Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zielony Opublikowano 14 Lutego 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Mamy już luty a wątek jazie jeszcze nie zawitał na jerkbait. Zatem nieśmiało rozpocznę. Pierwsze złowiłem już w styczniu. Natomiast ten jest już godzien fotki. Gruby wziął na imitację kiełża a chudszy na fioletkę. Wędka Traper Guide Quilldziesięciostopowa w klasie 2 AFTM. żyłka 0, 12. Pozdrawiam serdecznie Zielony 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Dzisiaj w końcu powiało wiosną, pierwszy jaź zaliczony 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Trzy centymetrowy czarny paproch, bardzo leniwe prowadzenie pod prąd, delikatne puknięcie na środku rynny. Jeszcze trochę i zaczną dobrze reagować na woblery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Drugi dzień z wiosenną oprawą wygonił mnie nad wodę. Ilość brań jeszcze nie taka jak w marcu czy późniejszych miesiącach ale nie ma co narzekać, dzisiaj za to ciut grubszy kaliber. 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 (edytowane) Młynek to Daiwa Luvias 2004, kij Phenix Elixir FX761 - 1 . Edytowane 1 Marca 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) Pierwszy Odrzański jazior i 2 spięte trzeba wymienić kotwicę w woblerach bo zaczynają gryźć Edytowane 1 Marca 2019 przez bartsiedlce 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) Jaź z małej rzeczki, pierwszy w życiu na spina.40 cm, na zielonego twisterka. Edytowane 2 Marca 2019 przez bartsiedlce 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miro 85 Opublikowano 6 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 No i Mirowi się w końcu pofarcilo????Biegam za nimi od początku stycznia, ale jakoś mnie akurat omijaly szerokim łukiem.. Konkretne mocne branie na gumke 4cm, w dość głębokiej rynnie przy brzeguI taki oto pierwszy Jan w tym sezonie z 5+ na przedzie 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Drugi wypad na ryby w tym roku i pierwsza zdobycz nieduży Jaź oprócz niego dwa okonie.. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) Pomiędzy kleniami trafił się Jasio Przynęta Siek Osa L Edytowane 17 Marca 2019 przez DAWIDspinn 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Wczorajsze 39 cm, złowione po pracy. Jakieś takie krótkie na razie w tym roku się trafiają. Za to ten był wyjątkowo gruby, ryby powyżej 45 nie trafiały mi się tak grube, jak ten. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Sezon jaziowy u mnie miał skończyć się szybciej, niż się na dobre zaczął. Na szczęście we wtorek przełożyłem operację kolana na listopad i dzięki temu mam zamiar w pełni nacieszyć się jaziami. Ostatniego jazia złowiłem w kwietniu 2017 r. Stęskniłem się za nimi i postanowiłem dzisiaj sprawdzić czy już zaczynają wychodzić do woblerów. Wyskoczyłem po 16:00 nad rzekę, woda niska i klarowna jak na tę porę roku. Mocne słońce nie ułatwiało łowienia. Zacząłem od mojego klasyka, pestka w kolorze Black Fury zawsze robiła robotę. Po kilkunastu minutach poczułem delikatne puknięcie - jednak nie zapomniałem jak się to robi. Pod wieczór zmieniłem kolor na imitację małej rybki i już w drugim rzucie poczułem wyraźne puknięcie. Ponowiłem rzut na środek rzeki, prowadzę wobler wachlarzem i w miejscu poprzedniego puknięcia następuje przytrzymanie i mocne szarpnięcie, po chwili na powierzchni chlapie się przyzwoity, długo oczekiwany jaź Choć rybka nie jest duża, ogromnie mnie ucieszyła. Szybka fotka i rybka wraca do swojej rzeki, jutro spróbuję złowić kolejnego jaśka 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 U mnie dziś taki 43cm 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 O taki jazik sie przytrafil. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Dzisiaj byłem nad rzeką tuż przed świtem. Było trochę wietrznie, lecz wiatr nie przeszkadzał w łowieniu. Tym razem jazik był ciut większy i bardziej waleczniejszy do wczorajszego, wziął ze środka koryta na wobler prowadzony wachlarzem w połowie wody. Oprócz tej ryby miałem jeszcze dwa fajne brania i jedno puknięcie, dołowiłem też okonia na oko 25 cm. Rybki zaczynają się powoli rozkręcać 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Krótki wypad nad wodę. Tylko jedno branie i jeden Jasiek.Pierwszy w tym roku i pierwsza "50"Nie mogę przebić się przez tą dla mnie magiczną cyfrę. Wyrównuję ciągle tą moją życiówkę????.Branie na 4cm wobler własnej produkcji. Największy jaki miałem w pudełku. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 i ja Dziś się pierwszy raz ruszyłem za jaziem , 1 x 40 staczek i kilka delikatnych kontaktów 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Piękne ryby, u mnie większe jeszcze coś nie aktywne pozdro 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 U nas te większe aktualnie się trą właśnie , więc ich aktywność żerowa słaba może być bezwzględnie . Przez sobotę i niedzielę łaziłem po malutkim i krystalicznie czystym ciurku , podziwiając w warunkach nieomal akwariowych amory i zaloty ryb około czterdziestocentymetrowych ( w minusie ale też i w plusie znacznym ) . Widoki absolutnie bezbłędne i hipnotyzujące . Do tego migrujące co czas jakiś w górę strumyka szczupaki zdecydowanie dobrze wymiarowe , a szukające partnerów godowych i przewalające się często w nurtowych partiach rzeczki wraz z jaziami ... No jest co oglądać jednym słowem . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 CześćSzkoda że czasu jest mniej niż jeszcze miesiąc temu. A szkoda bo nad wodą czuć wiosnę i wszystko zaczyna się zielenić i budzić jest po prostu pięknie.Sprzętowo Major Kraft N-One BFMultik bez zmian Zonda Przyneta od kolegi @Andan już od jakiegoś czasu robię świetna robotę. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Dzisiejszy na 4 cm woblerek, oprócz niego jeden kleń.. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Tym razem taki na 2 cm biedronke... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krystianin Opublikowano 31 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Pierwsze wiosenne Jazie [emoji4] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patzaw26 Opublikowano 31 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Po wczorajszym wyczynie pełen entuzjazmu wybrałem się nad wodę w poszukiwaniu kleni. Niestety zbyt duża ilość pseudo wędkarzy zniechęciła mnie na tyle, że odpuściłem całkowicie łowienie na mojej ulubionej rzece. Resztę czasu zamierzałem spędzić nad Dunajcem z rodziną i wiernym towarzyszem a raczej towarzyszką. Oczywiście nie był bym sobą gdybym nie zabrał ze sobą wędki. Tak bardziej rekreacyjnie pomachałem jak za dawnych czasów z tatą. O tej porze roku na Dunajcu nigdy nieczego nie złowiem także w przypadku tej rzeki jestem konkretnym laikiem. Tradycyjnie jak na tą porę roku obławiałem głębsze partie wody, woblerem, w bardzo powolnym tępie. Przy, którymś tam rzucie poczułem mocne uderzenie. Myślę, kleń? Ryba robi gejzer na wodzie i widzę, że jest znacznie szersza od klenia. Myślę, leszcz? A może, boleń? Podciągam rybę bliżej i widzę pomarańczowe płetwy myślę pewnie wygrzbiecony kleń Gdy ostatecznie wylądował w już byłem pewny w 100%, że to jaź Drugi w życiu na spinning ale za to potwór Tzn nie wiem za bardzo jak duże rosną ale jak dla mnie 52cm to fajna ryba Pozdrawiam NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez bartsiedlce 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Dzisiejszy pierwszy jaź w tym sezonie i od razu rekordzik????46 cm . Sprzętowo : Blass XF 305 cm 6lb. Shimano sustain 400 fi żyłka 0.14 . Na agrafce wobebler Siek M . 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi