Skocz do zawartości

czy ktoś leje gumy z antyzaczepem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

kiedyś kiedyś, w początkach kariery przynęt miękkich w Polsce, można było dostać sandaczowe gumy z takim antyzaczepowym "wąsem" w okolicach "głowki" który wbijało się w grot. Był dosyć długi ale dosyć miekki i wiadomo do czego miał służyć...

Teraz jakoś zniknęły podobne rozwiązania z przynęt i zastanawiam się dlaczego, czy się niesprawdziły, czy po prostu za 'brzydkie' są ;)   czy moze jeszcze inne powody ?

Ciekawy też jestem czy któryś z naszych lurebuilderów leje gumy z takim antyzaczepem ?

pozdrawiam

Mann's alternator cranking cośtam to się chyba zwało. Faktycznie wykrywacz okoni, z zacięciem gorzej. Chyba jeszcze jakiegoś mam gdzieś w pudełku ;)

Friko ,w sumie to można wałki/paski silikonowe odlać/wyciąć  z innej gumy i zapalniczką/klejem do przynęt przyspawać do korpusu.

• Like 1

@Friko, to rozwiązanie się nie sprawdziło. Mogłoby się ewentualnie sprawdzić w miękkiej roślinności, a i wtedy - nie do końca. Bez porównania lepiej jest zamontować silikon na haku (oczko haka i grot), czyli patent, który pokazywałem Ci na Turawie. Antyzaczep na korpusie przynęty połączony z grotem haka nie spełnia swojej funkcji. Ułatwia zacinanie, ale nie zabezpiecza przed patykami.

Nowoczesne rozwiązanie, które się sprawdza, to haki offsetowe. 

• Like 1

Ktoś się orientuje,czy tego alternator'a worm'sa w kolorze pieprzonej herbaty, czy tam oleju silnikowego z nagarem można jeszcze dostać? Google wyszukało jakąś włoską stronę, 5,5 E za sztukę jeśli mnie nieznajomość włoskiego nie myli... Sentyment mam do tej gumy. Jesień '97, popowodziowe odpasione garbusy tłukły w nią niemiłosiernie,pewnie rosówki miały przed oczami :)

Ktoś się orientuje,czy tego alternator'a worm'sa w kolorze pieprzonej herbaty, czy tam oleju silnikowego z nagarem można jeszcze dostać? Google wyszukało jakąś włoską stronę, 5,5 E za sztukę jeśli mnie nieznajomość włoskiego nie myli... Sentyment mam do tej gumy. Jesień '97, popowodziowe odpasione garbusy tłukły w nią niemiłosiernie,pewnie rosówki miały przed oczami :)

.. a mnie się zdaje ze cena jest za paczkę 15szt...jeśli oczywiście ta sama stronę oglądałeś..sam zamówię chyba  ;)

Cucchiaini MANN'S - Alternator Crankin' worm [ Pz. 15 ] Edytowane przez lexi