Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy ktoś tutaj ma może założoną 40stke na modelu 420?

Ja mam w Ortisie 400 yamaha 30 km z power trym , który waży prawie 100 kg, czyli tyle co 40 km. Dwie osoby, cały szpej, aku 100 ah, silnik dziobowy i zbiornik paliwa 25l, max 40 km/h. Myślę, że 40 km byłby optymalnym rozwiązaniem, ale producent przewiduje max 30 km dla Ortisa 400.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

• 0

Z tego co wiem to do ortisa max 30 km z opcja maksymalnej wagi silnika 80kg

Zgadza się, a dokładnie 72 kg, a taką masę mają najnowsze modele silników bez power trymu, na którym mi szczególnie zależało. Mimo swojej masy wszystko działa i pływa bez zarzutu.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

• 0

Podciąganie trzeba poćwiczyć i nie będzie potrzebna ;)

Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel.

• 0

Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel.

To tak półzartem było, latem sam próbowałem i było ciężko się wydostać. Jesienią w grubych ubraniach bez pomocy byłoby to praktycznie nie możliwe

• 0

To tak półzartem było, latem sam próbowałem i było ciężko się wydostać. Jesienią w grubych ubraniach bez pomocy byłoby to praktycznie nie możliwe

W skrajnej sytuacji pewnie próbowałbym wyjść po kolumnie silnika, na pontonie tak robiłem, tu mi szkoda obciążać nowy silnik 90kg. 

• 0

Na Foxa 470 latem bez zbędnych ciuchów nie było problemu ale Tangiri pewnie wyższe burty ma.

Znajomemu  3 tyg temu uciekła łódka z brzegu, w samej bieliźnie dobre 10 min próbował się wciągnąć po silniku Mercury 60 KM - na szczęście się udało, co prawda nie było to Tangiri a jakaś Aluma. 

Przekichana sprawa bo biedak leży teraz z zapaleniem oskrzeli , ale drabinka jest już w garażu i czeka na montaż na Łodzi . 

Tak że jak ktoś się waha to zdecydowanie polecam rozważyć montaż.

• Like 4

• 0

I tu ma bardzo duże znaczenie stabilności na boki , ja swojego Foxsa 400 przetestowałam i samemu wlazłem z boku na łódkę a waga moja 100 kg . Dobrze sprawdzić swoje łódeczki Bo są takie które przy próbie wejścia mogą nabierać wody

• 0

I tu ma bardzo duże znaczenie stabilności na boki , ja swojego Foxsa 400 przetestowałam i samemu wlazłem z boku na łódkę a waga moja 100 kg . Dobrze sprawdzić swoje łódeczki Bo są takie które przy próbie wejścia mogą nabierać wody

W przypadku aluminiakow to nie stabilność jest problemem ale wysokość burty. Mimo że chwycisz za reling bardzo ciężko jest się podciągnąć, trzeba nogę o coś oprzeć o wtedy się da, bez tego jest bardzo ciężko

• 0

Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę?

Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem...

Próbowałeś kiedyś czy Ci się wydaje tylko? Ja nie mam problemu z podciaganiem się na drążku, ale podciągnięcie się z wody to zupełnie inna bajka. Spróbuj gwarantuje że zmienisz zdanie ( tylko nie na łódkę co ledwo nad wodę wystaje)

• Like 2

• 0

Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę?

Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem...

Jak robisz 10 muscle up-ów to nie ma problemu, w przeciwnym razie jest i to duży...