Skocz do zawartości

Jazie 2019

Zielony

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

"Ostatni rzut"-ta myśl chodziła mi po głowie od dobrej godziny.Schodziłem jednak w dół rzeki obławiając już"ostatnie" miejsca.Ryby były niezbyt skore do współpracy.Kilka drobnych kleników nabrało się na żuczka,ale wiele obiecujących met nie dało nawet skubnięcia.Zdecydowanie zimne noce ochłodziły aktywność ryb pod powierzchnią wody.No nic,jestem już kilkaset metrów poniżej miejsca docelowego,słońce zachodzi,czas kończyć.Teraz to już naprawdę ostatni rzut...Woblerek ląduje kilka centymetrów od roślinności wynurzonej i delikatnie osiada na tafli.Ledwo zdążyłem zamknąć kabłąk,a za przynętą podąża lekka fala i woblerek znika.Jest! Przyjemnie zabujało kijem.Ryba nie odjeżdża,a zdrowo młynkuje na powierzchni.Już wiem co to za gagatek.Minutka i chwytem za kark podbieram pięknego jazia.Kilka zdjęć,przymiarka do wędki.Ładnie,do 50 cm brakuje kilka milimetrów.Wypuszczam przeciwnika.Teraz już naprawdę mogę zwijać majdan.Takie zakończenia lubię.Zresztą kto nie lubi happy endów? :)

15170135_20190921_182027_HDR.jpg

• Like 26

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Łukasz super , gratulacje ! Szkoda , że nie wrzucałeś na bieżąco , to byłaby uczta dla woblerkowców wiosennych :) . Aż strach pomyśleć , jakie jeszcze podsumowania pokażesz ;) :D .

Bartek, to rzeka na której mieliśmy się spotkać w tym roku. Na początku kwietnia znowu tam będę, może tym razem uda się razem połowić. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku [emoji16][emoji898]

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Łukasz super , gratulacje ! Szkoda , że nie wrzucałeś na bieżąco , to byłaby uczta dla woblerkowców wiosennych  :) . Aż strach pomyśleć , jakie jeszcze podsumowania pokażesz  ;)  :D .

Głównie z wiosny spinningowalem i pozbierałem do kupy wczoraj te zdjęcia... okres od czerwca do końca października  robilimy jakieś zasiadki... z mała przerwa  na turawke  :)

Andego a wymiar największego i PB?

Ryby zdjęć piękne

największy złowiony i zarówno mój pb to 51 cm  :)

• Like 2

Głównie z wiosny spinningowalem i pozbierałem do kupy wczoraj te zdjęcia... okres od czerwca do końca października  robilimy jakieś zasiadki... z mała przerwa  na turawke  :)

największy złowiony i zarówno mój pb to 51 cm  :)

Mój największy i za razem ostania zgłoszona rekordowa ryba to 52 ale ....... z gruntu wieki temu :/

Gratulacje.