec terz nie mało to moim skromnym zdaniem wziąść Trion510 przynajmniej jest wieksza

cena 500 z silnikiem 100KM, echosonda, dziobówka Xi5, akumulatory + ładowarka to 104,5 k brutto. 

• 0

Jak masz w miarę blisko to jedz do nich to może uda ci się od nich wyciągnąć, bo na wysłanie raczej nie ma co liczyć ja od czerwca czekam

Ja nie wiem jak sprawy są załatwiane przez Tomka bo nawet nigdy z nim nie rozmawiałem, ja od początku wszystko uzgadniałem z Markiem i zawsze było wszystko na czas i profesjonalnie. Ostatnio, jakiś miesiąc temu zamawiałem 20szt pinów do do mocowania akcesoriów na profilu burtowym i miałem je u siebie w ciągu 2 dni. Ja z obsługi w Tangiri jestem bardzo zadowolony dlatego zdziwił mnie Twój krytyczny post. 

• Like 1

• 0

Panowie dajcie jakiś namiar na sklep z uchwytami do echa, trolingu, mocowanymi do profilu burtowego, w tym rowku, czy jak to nazwać.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Do tego profilu możesz przykręcić wszystkie akcesoria, ja mam zamontowane Ram Mount, Railblaze i Borike ale trzeba mieć do tego odpowiednie piny, które możesz kupić w Tangiri. 

• 0

Za taką cenę, można kupić bardziej dopracowaną jednostkę, chociażby ze wschodu,

Zgodzę się z komentarzami niektórych osób tutaj , że obsługa klienta mocno kuleje i jeśli ktoś trafi na Marka to jest zadowolony, a jak nie to niekoniecznie. Zgodzę się też z tym, że chłopaki nie wyrabiają z ilością pracy i mają obsuwy. Nie ma co ściemniać, ale co do jakości wykonania łodzi, to piszesz bzdury.

Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o łodziach i pływał na różnych jednostkach widzi jak starannie są wykonane.

Akurat jednostki ze wschodu bardzo dużo pozostawiają do życzenia jak się zajrzy "pod kołderkę" i trochę na nich popływa. Aczkolwiek też nie stoją w miejscu i trzeba przyznać, że jakość u nich się poprawia.

Chyba , że "dopracowanie" dla Ciebie to plastic fantastic i pokład z dykty.

Jest już bardzo dużo użytkowników modeli 400, 440 i 460 w Polsce. Przed zakupem warto skonsultować z nimi czy są zadowoleni i samemu obejrzeć jak prezentują się łodzie. Różnice widać doskonale na wielu popularnych slipach, gdzie wodują się łodzie różnych producentów i można sobie porównać. 

Niedawno sam tego doświadczyłem, gdy zrzucałem swoją 400 i podjechał wędkarz z dużo większą i droższą łodzią. Był wręcz zirytowany tym co zobaczył :D

Hmm, a co z amerykanów w tym typie? Tangiri z tego conwidziałem bardzo starannienwykonana.

I to jest wartościowy komentarz, napisany przez kogoś kto sam produkuje łodzie aluminiowe, więc zna temat od podszewki.

Edytowane przez hlehle
  • Like 1

• 0

#hlehle

Jak to się utarło na forum, opinia przedstawiciela marki nie jest miarodajna ????

Ja na targach rozmawiałem z producentem i nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytania techniczne związane z jego produktem

Więc moim zdaniem, nie znał się na tym co robi

Co do użytkowników łodzi to w większości widzę,wędkarzy komercyjnych, którzy piszą posty dziękczynne i wstawiają #Tangiri ????

Więc podejrzewam, że otrzymali dobre rabaty za promowanie tej marki

Dobrze wiesz na czym to polega ????

Zresztą ich opinia, też jest mało warta, bo co drugi przesiadł się właśnie z pontonu, lub laminatu 390 i ich największym marzeniem jest kierownica w łodzi 400 ????

Łódz oczywiście jak na nasze standardy wykonana starannie, ale to nie wszystko czego oczekuję od łodzi i myślę, że jeszcze trochę wody w rzece upłynie

A odnośnie amerykańskich producentów, to dzielą nas od ich technologii lata świetlne i wątpię czy dożyję do momentu, gdy zobaczę podobny produkt w europie

Edytowane przez @Brig
  • Like 3

• 0

#hlehle

Jak to się utarło na forum, opinia przedstawiciela marki nie jest miarodajna

Dlatego zachęcam, żeby ludzie kontaktowali się z użytkownikami bezpośrednio.

Co do użytkowników łodzi to w większości widzę,wędkarzy komercyjnych, którzy piszą posty dziękczynne i wstawiają #Tangiri

Więc podejrzewam, że otrzymali dobre rabaty za promowanie tej marki

Tangiri nie daje od bardzo dawna żadnych upustów, a wręcz odwrotnie ceny rosną, ponieważ koszty produkcji są wyższe niż na początku zakładano. Tak więc powyższe stwierdzenie jest błędne.

A odnośnie amerykańskich producentów, to dzielą nas od ich technologii lata świetlne i wątpię czy dożyję do momentu, gdy zobaczę podobny produkt w europie

Akurat w segmencie łodzi 400-460 nie spotkałem się z lepszymi łodziami niż Tangiri. Wszystkie małe hamerykańce to łódki dla biedaków i miałem "nieprzyjemność" pływania na kilku takowych. Tu nawet nie ma czego porównywać, tu jest przepaść ...

Nie wypowiadam się za to na tematy, w których nie mam aż tak wielkiego doświadczenia, czyli w tym przypadku o łodziach powyżej 5m. Trochę pływałem na "wypasionych" dużych łodziach zza wielkiej wody, ale nie były to moje jednostki, więc występowałem na nich gościnnie.

Zgadzam się, że świetnie się prezentują i mają bardzo dużo dopracowanych detali, akcesoriów i wszelkiego rodzaju "przydasiów". Jednak gloryfikowanie tej masówki to skrajność w drugą stronę.

Najbardziej prestiżowy amerykański brand potrafi wypuszczać łodzie, które przeciekają po dwóch latach bo nity puszczają.

Tak więc ostrożnie z opiniami ...

Edytowane przez hlehle

• 0

Dzisiaj napisałem do nich maila i w przeciągu dwóch kwadransów dostałem satysfakcjonującą odpowiedź.

Życzyłbym innym producentom takiej sprawności.

Rozumiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale jednak nie mam powodów aby na ten aspekt narzekać.

• Like 1

• 0

Dokładnie, Szczecin i okolice zapraszam. Już kilka osób moją łódkę oglądało/pływało i potem zamówili swoją :). Otrzymałem też kilka ofert kupna :D

Łódkę mam już półtora roku i jestem z niej mega zadowolony. Najgorsze jest to, że już nie będę się wyróżniać na wodzie bo kilka tangiri już pływa, a parę się produkuje.

Pamiętajcie dobry produkt broni się sam :)

Olo1970 piękna !! Witamy w klubie ! Edytowane przez Wojciech_B
  • Like 2

• 0

Ja co prawda nie mam Tangiri bo jestem właścicielem 2 Foxów - ale zauważyłem pewną prawidłowość we wszystkich wątkach o łodziach na jb - najwięcej do powiedzenia mają osoby, które danej łódki nie mają ale ją widziały lub coś tam słyszały ...

Pamiętajcie, że nie ma łódki uniwersalnej ani idealnej i każdy powinien dobrze przemyśleć gdzie i jak będzie ją używał a dopiero potem szukał odpowiedniej jednostki.

• Like 7

• 0

Ja co prawda nie mam Tangiri bo jestem właścicielem 2 Foxów - ale zauważyłem pewną prawidłowość we wszystkich wątkach o łodziach na jb - najwięcej do powiedzenia mają osoby, które danej łódki nie mają ale ją widziały lub coś tam słyszały ...

Pamiętajcie, że nie ma łódki uniwersalnej ani idealnej i każdy powinien dobrze przemyśleć gdzie i jak będzie ją używał a dopiero potem szukał odpowiedniej jednostki.

Czechofil - bardzo słuszna uwaga, z którą zgadzam się w 100%. Podobnie jest z samochodami.

• Like 1

• 0

Zgadzam się w 100 %  :clappinghands:

• Like 1

• 0

O ruszyła maszyna

Bardzo przewidywalnie

Uderz w stół

Arek tak się zastanawiam jaki jest cel twoich wypowiedzi prześledziłem i nie wiem o co Ci chodzi. Tangiri feee.., po postach widać że przedstawiciel alumakrafta też.  Chyba jesteś z branży i coś próbujesz ugrać. Masz jakaś wiedzę na ten temat i za wszelką cene chcesz coś udowodnić :D

temat dla właścicieli lub potencjalnych zainteresowanych, a także dla pochwalenia się swoją łódka przed kolegami. Nie spełniasz chyba żadnego kryterium więc jedź na ryby bo łódkę masz fajną z tego co widzę http://jerkbait.pl/topic/2244-nasze-%C5%82odzie/page-134#entry2793406

• Like 3

• 0

Arek tak się zastanawiam jaki jest cel twoich wypowiedzi prześledziłem i nie wiem o co Ci chodzi. Tangiri feee.., po postach widać że przedstawiciel alumakrafta też.  Chyba jesteś z branży i coś próbujesz ugrać. Masz jakaś wiedzę na ten temat i za wszelką cene chcesz coś udowodnić :D

temat dla właścicieli lub potencjalnych zainteresowanych, a także dla pochwalenia się swoją łódka przed kolegami. Nie spełniasz chyba żadnego kryterium więc jedź na ryby bo łódkę masz fajną z tego co widzę http://jerkbait.pl/topic/2244-nasze-%C5%82odzie/page-134#entry2793406

Pan Wojtek Detektyw  :D  :lol: 

W punkt !

• Like 1

• 0

Arek tak się zastanawiam jaki jest cel twoich wypowiedzi prześledziłem i nie wiem o co Ci chodzi. Tangiri feee.., po postach widać że przedstawiciel alumakrafta też. Chyba jesteś z branży i coś próbujesz ugrać. Masz jakaś wiedzę na ten temat i za wszelką cene chcesz coś udowodnić :D

????????????????????????????????????????????????????????????????

Wojtwk masz rację mam jakąś tam wiedzę w temacie łodzi, a czy Ty masz, czy tylko tak się wypowiadasz bo coś wyśledziłeś i Ci się wydaje?

No bo widzię, że czytać ze zrozumieniem to ty nie potrafisz

Nigdzie nie napisałem, że Tangiri jest fee

Napisałem tylko, że producent nie zna bardzo ważnych danych technicznych swojego produktu,więc jak mogę coś kupić od człowieka, który nie zna się na tym co robi

Producent łodzi Rados który produkował buble i ten z Alumy, takie są Polskie realia, ludzie robią coś o czym nie do końca mają pojęcie, a co gorsze jeszcze to komuś sprzedają

Ja też zostałem zmuszony do zrobienia własnej łodzi alu, z powodu absurdalnych cen i rozwiązań mi nie pasujących

Po drugie, chyba nie Tobie oceniać jakie kryterja ja spełniam,ale jak już mnie oceniłeś to pozwoliłem sobie na to samo, chyba mi wybaczysz

No nie jestem też właścicielem, ani tym bardziej zainteresowanym tym produktem,bo znam lepsze rozwiązania,a znalazłem się tu tylko z woli moderatora

Tobie też życzę więcej czasu na rybach i mam nadzieję, że wychodzi Ci to lepiej niż

śledzenie i łatwe ocenianie ludzi ????

Edytowane przez @Brig

• 0

Arek nie mam się tu zamiaru przekomarzać i iść w uszczypliwości bo to nie temat do tego. Jak chcesz sobie podyskutować to zapraszam na priv.

Powiedz mi tylko co to znaczą te emotki to jakiś ukryty przekaz ?

????????????????????????????????????????????

Wojtek to ukryty przekaz, ale myślę, że nie będzie dla Ciebie problemem rozszyfrowanie tego ????????????

Ps żart, oddzielam tak edycję w tel

Pozdrawiam ????

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez @Brig

• 0

Ale zabaysleś... zgłosiłem te wszystkie nasze wynurzenia do usunięcia.

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ty również

Dlaczego, wstydzisz się czegoś?

Zadałeś pytanie i otrzymałeś odpowiedz

Użytkownicy powinni znać wszystkie opinie na tym chyba polega dyskusja na forum

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez @Brig