venom_666 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Założyłby każdy kto wyciąga wnioski z obserwacji.Nie założyłby gdyby mu nie odpisali taki co wiedze czerpie z pytań na fff typu "na co wczoraj brały" ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Ale... mam inny przykład sprzed lat. Kilka jesieni z rzędu jeździliśmy na lipienie w rejon Czorsztyna i Niedzicy, mowa o Dunajcu. Ryby od rana do południa żerowały praktycznie wyłącznie na zielonych larwach Hydropsyche, ale dopóki gęsta mgła zasłaniała słońce ryby najlepiej brały na jasne, różowe nimfy zwane majtkami, które nijak nie przypominały zielonych robaczków. W momencie jak mgła ustępowała zdecydowanie bardziej skuteczne stawały się dokładne imitacje z zachowaniem kolorów i proporcji prawdziwych larw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 U mnie na Pomorzu "majtki" się sprawdzają tylko na zimnej wodzie, tak od listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jak mawiał klasyk czarna pijawka robi robotę. Niezależnie od pory roku i kraju ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jak mawiał klasyk czarna pijawka robi robotę. Niezależnie od pory roku i kraju ???? Z pijawką czyli czarnym woolly buggerem, najlepiej z pomarańczowym kaskiem to jest tak, że najmniej przypomina pijawkę. Prawdziwa pijawka, którą jedzą pstrągi nie ma czerwonej głowy, nie jest czarna i nie płynie skosem pod prąd 15 centymetrowymi skokami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 A ja głupi dzieciom pokazałem mówiąc patrz, to w pomarańczowym kasku to pijawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 A ja głupi dzieciom pokazałem mówiąc patrz, to w pomarańczowym kasku to pijawka.A to Robert Kubica, w pomarańczowym kasku ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Z pijawką czyli czarnym woolly buggerem, najlepiej z pomarańczowym kaskiem to jest tak, że najmniej przypomina pijawkę. Prawdziwa pijawka, którą jedzą pstrągi nie ma czerwonej głowy, nie jest czarna i nie płynie skosem pod prąd 15 centymetrowymi skokami. Pewnie masz rację. Ale pstrągi tego nie wiedzą ????albo wiedzą ale chcą zjeść pijawka po wypasie. Ponoć prezentacja dania jest tak samo ważna jak smak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jak mawiał klasyk czarna pijawka robi robotę. Niezależnie od pory roku i kraju i to jest prawda. musze napisac ze najwiecej pstragow w zyciu zlowilem na wolly buggera.nie bez przyczyny ten wzor uznawany jest za najbardziej "kilerski" w historii lowienia na muche.dziala i na potoki i na teczkaki ( na stalki rowniez) i nigdy mnie nie zawiodl.pamietam ze pare lat wtecz zlowilem kikanascie potokow 50+ na oliwkowego buggera wlasnie w ciagu 3-4 godzin.co rzut to ryba. dla mnie to zawsze numer jeden w podelku ( oliwka, czarny i brazowy)pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 i to jest prawda. musze napisac ze najwiecej pstragow w zyciu zlowilem na wolly buggera.nie bez przyczyny ten wzor uznawany jest za najbardziej "kilerski" w historii lowienia na muche.dziala i na potoki i na teczkaki ( na stalki rowniez) i nigdy mnie nie zawiodl.pamietam ze pare lat wtecz zlowilem kikanascie potokow 50+ na oliwkowego buggera wlasnie w ciagu 3-4 godzin.co rzut to ryba. dla mnie to zawsze numer jeden w podelku ( oliwka, czarny i brazowy)pozdrowka Jakiej wielkosci MAX moze byc taki bugger ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 to juz zalezy wylacznie od Ciebie :-)jest tyle wariantow, kolorow czy rozmiarow tej muchy ze chyba ogranicza nas tylko fizyczny rozmiar piorpozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Żeby zrobić Wolly B. zgodnie z sztuką i uwzględniąjac ogólnie dostępnego w handlu indyka (marabut), to wydaje mi się że streamerowy haczyk nr 2 to może być max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 a pijawka w pomarańczowym kasku, to tylko pijawka ssąca ziarenko ikry... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Żeby zrobić Wolly B. zgodnie z sztuką i uwzględniąjac ogólnie dostępnego w handlu indyka (marabut), to wydaje mi się że streamerowy haczyk nr 2 to może być max. U mnie jak zawsze wszystko takie malo koszerne A tak na serio. Mam taka kapke Whitinga - Spey Hackle, piora wlasnie jakby do takiego ogona jak w tych buggerach. http://whitingfarms.com/spey-hackle/ Tylko te piora wieksze niz indyk / marabut.Stad pomysl na zaadoptowanie tego typu konstrkucji do moich zastosowan...Wyprobuje, zobacze jak wyjdzie.W kazdym razie juz teraz dziekuje za trop i za wskazowki.Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Z tego co pokazałeś najlepszy byłbySPEY SUPER ‘BOU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi