Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Jak myslicie ??? ... warto dopłacac prawie 5tys zł aby miec ten profil na burcie oraz wykladzine w srodku ??? ( czy to jest praktyczne i "warte" takiej doplaty ? ) Wszystko kwestia potrzeb i gustu. Łódź można dowolnie konfigurować, ja np. zamówiłem z profilem ale bez wykładziny. Ten profil poza właściwościami wizualnymi ma też szereg innych właściwości użytkowych. Jest tak wyprofilowany, że można tam przykręcać bądź wpinać różne akcesoria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Wszystko kwestia potrzeb i gustu. Łódź można dowolnie konfigurować, ja np. zamówiłem z profilem ale bez wykładziny. Ten profil poza właściwościami wizualnymi ma też szereg innych właściwości użytkowych. Jest tak wyprofilowany, że można tam przykręcać bądź wpinać różne akcesoria. Plus jeszcze jedna (dosc przypadkowa) wlasciwosc, ktora wyszla mi dopiero w testach - odbija rozbryzgi wody na zewnatrz Jednak ten profil to nie tylko dodatkowy koszt, ale i ciezar co nie jest bez znaczenia w przypadku malej lodki. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 I dodatkowo po zewnętrznej stronie tego profilu jest umieszczona gumowa listwa odbojowa. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Po wczorajszym i dzisiejszym dniu na rybomanii jestem zauroczony 430-tką, naprawdę kozacka łódka. Hmmm tylko teraz trzeba pójść po los na loterie [emoji6] P. S. Młodemu też się spodobała. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Też oglądałem, i jestem zbity z tropu, bo już byłem zdecydowany na silver 400, tu 7 tyś różnicy i masz mega łajbę, której żadna Rugia, czy Holandia nie straszna. A tak odchodząc od tematu jestem zażenowany poziomem Rybomanii w Warszawie. Nie było nawet czołowych wystawców i producentów z samej Wawy, na moim bazarze można chyba się lepiej zaopatrzyć w sprzęt wędkarski, Tangiri było chyba jedyną perełką na tych targach, inaczej uznałbym ten wyjazd za całkowicie zmarnowany. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Teoretycznie między tymi łodziami jest 7 tys. różnicy ale do tego trzeba dodać różnice w cenie silnika jaki będzie odpowiedni do napędu tych łodzi i wtedy niestety już wyjdzie, że to bardziej bliżej 20 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Jaka cena za tangrita była ze zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Jaka cena za tangrita była ze zdjęcia ?26k podstawa, ta z mojego zdjęcia chyba 32k Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Cena jak gadałem z chłopakami 33 tyś, 26 to wersja Silver, przyczepa ta sama czyli 4600, choć do większej sugerowali większe koła, czyli pewnie z 5 tyś. Silnik to już inna sprawa. Nowy jest drogi, ja mam mercury 15 i na początek chciałem go sparować z 400, we dwie osoby powinno polecieć 30 km/h. Ostatnio na olx byl 40 km z trymem i ładowaniem za 9 tyś, ale szybko zniknął, więc można coś dobrać. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Ja swoją napędzam Yamahą 25 KM i ... zapitala aż miło Kilka migawek głównie z jesieni: Edytowane 28 Grudnia 2019 przez hlehle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Z jaką prędkością pływasz na silniku 25hp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Mam śrubę o za małym skoku i odcina powyżej 40km/hTak więc nie wiem do ilu mogłaby się rozpędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 A pamiętasz może jaką masz śrubę? Pytam z ciekawości bo do swojej kupiłem Suzuki 30KM i zastanawiam się czy standardowa nie będzie właśnie miała zbyt małego skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Mam podobną łódkę silnik mercury 30 efi do dwóch osób optymalny skok 11 jednemu może być 12.Sam na 11 z nurtem Wisły 52km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) W moim w standardzie jest 10-1/4x12 czyli powinno być OK Edytowane 30 Grudnia 2019 przez maniolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ktoś już może pływa 460 z konsolą ? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Pływam pływałem https://www.youtube.com/watch?v=8W8VaPqWRQU Edytowane 30 Grudnia 2019 przez tomi78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Pływam pływałem https://www.youtube.com/watch?v=8W8VaPqWRQUSilnik na filmie to 50? Odpowiedni do tej łodzi, czy 40 by wystarczyła? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Na 50 jest ok przy trzech osobach plus graty fajnie śmiaga prędkości około 43 -45 .Myślę że na 40 bez problemu oczywiście będzie wolniej ale da sobie rade znam gościa co pływa na 30 i mówi że dla niego jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 wszystko fajnie pięknie , ale jak czytam wpis na górze "żadna rugia nie straszna " to jestem w szoku , bo dla łodzi w klasie B jest tam nieraz nie za wesoło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olo1970 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Czasem nawet na Turawie nie da się pływać łodzią w klasie C, wtedy się nie wypływa i już. Jak mawiał klasyk najgorszy jest wiatr [emoji16] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 wszystko fajnie pięknie , ale jak czytam wpis na górze "żadna rugia nie straszna " to jestem w szoku , bo dla łodzi w klasie B jest tam nieraz nie za wesoło Czasem nawet na Turawie nie da się pływać łodzią w klasie C, wtedy się nie wypływa i już. Jak mawiał klasyk najgorszy jest wiatr [emoji16] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Wszędzie się da gdzie jest lokowanie produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Panowie mozna i na tratwie wyplynac. Nikt nikomu nie broni... Akurat w moim przypadku z tym lokowaniem produktow to historia jest bardzo prosta i zupelnie odwrotna niz w tego typu przypadkach. Nikt sie do mnie nie zglosil z oferta, ze bedzie mi placil za "sciemnianie na ekranie".Po prostu od wielu lat plywam na roznego typu jednostkach i dokladnie wiedzialem czego oczekuje od mojej nastepnej lodzi. Chcialem mala lodke, ale bardzo dzielna na falach. Oczywiscie, ze nie ma mozliwosci zeby lodka w rozmiarze 4m konkurowala na Rugii z lodziami po 6m, ale w moim przypadku duza lodka odpada ze wzgledu na wypady nad Wisle. Tak wiec marzyla mi sie mala mobilna lodka, ale taka ktora da rade w Holandii na wielkich rozlewiskach. Podobna wizje mial moj kolega, ktory zalozyl Tangiri. Tak wiec Ortis powstal ze wzgledu na nasze zapotrzebowanie i .... od ponad roku na nim plywam i jestem mega zadowolony. Dlatego z czystym sumieniem moge reklamowac te lodzie. Jednak nie zwalnia nas to z rozsadnego myslenia - nie wyplywam , gdy pogoda jest bardzo zla, nie dociazam lodzi , gdy jest duze falowanie itp.Oczywiste jest takze, ze model 460 znacznie lepiej da sobie rade na duzej fali, nie mowiac juz o 560 ...Jesli kogos stac na posiadanie kilku lodzi w roznych rozmiarach, to jest to rozwiazanie idealne 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość trilung Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 No nie,reklamacja po roku używania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 i_de Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Co sie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi