Friko Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Witajcie, kiedyś kiedyś, w początkach kariery przynęt miękkich w Polsce, można było dostać sandaczowe gumy z takim antyzaczepowym "wąsem" w okolicach "głowki" który wbijało się w grot. Był dosyć długi ale dosyć miekki i wiadomo do czego miał służyć... Teraz jakoś zniknęły podobne rozwiązania z przynęt i zastanawiam się dlaczego, czy się niesprawdziły, czy po prostu za 'brzydkie' są czy moze jeszcze inne powody ? Ciekawy też jestem czy któryś z naszych lurebuilderów leje gumy z takim antyzaczepem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Główki z "antyzaczepem " widziałem,ale gum nigdy.Wrzuć Pawle jakieś foto, lub szkic jak to miało by wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 ..w prawej kolumnie siódma od góry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 ..te u gory byly w dwoch rozmiarach, jeszcze takie byly antyzaczepowr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 No i jeszcze werska „dozbrojona” specjalnie dla okoni złosliwych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Dokładnie tę gumę miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 ..to był ten sam okres "rzut" gum z usa w którym przywędrowały te dziwne gumy do połowu pod nawisami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Przypomniało mi się jak mój kolega nie zdjął kiedyś igielitów zabezpieczających ostrza kotwicy w blaszce "boleniowej" !Jakież było jego zdziwienie,gdy po atomowym uderzeniu bolenia,ten spadł po trzech sekundach holu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 .. na te większe "sandaczowe" nigdy nic nie złowiłem ale male to byl wykrywacz okoni - jak byly w łowisku to musiały skubać - inna sprawa z zacięciem 10~20% skuteczności stad kombinacja z dozbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Mann's alternator cranking cośtam to się chyba zwało. Faktycznie wykrywacz okoni, z zacięciem gorzej. Chyba jeszcze jakiegoś mam gdzieś w pudełku Friko ,w sumie to można wałki/paski silikonowe odlać/wyciąć z innej gumy i zapalniczką/klejem do przynęt przyspawać do korpusu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 @Friko, to rozwiązanie się nie sprawdziło. Mogłoby się ewentualnie sprawdzić w miękkiej roślinności, a i wtedy - nie do końca. Bez porównania lepiej jest zamontować silikon na haku (oczko haka i grot), czyli patent, który pokazywałem Ci na Turawie. Antyzaczep na korpusie przynęty połączony z grotem haka nie spełnia swojej funkcji. Ułatwia zacinanie, ale nie zabezpiecza przed patykami. Nowoczesne rozwiązanie, które się sprawdza, to haki offsetowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Ktoś się orientuje,czy tego alternator'a worm'sa w kolorze pieprzonej herbaty, czy tam oleju silnikowego z nagarem można jeszcze dostać? Google wyszukało jakąś włoską stronę, 5,5 E za sztukę jeśli mnie nieznajomość włoskiego nie myli... Sentyment mam do tej gumy. Jesień '97, popowodziowe odpasione garbusy tłukły w nią niemiłosiernie,pewnie rosówki miały przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Są jeszcze produkowane gumy z kieszonkami na hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Łukasz, mam kilka ale tylko czarne, pod pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Ktoś się orientuje,czy tego alternator'a worm'sa w kolorze pieprzonej herbaty, czy tam oleju silnikowego z nagarem można jeszcze dostać? Google wyszukało jakąś włoską stronę, 5,5 E za sztukę jeśli mnie nieznajomość włoskiego nie myli... Sentyment mam do tej gumy. Jesień '97, popowodziowe odpasione garbusy tłukły w nią niemiłosiernie,pewnie rosówki miały przed oczami .. a mnie się zdaje ze cena jest za paczkę 15szt...jeśli oczywiście ta sama stronę oglądałeś..sam zamówię chyba Cucchiaini MANN'S - Alternator Crankin' worm [ Pz. 15 ] Edytowane 20 Lutego 2019 przez lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 wziąłbym i ja ale ten koszt wysyłki (30 Euro)... chyba żeby jakoś na spółe ? Jak cos to priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 .. w takich wypadkach z reguły robię większe zakupy żeby "odrobić" koszta ale tutaj po włosku jest ..sporo zachodu żeby załapać co jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi