Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Lund dochodził do perfekcji kilkadziesiąt lat. Na początku drogi z produkcją i handlem łodźmi samych sukcesów ????.Oby Wasze produkty nie stały się tylko nieudanymi kopiami kopii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Konkret łódź i opis! Mam pytanie - dlaczego przetwornik echosondy został zamocowany po lewej stronie rufy (zakładam, że śrubę masz prawoskrętną)? Jeszcze jedno - pływałeś na większych falach (min. 0,5m)? Jak się łódź zachowuje?Dzięki Mariusz ????. Przetwornik jest po lewej stronie, bo jak będę łowił na verta, to z lewej burty. O co chodzi ze śrubą? Że młóci wodę na przetwornik i powoduje zakłócenia? Na większych falach dzięki wysokim burtom jest komfortowo. Nie wpada pod kolejną falę, idzie górą. Nawet bokiem do fali jest stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Tak, Marcin, śruby są prawoskrętne i woda jest pchana w kierunku przetwornika gdy jest on po lewej stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Tak, Marcin, śruby są prawoskrętne i woda jest pchana w kierunku przetwornika gdy jest on po lewej stronie.Czy to może skutkować np. brakiem czytania głębokości przy większych prędkościach (symptomy podobne do echa na sztycy, które przy większych prędkościach wychodzi z wody i ostatnio zaczytana głębokość zaczyna migać)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Po tej strinie jest po prostu więcej bąbelków powietrza, bo śruba wyrzuca je z woda. Odczyt może być gorszy, szczególnie przy wolniejszym płynięciu i na płytszej wodzie. Ale nie musi. Przy dużych prędkościach nie widziałem różnicy. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Po tej strinie jest po prostu więcej bąbelków powietrza, bo śruba wyrzuca je z woda. Odczyt może być gorszy, szczególnie przy wolniejszym płynięciu i na płytszej wodzie. Ale nie musi. Przy dużych prędkościach nie widziałem różnicy. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaTego nie zauważyłem. Za to przy większych prędkościach echo gubi odczyty, dlatego zapytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Tak się często dzieje. Dlatego mam przetwornik wklejony w kadłub i gt30. Jeżeli interesuje cię głębokość, to w czasie szybszego płynięcia zazwyczaj dłużej widac zarys dn na side vu. Możesz tez spróbować nieco obniżyć przetwornik. Często kilka mm robi sporą różnicę. Na zaczepie sa i tak fasolki. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Tak się często dzieje. Dlatego mam przetwornik wklejony w kadłub i gt30. Jeżeli interesuje cię głębokość, to w czasie szybszego płynięcia zazwyczaj dłużej widac zarys dn na side vu. Możesz tez spróbować nieco obniżyć przetwornik. Często kilka mm robi sporą różnicę. Na zaczepie sa i tak fasolki. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaOk, dzięki, pokombinuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas1981r Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Z ciekawosci masz jakie porownanie z łodziami Brema? -> http://bremaboats.pl/pl/lodzie-modele/aluminiowe-z-dnem-w-ksztalcie-v/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Z ciekawosci masz jakie porownanie z łodziami Brema? -> http://bremaboats.pl/pl/lodzie-modele/aluminiowe-z-dnem-w-ksztalcie-v/Nie odpowiem Ci, nie brałem Bremy pod uwagę. Chyba kiedyś wchodziłem na ich stronę, ale jakoś ich oferta mnie nie zaciekawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Kolega niedawno odebrał model SIlver Edition 400. Łódka jest prościej wykończona, ale jednocześnie trochę lżejsza. Niestety testy na 25 HP w dwusuwie nie wypaliły ze względu na awarię silnika :/Ciekawy jestem jak będzie śmigać z tym napędem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mentnooki Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 A zdradzisz cenę łodzi.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 A zdradzisz cenę łodzi.? Najlepiej producenta pytać. Z tego co wiem bardzo dużo zależy od konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Byłem przekonany, że to Ty jesteś producentem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Byłem przekonany, że to Ty jesteś producentem Nie, ja nie. Koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Mieszkam niedaleko producenta, więc pofatygowałem się osobiście. Żadnego problemu z umówieniem się, panowie pokazali mi kilka modeli wykończonych oraz kilka jeszcze w trakcie produkcji. Bardzo fajna łódka, dobrze wykończona i wyposażona, szczególnie podobała mi się 400, wydaje się najbardziej kompaktowa. Jestem już prawie zdecydowany, po targach w Warszawie, gdzie pooglądam inne łódki podejmę decyzję, ale jak na dzisiaj na 90 % Tangiri 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Też to przerabiałem mają już 430 zrobioną ? Ta dopiero wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Też to przerabiałem mają już 430 zrobioną ? Ta dopiero wygląda zacnie Chyba juz byla na ukończeniu, byla też w trakcie tworzenia większa, chyba 500, początkowo celowałem w skylla 370 , ale teraz wiem, że warto te kilka tysięcy dopłacić do wersji silver. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @Olo1970 a możesz podać cenę standardowej wersji Tangiri 400 jeżeli nie na forum to na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 @Olo1970 a możesz podać cenę standardowej wersji Tangiri 400 jeżeli nie na forum to na priv?Myślę, że to żadna tajemnica. Wg informacji od producenta z października: silver 19500, standard 24000, różnią się tylko materiałem jakim jest wykończony pokład i profilem na burcie. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) i czas oczekiwania 5 miesięcy Edytowane 19 Listopada 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 podobno na towary luksusowe np samochody- tez sie długo czeka ... i mimo kryzysu zawsze sa na to chetni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) czas oczekiwania 5 miesięcy To dlugo czy krotko? Edytowane 19 Listopada 2019 przez hlehle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Byłem w miniony weekend u chłopaków z Tangiri obejrzeć ofertę i ew. uzgodnić szczegóły zamówienia. Pawiem szczerze, że nie ma co się dziwić długimu czasowi oczekiwania, łodzie są bardzo przemyślane konstrukcyjnie i wykonane na najwyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Byłem w miniony weekend u chłopaków z Tangiri obejrzeć ofertę i ew. uzgodnić szczegóły zamówienia. Pawiem szczerze, że nie ma co się dziwić długimu czasowi oczekiwania, łodzie są bardzo przemyślane konstrukcyjnie i wykonane na najwyższym poziomie. ... a ze ten poziom chca utrzymac przy duzej ilosci zamowien, to nie ma mozliwosci zeby czasy oczekiwania byly krotkie. Nie ma drogi na skroty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi