Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A jak szybko Ci wszystko poprawili? zapewne przed odbiorem łodzi.

W moim przypadku też duzo do komentowania.

Najbardziej mnie wkurza, że do 460 mogę włożyć tylko jednoskłady 190cm, oczywiście nawet takich nie mam.

Po zgłoszeniu problemu zaproponowano mi dosłanie jakiejś koronki abym sobie to rozwiercił bo jest zapianowane.

Mija miesiąc i nic, najlepiej nie odbierać telefonu, brak kontaktu

U mnie było to samo.Wsadź rurkę i wypchaj korki którymi jest zablokowana tuba z tamtej strony.Teraz wchodzą 240 cm wędki.A łódka ma 420.

• 0

Można gdzieś kupić mocowanie ram ,  pod silnik dziobowy . Tylko mocowany do szyny tangiri ? W ogólne pod jaką nazwą szukać akcesoriów pod te mocowanie ? 

Chyba wiem , trzeba taką kulkę kupić RAM 1.5" Track Ball With T-Bolt Attach » Sklep wędkarski Pleciona.pl

Jak szukasz mocowania dziobówki pod szynę, reling etc to mogę pomóc :).

• Like 1

• 0

Można gdzieś kupić mocowanie ram ,  pod silnik dziobowy . Tylko mocowany do szyny tangiri ? W ogólne pod jaką nazwą szukać akcesoriów pod te mocowanie ? 

Chyba wiem , trzeba taką kulkę kupić RAM 1.5" Track Ball With T-Bolt Attach » Sklep wędkarski Pleciona.pl

Ja mam taka zamontowaną na ichnie te piny.

post-51514-0-45797500-1669213661_thumb.jpg

• Like 1

• 0

U mnie było to samo.Wsadź rurkę i wypchaj korki którymi jest zablokowana tuba z tamtej strony.Teraz wchodzą 240 cm wędki.A łódka ma 420.

Dzięki.

`już jestem po rozmowie z Panem Tomkiem i jutro będę próbował to pokonać, mam wskazówki :)

• 0

Ja używam Railblaze do dziobiwki,fajna przegubowa,dedykowana podpora...z tego co wiem połowę tańsza niż ram,Marcin u nas na forum ma w ofercie:)

Hej, mógłbym poprosić o namiar na Marcina?

potrzebuję właśnie taką podporę:-)

pozdrawiam

• 0

Railblaza na pierwszy rzut oka spoko , i wszystko było by fajnie gdyby nie gumka zabezpieczająca sztyce silnika w uchwycie (moja wytrzymała tydzień zanim na fali wyskoczyła z zaczepu i tyle ją widziałem lepszy ram zdecydowanie ) i fakt taśm dwustronnych pod podstawę uchwytu do pontonów ( ale tutaj to akurat nie ma znaczenia) .

Miałem używałem i drugi raz bym nie kupił .

Edytowane przez Krzysiu
  • Like 1

• 0

Wczoraj pierwsze wypłynięcie na Ortis 420, z silnikiem Suzuki 30km idzie jak burza, zero kaczkowania, na przodzie tylko akumulator, szybkie wejście w ślizg przy dwóch osobach. Po wejściu w ślizg można spokojnie płynać na 50% mocy i też szybko leci. Zaskoczyła mnie jej zwrotność, praktycznie kręci w miejscu, oczywiście przy małej prędkości. Jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Trzeba było poczekać ale warto.

Jak masz tą Suzuki posadowioną na pawęzy ? Jest oparta o pawęż czy trochę podniesiona ? Właśnie zmieniam mojego Mercury 20 KM na Suzi 30 KM - Ortis 400

• 0

Panowie, rozważam tangiri 460 w wersji rumplowej
Czy ktoś z Was może ważył tą łodź razem z przyczepą? Kluczowe jest dla mnie czy rzeczywista masa jest poniżej 750kg
Czy macie jakieś spostrzeżenia co do użytkowania / produkcji tangiri 460, na plus jak i minus? 

• 0

Łukasz, rzeczywista masa kadłuba musi być w granicach 300kg, 200-250 kg waży przyczepa, 120kg i więcej silnik 50hp lub większy. do tego paliwo 10-20kg, 3 akumulatory po 15kg (rozruchowy, do elektroniki i do dziobówki), dziobówka 20 kg. To już razem daje wymagane 700-750kg.

• Like 1

• 0

Łukasz, rzeczywista masa kadłuba musi być w granicach 300kg, 200-250 kg waży przyczepa, 120kg i więcej silnik 50hp lub większy. do tego paliwo 10-20kg, 3 akumulatory po 15kg (rozruchowy, do elektroniki i do dziobówki), dziobówka 20 kg. To już razem daje wymagane 700-750kg.

Doliczyć do tego fotele, nogi gazowe itp... resztę szpeju i mamy gruboo powyżej 800

Ważyłem Skylle 450 z pełnym wyposażeniem plus to co było w bakistach ... całość grubo ... 900kg

• Like 2

• 0

w papierach tangiri 460 ma 320 kg, więc może golas SILVER do rumpla z silnikiem suzuki 50hp bo chyba są najlżejsze (104kg) do tego jakaś goła przyczepa typu https://unitrailer.pl/product-pol-4003-Przyczepa-do-transportu-lodzi-podlodziowa-UNITRAILER-SAIL-750-DMC-750-kg-podlodziowka.html z dodanymi płozami i dodatkową rolką wahliwą aby dało się tego użyć i powinno się zmieścić w 750 kg. No i pamiętajmy że tolerancja na wadze przy kontroli do 10%

Edytowane przez wuran

• 0

Wg mojej wiedzy Inspekcja Drogowa ma tolerancję 2% bo taka jest certyfikacja ich wag

pomyliłem się ale tolerancja jest do 4,99% przy zestawach do 3,5 t

https://obserwatorlogistyczny.pl/2022/11/06/jakie-kary-groza-za-przeladowanie-lawety/

po drugie policja nie waży tylko krokodyle a oni wolą busy, lawety i inne większe

do tego jest problem interpretacyjny za co karać bo w taryfikatorze jest kara za "Ciągnięcie przyczepy o rzeczywistej masie całkowitej większej niż dopuszczalna w odniesieniu do

określonego rodzaju pojazdu ciągnącego" w zakresie 100-300 zł a oni zwykle karzą z innego punktu w taryfikatorze.

Edytowane przez wuran