Wojciech_B Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witajcie Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400. Spodobała mi się i myślę o zakupie. Może ktoś coś ? Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) No nie,reklamacja po roku używania... Dowcipas Co sie stało? Lapanie za slowka https://sjp.pwn.pl/slowniki/reklamować.html Edytowane 8 Stycznia 2020 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Łodzie sprawiają całkiem dobre wrażenie, 460 bardzo mi się podoba . Ale niestety aby dowiedzieć się czegoś wiecej niż cena to trzeba chyba do nich jechać bo na odległość jakoś strasznie ciężko to idzie. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Łodzie sprawiają całkiem dobre wrażenie, 460 bardzo mi się podoba . Ale niestety aby dowiedzieć się czegoś wiecej niż cena to trzeba chyba do nich jechać bo na odległość jakoś strasznie ciężko to idzie. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Nie sa chlopaki mistrzami komunikacji, to fakt Znaja sie na robieniu lodzi, sa dobrymi wedkarzami, ale ... nie mozna byc we wszystkim dobrym Jak cos to pytaj mnie na priv. Plywalem duzo na 460 , wiec moze bede w stanie pomoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolo Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Jeśli Daniel nie miałbyś nic przeciwko i ja napisałbym parę pytań do Ciebie na priv. Też jestem zainteresowany ale do chłopaków kawał drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Jeśli Daniel nie miałbyś nic przeciwko i ja napisałbym parę pytań do Ciebie na priv. Też jestem zainteresowany ale do chłopaków kawał drogi...Nie ma problemu mozecie pisac, a wieczorami jestem w stanie sie zdzwonic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Nie sa chlopaki mistrzami komunikacji, to fakt bardzo delikatnie i ładnie to nazwałes ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 bardzo delikatnie i ładnie to nazwałes ... Marcin od Sempera też ma swoje za uszami. Będzie już z 7 miesięcy jak czekam na odpowiedź na sms 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zawsze mnie dziwi takie podejście , w większości branż ludzie walczą o każdego klienta Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zawsze mnie dziwi takie podejście , w większości branż ludzie walczą o każdego klienta Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaParadoksalnie to niewiele zmienia. Dzieje się tak zazwyczaj, gdy popyt przewyższa podaż. A potem jest za późno...Łodzie Tangiri wyglądają zacnie i gdyby fundusze pozwalały, pewnie bym się rozglądał. A tak to życie pisze swój scenariusz Zyczę wszystkim udanych zakupów, super szybkich realizacji i potężnych ryb złowionych z pokładu wymarzonej jednostki. Z wędkarskim pozdrowieniemDano 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 A ja nie narzekam...po telefonie do firmy i rozmowie z p.Markiem usłyszałem wszystko co chciałem usłyszeć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 widac kazdy ma inne standardy i wyobrazenie jak powinien wygladac zakup drogiej lodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Przyznam szczerze, że trochę ze zdziwieniem czytam komentarze Kolegów odnośnie komunikacji z chłopakami z Tangiri. Ja, podobnie jak Karol Krause uzyskałem wszystkie interesujące mnie informacje nt. łodzi zarówno podczas rozmowy telefonicznej jak i później podczas wizyty w siedzibie firmy i konfiguracji łodzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 To co ja mogę dodać odnośnie komunikacji, to również polecam kontakt z Markiem z Tangiri - przeważnie chłopak jest mocno zarobiony przy łodziach, ale konstrukcyjnie i technicznie moim zdaniem najlepiej je zna oraz krótko i na temat wszystko wytłumaczy - tj. wysłucha wszelkich "fanaberii" potencjalnego klienta i wytłumaczy merytorycznie co ma jego zdaniem sens a co nie . Efekt:http://jerkbait.pl/topic/122107-łodzie-aluminiowe-tangiri-boat/?p=2621025(jeśli ktoś chciałby zdjęcia w większej rozdzielczości lub dodatkowe info o łodzi, prośba o kontakt na priv) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dalton Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ja śmiało mogę się podpisać pod słowami maniolo. Rozmowa konkretna i rzeczowa, bez nawijania makaronu na uszy i ściemniania. Efekt .....na początku wiosny powinienem odbierać swojego ortisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Znaczy na koniec marca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Info z dzisiaj czas oczekiwania 16 tygodni Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Może dalton zamawiał na początku grudnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Panowie, bardzo dużo zależy od tego który model, w jakim wykończeniu itp.Nawet nie chodzi o to, przy którym jest najwięcej pracy, ale jak wszystko poukłada się pod względem logistyki. Może jakieś kadłuby już są gotowe, a może nie. Czy profile do danego modelu będą za tydzień czy za miesiąc. Wiele wiele czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Terminy jak wszędzie indziej ... np Skylla na dzień dzisiejszy koniec czerwca ... Tangiri w zależności od modelu również na dzień dzisiejszy 12-16 tygodni a wiec nie ma co dywagować .. to nie piekarnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Witam koleżanki i kolegów w wątku o TangiriNie miałem przyjemności obejrzeć łódki na żywo, ale ze zdjęć, filmów i opisów na forum łódka prezentuje się naprawdę przyzwoicie i interesująco.Zagłębiłem się w informacje na stronie producenta i z rozczarowaniem do tej beczki miodu muszę dodać łyżkę dziegciu, gdyż odnoszę wrażenie, że ktoś próbuje zrobić mnie w wała.Byłem zdecydowany na zakup, więc pokusiłem się o szczegółowe sprawdzenie który silnik mogę zamontować aby zmieścić się w warunkach określonych certyfikatem (certyfikat na stronie producenta) i nie utracić praw gwarancyjnych, bo różnie przecież bywa. Tangiri Strin 460. Silnik rekomendowany 50KM. Max 60KMA w certyfikacie stoi: maksymalna moc silnika 36,8 kW czyli niecałe 49KMWięc tak naprawdę nawet nie można zamontować 50KMdopuszczalna masa silnika przyczepnego: 102 kgI tu lista największych silników jakie można zamontować do Tangiri Strin 460:Mercury 40KM (waga 99kg)Yamaha 40KM (98kg)Suzuki 30KM (72kg)Evinrude 30KM (85kg)I to jest max. KONIEC! Nic powyżej! Wszystko jest dobrze, dopóki nie pojawi się jakiś problem z łódką. Z góry zakładamy, że nasz kontrahent/dostawca/producent jest uczciwy ale wiemy też, że w życiu zdarzają się różne sytuacje.Jeżeli mamy mocniejszy/cięższy silnik niż określony w certyfikacie a często jedno i drugie, przy braku minimum dobrej woli producenta możemy zapomnieć o jakichkolwiek roszczeniach z tytułu gwarancji. Ewentualny spór w sądzie z marszu przegramy.Jeżeli cokolwiek zacznie dziać się z łodzią a mamy silnik niezgodny z certyfikatem – nasza wina.Certyfikat dostępny jest na stronie, więc każdy ma możliwość zapoznania się z nim i nie będzie szansy zasłonić się niewiedzą. Tak więc koleżanki i koledzy, jeżeli wiecie o małej zgrabnej wędkarskiej łódce alu, w stylu jak Tangiri 460 do szybkiego przemieszczania się, do której będzie można legalnie zamontować silnik 50/60KM, dajcie znać. Skylla też odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 1KW = 1,36KMZatem 36,8KW = 50,04 KM Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Faktycznie, zgadza się. 36,8kW = 50,04KM. Skorzystałem z jakiegoś słabego kalkulatora - mój błąd. Dziękuję @CzechofilZatem do listy silników dopisuję Honda 50KM (98 kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dalton Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Żeby nie było wątpliwości zamawiałem na początku grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Mam pytanie ...bo sie nie znam ...Jeżeli w certyfikacie jest silnik 50hp a na stronie porucenta widnieje min 30 max 60hp to mając 60hp można mieć problemy z policją wodną? (Oni maja podgląd na certyfikat . Jakas swoja baze ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Raczej policja nie wnika w certyfikaty i jaki silnik max do jakiej łodzi prędzej czy sternik ma patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojciech_B
Witajcie
Szukam informacji na temat łodzi firmy http://www.tangiriboat.com konkretnie modelu ortis 400.
Spodobała mi się i myślę o zakupie.
Może ktoś coś ?
Pozdrawiam Wojciech
Top użytkownicy dla tego pytania
51
44
36
35
Popularne dni
10 Cze
36
24 Lis
30
14 Sty
27
7 Paź
26
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 51 odpowiedzi
maniolo 44 odpowiedzi
Olo1970 36 odpowiedzi
wujek 35 odpowiedzi
Popularne dni
10 Cze 2021
36 odpowiedzi
24 Lis 2020
30 odpowiedzi
14 Sty 2020
27 odpowiedzi
7 Paź 2020
26 odpowiedzi
Popularne posty
Olo1970
A ja się pochwalę dzisiaj odebranym Ortisem, bez rabatu[emoji4]. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka
marcinesz
Wróciłem wlaśnie z intensywnego pływania moją nową łodzią Tangiri Strin 460 TR w Holandii (1400km transport tam i z powrotem, a na miejscu około 40km pływania dziennie na różnych prędkościach po rzece
w.czajczynski
Ja ostatnio odebrałem model 460 z silnikiem mercury 60 hp , sobota cały dzień na wodzie , jestem zachwycony funkcjonalnością i tym jak zachowuje się w ślizgu ???? polecam firmę ! Pozdr
Opublikowane grafiki
795 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi