Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe Tangiri Boat

Wojciech_B

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak myslicie ??? ... warto dopłacac prawie 5tys zł aby miec ten profil na burcie oraz wykladzine w srodku ??? ( czy to jest praktyczne i "warte" takiej doplaty ? )

Wszystko kwestia potrzeb i gustu. Łódź można dowolnie konfigurować, ja np. zamówiłem z profilem ale bez wykładziny. Ten profil poza właściwościami wizualnymi ma też szereg innych właściwości użytkowych. Jest tak wyprofilowany, że można tam przykręcać bądź wpinać różne akcesoria. 

• Like 1

• 0

Wszystko kwestia potrzeb i gustu. Łódź można dowolnie konfigurować, ja np. zamówiłem z profilem ale bez wykładziny. Ten profil poza właściwościami wizualnymi ma też szereg innych właściwości użytkowych. Jest tak wyprofilowany, że można tam przykręcać bądź wpinać różne akcesoria. 

Plus jeszcze jedna (dosc przypadkowa) wlasciwosc, ktora wyszla mi dopiero w testach - odbija rozbryzgi wody na zewnatrz :)

Jednak ten profil to nie tylko dodatkowy koszt, ale i ciezar co nie jest bez znaczenia w przypadku malej lodki.

Edytowane przez hlehle

• 0

Też oglądałem, i jestem zbity z tropu, bo już byłem zdecydowany na silver 400, tu 7 tyś różnicy i masz mega łajbę, której żadna Rugia, czy Holandia nie straszna. A tak odchodząc od tematu jestem zażenowany poziomem Rybomanii w Warszawie. Nie było nawet czołowych wystawców i producentów z samej Wawy, na moim bazarze można chyba się lepiej zaopatrzyć w sprzęt wędkarski, Tangiri było chyba jedyną perełką na tych targach, inaczej uznałbym ten wyjazd za całkowicie zmarnowany.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• 0

Cena jak gadałem z chłopakami 33 tyś, 26 to wersja Silver, przyczepa ta sama czyli 4600, choć do większej sugerowali większe koła, czyli pewnie z 5 tyś. Silnik to już inna sprawa. Nowy jest drogi, ja mam mercury 15 i na początek chciałem go sparować z 400, we dwie osoby powinno polecieć 30 km/h. Ostatnio na olx byl 40 km z trymem i ładowaniem za 9 tyś, ale szybko zniknął, więc można coś dobrać.

• Like 1

• 0

wszystko fajnie pięknie , ale jak czytam wpis  na górze  "żadna rugia nie straszna " to jestem w szoku , bo dla łodzi w klasie B jest tam nieraz nie za wesoło :D

Czasem nawet na Turawie nie da się pływać łodzią w klasie C, wtedy się nie wypływa i już. Jak mawiał klasyk najgorszy jest wiatr [emoji16]

Wszędzie się da gdzie jest lokowanie produktu ;)

• 0

Panowie mozna i na tratwie wyplynac. Nikt nikomu nie broni...

Akurat w moim przypadku z tym lokowaniem produktow to historia jest bardzo prosta i zupelnie odwrotna niz w tego typu przypadkach. Nikt sie do mnie nie zglosil z oferta, ze bedzie mi placil za "sciemnianie na ekranie".
Po  prostu od wielu lat plywam na roznego typu jednostkach i dokladnie wiedzialem czego oczekuje od mojej nastepnej lodzi. Chcialem mala lodke, ale bardzo dzielna na falach. Oczywiscie, ze nie ma mozliwosci zeby lodka w rozmiarze 4m konkurowala na Rugii z lodziami po 6m, ale w moim przypadku duza lodka odpada ze wzgledu na wypady nad Wisle. Tak wiec marzyla mi sie mala mobilna lodka, ale taka ktora da rade w Holandii na wielkich rozlewiskach. Podobna wizje mial moj kolega, ktory zalozyl Tangiri. Tak wiec Ortis powstal ze wzgledu na nasze zapotrzebowanie i .... od ponad roku na nim plywam i jestem mega zadowolony. Dlatego z czystym sumieniem moge reklamowac te lodzie. Jednak nie zwalnia nas to z rozsadnego myslenia - nie wyplywam , gdy pogoda jest bardzo zla, nie dociazam lodzi , gdy jest duze falowanie itp.

Oczywiste jest takze, ze model 460 znacznie lepiej da sobie rade na duzej fali, nie mowiac juz o 560 ...
Jesli kogos stac na posiadanie kilku lodzi w roznych rozmiarach, to jest to rozwiazanie idealne :)

• Like 5