W ślad za monografią o lipieniu, w IRS narodził się pomysł napisania monografii o szczupaku. Będę miał przyjemność i zaszczyt uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, obok kilku fachowców. Jako realny termin ukończenia książki widzę drugą połowę 2020 (planuję przejrzeć co najmniej 500 publikacji, w większości zagranicznych, poświęconych tej rybie). Zwracam się jednak do Szanownych Kolegów o drobną pomoc, tj. o: - zdjęcia nietypowych elementów związanych ze szczupakiem - choroby, pasożyty, deformacje, pozostałości po kolacji norki lub wydry, itp. Odpadają zdjęcia z uśmiechniętym wędkarzem od ucha do ucha i trzymającym metr przed sobą rozpaczającego szczupaka z rozdzawioną paszczą; - zdjęcia memorabiliów szczupakowych, np. proporczyków lub emblematów z zawodów spinningowych lub innych wydarzeń (ja z zasady nie uczestniczyłem w tego typu imprezach, więc nie wiem, czy coś takiego było). A może jest w kraju jakiś klub o nazwie Szczupak?
Prośba też o zdjęcia z zagranicy, w tym Ameryki Północnej. Może tam są jakieś pomniki szczupaka? Znam jeden (musky).
Pytanie
S. Cios
W ślad za monografią o lipieniu, w IRS narodził się pomysł napisania monografii o szczupaku. Będę miał przyjemność i zaszczyt uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, obok kilku fachowców. Jako realny termin ukończenia książki widzę drugą połowę 2020 (planuję przejrzeć co najmniej 500 publikacji, w większości zagranicznych, poświęconych tej rybie). Zwracam się jednak do Szanownych Kolegów o drobną pomoc, tj. o:
Edytowane przez Jano- zdjęcia nietypowych elementów związanych ze szczupakiem - choroby, pasożyty, deformacje, pozostałości po kolacji norki lub wydry, itp. Odpadają zdjęcia z uśmiechniętym wędkarzem od ucha do ucha i trzymającym metr przed sobą rozpaczającego szczupaka z rozdzawioną paszczą;
- zdjęcia memorabiliów szczupakowych, np. proporczyków lub emblematów z zawodów spinningowych lub innych wydarzeń (ja z zasady nie uczestniczyłem w tego typu imprezach, więc nie wiem, czy coś takiego było). A może jest w kraju jakiś klub o nazwie Szczupak?
Prośba też o zdjęcia z zagranicy, w tym Ameryki Północnej. Może tam są jakieś pomniki szczupaka? Znam jeden (musky).
Top użytkownicy dla tego pytania
29
7
4
4
Popularne dni
11 Lip
9
14 Cze
7
12 Cze
5
29 Gru
5
Top użytkownicy dla tego pytania
S. Cios 29 odpowiedzi
BOB1 7 odpowiedzi
Friko 4 odpowiedzi
juras25 4 odpowiedzi
Popularne dni
11 Lip 2020
9 odpowiedzi
14 Cze 2019
7 odpowiedzi
12 Cze 2020
5 odpowiedzi
29 Gru 2019
5 odpowiedzi
Popularne posty
S. Cios
Wreszcie ukazała się ta monografia. Zawiera tylko moje rozdziały, ponieważ przez ponad 4 lata nie udało się ją wydać jako pracę zbiorową. Podaję spis treści (246 stron, 43 rysunki i 34 fotografie): Ws
S. Cios
W ślad za monografią o lipieniu, w IRS narodził się pomysł napisania monografii o szczupaku. Będę miał przyjemność i zaszczyt uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, obok kilku fachowców. Jako realny term
wedkarski365.pl
to chyba taki ...
Opublikowane grafiki
95 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi