Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) EDIT - trzeba sobie kupić kulkę na gwint m6 np. Jakbyś chciał resztę elementów, to mam. Edytowane 23 Listopada 2022 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 A jak szybko Ci wszystko poprawili? zapewne przed odbiorem łodzi. W moim przypadku też duzo do komentowania.Najbardziej mnie wkurza, że do 460 mogę włożyć tylko jednoskłady 190cm, oczywiście nawet takich nie mam.Po zgłoszeniu problemu zaproponowano mi dosłanie jakiejś koronki abym sobie to rozwiercił bo jest zapianowane.Mija miesiąc i nic, najlepiej nie odbierać telefonu, brak kontaktuU mnie było to samo.Wsadź rurkę i wypchaj korki którymi jest zablokowana tuba z tamtej strony.Teraz wchodzą 240 cm wędki.A łódka ma 420. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Można gdzieś kupić mocowanie ram , pod silnik dziobowy . Tylko mocowany do szyny tangiri ? W ogólne pod jaką nazwą szukać akcesoriów pod te mocowanie ? Chyba wiem , trzeba taką kulkę kupić RAM 1.5" Track Ball With T-Bolt Attach » Sklep wędkarski Pleciona.plJak szukasz mocowania dziobówki pod szynę, reling etc to mogę pomóc . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Można gdzieś kupić mocowanie ram , pod silnik dziobowy . Tylko mocowany do szyny tangiri ? W ogólne pod jaką nazwą szukać akcesoriów pod te mocowanie ? Chyba wiem , trzeba taką kulkę kupić RAM 1.5" Track Ball With T-Bolt Attach » Sklep wędkarski Pleciona.plJa mam taka zamontowaną na ichnie te piny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Ja używam Railblaze do dziobiwki,fajna przegubowa,dedykowana podpora...z tego co wiem połowę tańsza niż ram,Marcin u nas na forum ma w ofercie:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech Szymanski Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 U mnie było to samo.Wsadź rurkę i wypchaj korki którymi jest zablokowana tuba z tamtej strony.Teraz wchodzą 240 cm wędki.A łódka ma 420. Dzięki. `już jestem po rozmowie z Panem Tomkiem i jutro będę próbował to pokonać, mam wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Ja używam Railblaze do dziobiwki,fajna przegubowa,dedykowana podpora...z tego co wiem połowę tańsza niż ram,Marcin u nas na forum ma w ofercie:)Hej, mógłbym poprosić o namiar na Marcina?potrzebuję właśnie taką podporę:-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Cabage nick na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebaM3 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Cabage nick na forumok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) Railblaza na pierwszy rzut oka spoko , i wszystko było by fajnie gdyby nie gumka zabezpieczająca sztyce silnika w uchwycie (moja wytrzymała tydzień zanim na fali wyskoczyła z zaczepu i tyle ją widziałem lepszy ram zdecydowanie ) i fakt taśm dwustronnych pod podstawę uchwytu do pontonów ( ale tutaj to akurat nie ma znaczenia) .Miałem używałem i drugi raz bym nie kupił . Edytowane 25 Listopada 2022 przez Krzysiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 A moja wytrzymuje już rok i nic nie wypadło,drugi raz bym kupił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Jasne każdy może mieć inne odczucia co do sprzętu każdy tez inaczej używa i różnych rzeczy oczekuje oby służyło jeszcze długie lata . Edytowane 27 Listopada 2022 przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolo Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Co to za kolor Łodzi? RAL 7044 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) . Edytowane 28 Listopada 2022 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Jezeli masz mocna wyciagarke i pas zadne boczne udziwnienia nie sa potrzebne.Wyciagarka z przodu i dwa dobre pasy na transom z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadeus Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Wczoraj pierwsze wypłynięcie na Ortis 420, z silnikiem Suzuki 30km idzie jak burza, zero kaczkowania, na przodzie tylko akumulator, szybkie wejście w ślizg przy dwóch osobach. Po wejściu w ślizg można spokojnie płynać na 50% mocy i też szybko leci. Zaskoczyła mnie jej zwrotność, praktycznie kręci w miejscu, oczywiście przy małej prędkości. Jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Trzeba było poczekać ale warto.Jak masz tą Suzuki posadowioną na pawęzy ? Jest oparta o pawęż czy trochę podniesiona ? Właśnie zmieniam mojego Mercury 20 KM na Suzi 30 KM - Ortis 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Panowie, rozważam tangiri 460 w wersji rumplowejCzy ktoś z Was może ważył tą łodź razem z przyczepą? Kluczowe jest dla mnie czy rzeczywista masa jest poniżej 750kgCzy macie jakieś spostrzeżenia co do użytkowania / produkcji tangiri 460, na plus jak i minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Łukasz, rzeczywista masa kadłuba musi być w granicach 300kg, 200-250 kg waży przyczepa, 120kg i więcej silnik 50hp lub większy. do tego paliwo 10-20kg, 3 akumulatory po 15kg (rozruchowy, do elektroniki i do dziobówki), dziobówka 20 kg. To już razem daje wymagane 700-750kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Łukasz, rzeczywista masa kadłuba musi być w granicach 300kg, 200-250 kg waży przyczepa, 120kg i więcej silnik 50hp lub większy. do tego paliwo 10-20kg, 3 akumulatory po 15kg (rozruchowy, do elektroniki i do dziobówki), dziobówka 20 kg. To już razem daje wymagane 700-750kg.Doliczyć do tego fotele, nogi gazowe itp... resztę szpeju i mamy gruboo powyżej 800Ważyłem Skylle 450 z pełnym wyposażeniem plus to co było w bakistach ... całość grubo ... 900kg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Myślę, że fizycznie to nie jest możliwe... 460tka poniżej 750kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 (edytowane) w papierach tangiri 460 ma 320 kg, więc może golas SILVER do rumpla z silnikiem suzuki 50hp bo chyba są najlżejsze (104kg) do tego jakaś goła przyczepa typu https://unitrailer.pl/product-pol-4003-Przyczepa-do-transportu-lodzi-podlodziowa-UNITRAILER-SAIL-750-DMC-750-kg-podlodziowka.html z dodanymi płozami i dodatkową rolką wahliwą aby dało się tego użyć i powinno się zmieścić w 750 kg. No i pamiętajmy że tolerancja na wadze przy kontroli do 10% Edytowane 4 Maja 2023 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Tolerancja 10% czyli przeładowany zestaw o 75 kg w tym przypadku jest dopuszczalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Tolerancja 10% czyli przeładowany zestaw o 75 kg w tym przypadku jest dopuszczalny ?Wg mojej wiedzy Inspekcja Drogowa ma tolerancję 2% bo taka jest certyfikacja ich wag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 (edytowane) Wg mojej wiedzy Inspekcja Drogowa ma tolerancję 2% bo taka jest certyfikacja ich wagpomyliłem się ale tolerancja jest do 4,99% przy zestawach do 3,5 thttps://obserwatorlogistyczny.pl/2022/11/06/jakie-kary-groza-za-przeladowanie-lawety/po drugie policja nie waży tylko krokodyle a oni wolą busy, lawety i inne większe do tego jest problem interpretacyjny za co karać bo w taryfikatorze jest kara za "Ciągnięcie przyczepy o rzeczywistej masie całkowitej większej niż dopuszczalna w odniesieniu dookreślonego rodzaju pojazdu ciągnącego" w zakresie 100-300 zł a oni zwykle karzą z innego punktu w taryfikatorze. Edytowane 4 Maja 2023 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Sama kara finasowa może nie być tak dotkliwa.... jak zakaz kontynuacji jazdy takim zestawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi