gooral Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Witam.Kolega chce odemnie kupic moj silnik (tohatsu 20hp ca 2013/2014) mam sterociag kolega chce manetke.Na szybkiego na ebayu widzialem zestawy po 100-200$ (jeszcze bede dokladniej sprawdzal) dealer tohatsu powiedzial mi 800 (sic!) euro....Troszke sporo za pol metra linki w pancerzyku i stacyjke na kijku to dobre 20-25% ceny NOWEGO silnika.Ktos dokonywal przerobek? Jakies uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Sterociąg i manetka chyba idą w parze. Co innego rumpel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Gooral, jak masz sterociąg to pewnie i manetkę. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić układu inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 "manetka" dla mnie oznaczalo przepustnice sterowana jak w motocyklu - roll gaz jakkolwiek to nazwiecie. No bo w motocyklu jak dodajesz gaz to czym? wydawalo mi sie, ze wlasnie "manetka"?No niewazne chce "remote steering" na "tiller handle" zamienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 ... chyba koledze chodziło o przerobienie strunociąg/manetka na rumpel , jeno mu się troszkę nazwy pomerdały .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Nie chcąc zakładać nowego wątku - czy przeróbka Mercury 40KM EFI 2017r manetka na rumpel jest możliwa i opłacalna ? Właściciel napisał, że nie da się przerobić Dziękuję,Mariusz Edytowane 15 Lutego 2019 przez MarMilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Mam wiadomość złą i dobrą. Dobra to da się, zła - może być nieopłacalne - kosztuje kilka tysięcy na duży rumpel. Możesz też poszukać używanego standardowego rumpla, bo ten ailnik występował w takiej weraji, ale musiałby być z wszystkimi częściami montażowymi. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 @Gooral, jak będziesz szukał, to nie sam rumpel, ale też części montażowe, bo silnik na rumpel może się różnic mechanicznie od tego na manetkę. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maskey Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Przerabialem Yamahe 25 koni z.manetki na rumpel i działa jak należy . Tylko pod mocowanie rumpla trzeba było dorobić część z nierdzewki. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Da to się wszystko. Tylko czy się opłaca ???. Z silnikami z trymem i na wtrysku jest sporo roboty...i w niektórych modelach trzeba wymienić całą wiązkę elektryczną. We większych modelach niektórych marek to bez problemu, w Hondzie 40-60 załatwiamy to w pół godziny..ale one są do takich manewrów przystosowane. A te Tohatsu to czterosuw ..pewnie tak bo za młody? Jak wrócę z wyjazdu to moge sprawdzić..ale to za tydzień. Edytowane 5 Marca 2019 przez Krzysztof Kacprzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gooral
Witam.
Kolega chce odemnie kupic moj silnik (tohatsu 20hp ca 2013/2014) mam sterociag kolega chce manetke.
Na szybkiego na ebayu widzialem zestawy po 100-200$ (jeszcze bede dokladniej sprawdzal) dealer tohatsu powiedzial mi 800 (sic!) euro....
Troszke sporo za pol metra linki w pancerzyku i stacyjke na kijku
to dobre 20-25% ceny NOWEGO silnika.
Ktos dokonywal przerobek? Jakies uwagi?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi