Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2024 To ta listwa musi być silniejsza od tej z Ikea bo w kuchni sprawdzałem takie duże szczypce słabo się trzymały... Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka Listwa YATO bardzo dobrze trzyma i kosztuje 20zł. Listwy na narzędzia tego typu dobrze trzymają. Musiałby być naprawdę duży młyn na wodzie żeby odpadło. Szukaj takich malowanych proszkowo żeby ruda nie weszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil@steam.biz.pl Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Cześć Czy możecie polecić śrubę do tangiri space 440 z silnikiem 60hp Mercury. Na jednym z filmów z CCP chłopaki polecają 4 łopatkową. Jeśli macie sprawdzone śruby proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zastanawiam się nad modelem 440 i 460, kieruję się tutaj łowieniem nad Zalewem, dużymi jeziorami Mazurskimi. Model 440 przemawia do mnie za szerokością, ale obie łodzie mają inny kąt dna,Na filmie na YT jedna osoba wypowiadała się, że 440 lepiej tnie fale, a na pewnym blogu model 460 był sprawdzany w Holandii i to on świetnie sobie radził, także jak to w końcu jest Obecnie na mojej łodzi problem jest właśnie przy bocznej fali, jak płynę po skosie. Najlepiej by było kupić jakąś łajbę 5,5m 2x2m, ale Zalew/Jeziora to 5-10% moich wypadów, to były by problemy na rzekach/jeziorkach.BTW. Jaką przyczepę byście polecili do powyższych modeli. Ta ze stajni Tangiiri jakoś nie przemawia do mnie, nie dość, że to brzydko wygląda, to łajba stoi mega wysoko, nie widzę wodowania na płytkim, nie stromym brzegu z tak wysoko umieszczoną łodzią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zastanawiam się nad modelem 440 i 460, kieruję się tutaj łowieniem nad Zalewem, dużymi jeziorami Mazurskimi. Model 440 przemawia do mnie za szerokością, ale obie łodzie mają inny kąt dna,Na filmie na YT jedna osoba wypowiadała się, że 440 lepiej tnie fale, a na pewnym blogu model 460 był sprawdzany w Holandii i to on świetnie sobie radził, także jak to w końcu jest Obecnie na mojej łodzi problem jest właśnie przy bocznej fali, jak płynę po skosie. Najlepiej by było kupić jakąś łajbę 5,5m 2x2m, ale Zalew/Jeziora to 5-10% moich wypadów, to były by problemy na rzekach/jeziorkach.BTW. Jaką przyczepę byście polecili do powyższych modeli. Ta ze stajni Tangiiri jakoś nie przemawia do mnie, nie dość, że to brzydko wygląda, to łajba stoi mega wysoko, nie widzę wodowania na płytkim, nie stromym brzegu z tak wysoko umieszczoną łodzią.Wiem że to wątek o Tangiri ale zobacz sobie łódkę Amon 460 lub Bolt 440. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Wiem że to wątek o Tangiri ale zobacz sobie łódkę Amon 460 lub Bolt 440. Dzięki, ale pytam konkretnie o te modele, tak bym zapytał w innym wątku w temacie łodzi alumionowych. Rozmyślałem nawet nad Finvalem 475, ale tutaj może być przerost formy nad treścią na moich wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) Dzięki, ale pytam konkretnie o te modele, tak bym zapytał w innym wątku w temacie łodzi alumionowych. Rozmyślałem nawet nad Finvalem 475, ale tutaj może być przerost formy nad treścią na moich wodachNa duże jeziora na pewno na fali lepiej sprawdzi się 460, dłuższa+ węższy kadłub lepiej przetnie fale niż szeroka 440. Mam przyczepę mgm i z wodowaniem nie ma problemu, dzięki rolkom wjeżdżam do wody na głębokość do lamp i jest bezproblemowe wodowanie. Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez Og2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Na duże jeziora na pewno na fali lepiej sprawdzi się 460, dłuższa+ węższy kadłub lepiej przetnie fale niż szeroka 440. Mam przyczepę mgm i z wodowaniem nie ma problemu, dzięki rolkom wjeżdżam do wody na głębokość do lamp i jest bezproblemowe wodowanie. Trochę martwi mnie szerokość, uparłęm się na 2m+ , ponieważ mam foxa 440 i brakuje mi szerokości ( wiem w aluminium burty węższe, dno też inaczej tnie ale --> ) na aluminiaku pływałęm takim 5,5 x 2,3 to nie mam jak porównać tego do mniejszej jednostki. W okolicy widziałem tylko 1 łódź Tangiri, ale to była 420, która mnie nie interesuje. BTW. Czy kadłub 460 jest ciągle ten sam co 5 lat temu ( filmik na YT jak pływają po Holandii ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 460 to ten sam kadłub od początku z tym że wewnętrzna zabudowa jest inna .Układ bakist jest inny i wymiary bakist .Dobrych konstrukcji się nie zmienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Tangiri 460 i yamaha 70,jaki skok śruby kupić,mam 13 i przekręca obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 (edytowane) Tangiri 460 i yamaha 70,jaki skok śruby kupić,mam 13 i przekręca obroty.Weź na próbę 14 i 15 i najwyżej jedną oddasz. Dogadaj się w sklepie na ew zwrot. Zabezpiecz śróbę na krótki test żeby jej nie uszkodzić i po temacie. P.s. na tiktoku jest chłopak z Orzysza. "Chołek" ma identyczny zestaw 460 + 70 yama. Możesz jego też ew zapytać. Edytowane 28 Września 2024 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 3 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2024 W razie co dajcie info jaka śruba do takiego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 Jak zbiera się 460 na 70hp? Jak Łódź rzeczywiście radzi sobie na dużym rozdmuchanym Zbiorniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TrikWe Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Jest na forum jakiś użytkownik Ortisa 420 z konsolą, który ma silnik 50 km na swojej łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) Kupiłem 15 i 17 skok.Założyłem ta śrubę 17 i 15 juz nie próbowałem. Wykręca 6000 obr momentalnie wchodzi w ślizg,przy 4000 obr 38-40 km/h,max 61-64km/h6E5-45945-01-EL 13 1/4x17-K Edytowane 4 Listopada 2024 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Kupiłem 15 i 17 skok.Założyłem ta śrubę 17 i 15 juz nie próbowałem. Wykręca 6000 obr momentalnie wchodzi w ślizg,przy 4000 obr 38-40 km/h,max 61-64km/h6E5-45945-01-EL 13 1/4x17-KA jak z obciążeniem ? Gdzieś widziałęm, że 70km/h z Yamaszką powinna lecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca ORTIZ 420.Panowie jaką najlepiej do tego dziobówkę ???Widzi mi się GARMIN FORCE PRO, ale nie chcę się pchać w 24v.Musi być 12v.Ktoś cos doradzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia ORTIZ 420.Panowie jaką najlepiej do tego dziobówkę ???Widzi mi się GARMIN FORCE PRO, ale nie chcę się pchać w 24v.Musi być 12v.Ktoś cos doradzi ???Używam od trzech sezonów przy łódzki 420 cm dziobówki Minn Kota Terrova i sprawdza się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia A jakie echo planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia A jakie echo planujesz?Tutaj akurat zamyślam nad Garminem, bo mam wszystko z Garmina...GPSMAP 8410 XSV, LVS34...Mam ofertę na tego Force PRO za 16000zł, odchodzi jeszcze przetwornik około 2000zł...i suma sumarum 14000zł za tą dziobówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Używam od trzech sezonów przy łódzki 420 cm dziobówki Minn Kota Terrova i sprawdza się wyśmienicie.Jaka długość ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi