Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mówisz o Tangiri czy innym producencie ?? Jak zawierasz umowę z Tangiri wiesz jaka będzie cena ostateczna, a termin jak termin pewnie lekko może odstawać, to nie kontrakt gdzie za zwłokę płaci się odsetki.

Ale czy nie tak jest w normalnym biznesie? Ja jak niewywiaze się z umowy w danym czasie to mam kary.

Tutaj nie ma co bronić producenta takie zachowania są karygodne, ale jeżeli są "naiwni" żeby się temu poddawać to czemu tak nie robić

• Like 1

• 0

Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel.

Jeszcze niedawno nie stanowiło to dla mnie problemu, ale wtedy była trochę inna forma i inna waga.

Obecnie mogłoby być ciężko :D

• Like 1

• 0

Popływane,wszystko na łodzi,tylko jeszcze brak dziobowki,pełna opcja łodzi,zbiornik 24l,ako 100ah,na szybko...prędkość w pojedynkę 59,we dwóch 52/3 ale vmax to generalnie nie ma znaczenia dla mnie,co ważne naprawdę meeega szybkie wejście w ślizg,brak kawitowania na zakrętach,silnik 2,5cm poniżej dna,śruba 13/4platy

Edytowane przez IntruZ9
  • Like 2

• 0

Ja mam Suzuki 30km i sam najwięcej wyciągnąłem 50km/h, w dwie lecę ponad 40. Dziwne z tym brakiem mocy.

3 akumulatory żelowe, dziobówka, pełno gratów, ale bez przesady. Łódka długo wchodzi w ślizg. Mamy porównanie jak pływała na pusto pierwszego dnia po zakupie. Po wrzuceniu gratów mocno zwolniła ale jakoś pływa.Uważam, że 10koni więcej Znowu dałoby życia łódce.

• Like 1

• 0

3 akumulatory żelowe, dziobówka, pełno gratów, ale bez przesady. Łódka długo wchodzi w ślizg. Mamy porównanie jak pływała na pusto pierwszego dnia po zakupie. Po wrzuceniu gratów mocno zwolniła ale jakoś pływa.Uważam, że 10koni więcej Znowu dałoby życia łódce.

U mnie jeden aku, bez dziobówki która nie jest mi póki co potrzebna i bez profilu. Graty raz więcej, raz mniej i Suzuki która waży 70kg. Celowo ja tak odchudzalem. U mnie długo wchodzi w ślizg przy dwóch dorosłych i dwójce dużych dzieci i wtedy jest dużo gratów.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

• 0

Ja mam Suzuki 30km i sam najwięcej wyciągnąłem 50km/h, w dwie lecę ponad 40. Dziwne z tym brakiem mocy.

Suzuki w tej mocy to najszybszy 4t silnik na rynku, lekki i przez to ma bardzo dobre osiągi. Testowałem z kolegą przy dwóch łodziach Hondy,Yamahy, Tohatsu, Mercury i w tej mocy najlepiej pływalo Suzuki (3 cyl wtrysk)

• Like 2